» » Кабачки, запечені в духовці з помідорами і сиром

Кабачки, запечені в духовці з помідорами і сиром


Літо - найкращий час для кулінарних експериментів зі свіжими овочами: стиглі помідори, хрусткі огірочки, м'ясисті перці, апетитні баклажани і кабачки так і просяться на тарілку. Не любите возитися біля плити? Тоді просто наріжте улюблені овочі шматочками, приправити сіллю, перцем і оливковою олією, і насолоджуйтеся соковитим салатом. Чи готові провести трохи більше часу на кухні? Приготуйте на вечерю кабачки, запечені в духовці - з помідорами, прянощами та зеленню, під хрусткою скоринкою з сиру.

Кабачки в духовці - рецепт з фото

складові

  • 1 невеликий молодий кабачок;
  • 2 помідори середнього розміру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 50 г сиру гауда (або будь-якого іншого твердих сортів);
  • 2 ст. ложки рослинної олії (оливкова, соняшникова або кукурудзяна);
  • зелень петрушки;
  • 1 ст. ложка волоських горіхів;
  • морська сіль і чорний перець за смаком.

Як приготувати кабачки з помідорами в духовці

1. Овочі та зелень вимийте. З кабачка зніміть шкірку, наріжте кружальцями завтовшки 3-4 мм. Таким же чином поріжте помідори.

Крок 1 - Нарізаємо кабачки і помідори

Загрузка...

2. Очищений зубчик часнику пропустіть через прес, сир натріть на середню терку.

Крок 2 - Натираємо сир на тертці, подрібнюємо часник

3. Налийте в невеликій салатник рослинна олія, додайте туди часник і збийте виделкою.

Крок 3 - Збиваємо часник з рослинним маслом

4. Кружочки кабачків і помідорів посоліть і поперчіть з двох сторін. Викладіть шар кабачків внахлест один на одного в форму з високими краями, змащену олією. Полийте соусом з часнику і масла.

Крок 4 - Викладаємо кабачки в форму, поливаємо соусом

5. Зверху викладіть помідори.

Крок 5 - Викладаємо помідори

6. Присипте овочі дрібно посіченою петрушкою і накрийте «шубкою» з тертого сиру.

Крок 6 - Посипаємо овочі сиром

7. Розігрійте духовку до 190-200 градусів і запікайте овочі до готовності: за умови використання електричної духовки на це піде приблизно 30-40 хвилин. Якщо верх почне «схоплюватися» занадто швидко, вимкніть верхній нагрів і полийте овочі соком, що утворився в процесі приготування.

Крок 7 - Запікаємо кабачки з помідорами в духовці

Викладіть порцію овочів на тарілку, присипте дрібно порубаними волоськими горіхами і прикрасьте листочками петрушки.

Кабачки, запечені з помідорами і сиром

Подавайте запечені кабачки як самостійну страву, або як гарнір до м'яса: соковитим котлет, смаженим на грилі курячим гомілок, або м'ясного асорті.

Радимо прочитати

Мариновані кабачки як грузді на зиму - рецепт сирих кабачків з покроковими фото
Такі кабачки я хотіла приготувати вже давно, так як одного разу пробувала їх в гостях, а от самій зробити руки не доходили. А в цьому році у нас вродило так багато кабачків, що просто гріх не
Кабачки в томатному соусі на зиму - рецепт кабачків в томатній заливці з покроковими фото
я недавно Готувала ось такі кружечки огірків в томатній заливці на зиму і подумалося мені, що якщо замість огірків взяти кабачки, то теж вийде дуже смачно. Будуть кубики кабачків в томатному соусі.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки