Соте з баклажанів і кабачків
Існує дуже багато страв, де баклажани і кабачки виступають в ролі головних героїв. Одним з найшвидших і простих способів насолодитися смаком цих двох яскравих овочів може стати просте, але дуже ефектне блюдо - овочеве соте з баклажанів і кабачків.
Соте нагадує собою овочеве рагу, але готується воно методом обсмажування, а не гасіння, тому овочі виходять не розваристої, шматочки зберігають цілісність і соковитість. Крім того, зазвичай овочі для соте нарізають досить крупно.
За цим рецептом соте з баклажанів і кабачків у вас вийде ємне і багате на смак блюдо. Кабачки додадуть свіжість і легку солодкість, а баклажани вберуть в себе виділяються соки завдяки губчастої текстурі і самі стануть неймовірно соковитими. Крім цих двох овочів, додайте в соте для кращої карамелизации цибулю, а для аромату - часник і солодкий перець. Помідори збалансують смак завдяки природній кислинки, гриби додадуть приємний присмак. Справжнім фінальним акордом буде невелика кількість свіжої нарубаної кінзи, яка додасть пряний смак і освіжить блюдо в цілому.
складові
- 4 штуки печериць
- 2-3 помідора
- 1 баклажан
- 1 невеликого розміру кабачок
- 1 солодкий перець
- 1 цибулина
- 1-2 зубчики часнику
- 3-4 гілочки свіжої кінзи
- 1-2 ст. ложки рослинної олії
- сіль, перець, сухі трави за смаком
Вихід готового продукту: 2 порції
Як приготувати соте з баклажанів і кабачків
Спершу підготуйте головні інгредієнти для соте: помийте, обсушіть і крупно наріжте баклажан і кабачок.
Розжарити в глибокій сковороді рослинне масло і відправте обсмажувати туди ці овочі на сильному вогні, періодично струшуючи сковороду, щоб процес йшов рівномірно.
Цим часом наріжте крупно солодкий перець, цибулю, гриби і часник.
Коли кабачки і баклажани зарумянятся, додайте в сковороду ці овочі і швидко перемішайте.
Приправте овочі сіллю, перцем і сухими травами по своєму смаку.
Помідори наріжте шматочками і подрібніть за допомогою блендера.
Томатне пюре процідіть через сито, щоб позбутися від залишків шкірки і насіння.
Влийте томатне пюре в сковороду і продовжуйте готувати соте на сильному вогні, струшуючи сковороду, поки томатний сік не випарується, просочивши овочі своїм смаком.
Коли томатний сік випарується, вимкніть вогонь і додайте в сковороду дрібно посічену свіжу зелень кінзи.
Швидко перемішайте соте і негайно ж подавайте його до столу.