Кабачки, запечені в духовці з помідорами і сиром
Літо - найкращий час для кулінарних експериментів зі свіжими овочами: стиглі помідори, хрусткі огірочки, м'ясисті перці, апетитні баклажани і кабачки так і просяться на тарілку. Не любите возитися біля плити? Тоді просто наріжте улюблені овочі шматочками, приправити сіллю, перцем і оливковою олією, і насолоджуйтеся соковитим салатом. Чи готові провести трохи більше часу на кухні? Приготуйте на вечерю кабачки, запечені в духовці - з помідорами, прянощами та зеленню, під хрусткою скоринкою з сиру.
складові
- 1 невеликий молодий кабачок;
- 2 помідори середнього розміру;
- 1 зубчик часнику;
- 50 г сиру гауда (або будь-якого іншого твердих сортів);
- 2 ст. ложки рослинної олії (оливкова, соняшникова або кукурудзяна);
- зелень петрушки;
- 1 ст. ложка волоських горіхів;
- морська сіль і чорний перець за смаком.
Як приготувати кабачки з помідорами в духовці
1. Овочі та зелень вимийте. З кабачка зніміть шкірку, наріжте кружальцями завтовшки 3-4 мм. Таким же чином поріжте помідори.
2. Очищений зубчик часнику пропустіть через прес, сир натріть на середню терку.
3. Налийте в невеликій салатник рослинна олія, додайте туди часник і збийте виделкою.
4. Кружочки кабачків і помідорів посоліть і поперчіть з двох сторін. Викладіть шар кабачків внахлест один на одного в форму з високими краями, змащену олією. Полийте соусом з часнику і масла.
5. Зверху викладіть помідори.
6. Присипте овочі дрібно посіченою петрушкою і накрийте «шубкою» з тертого сиру.
7. Розігрійте духовку до 190-200 градусів і запікайте овочі до готовності: за умови використання електричної духовки на це піде приблизно 30-40 хвилин. Якщо верх почне «схоплюватися» занадто швидко, вимкніть верхній нагрів і полийте овочі соком, що утворився в процесі приготування.
Викладіть порцію овочів на тарілку, присипте дрібно порубаними волоськими горіхами і прикрасьте листочками петрушки.
Подавайте запечені кабачки як самостійну страву, або як гарнір до м'яса: соковитим котлет, смаженим на грилі курячим гомілок, або м'ясного асорті.