» » Соте з баклажанів і кабачків

Соте з баклажанів і кабачків


Соте з баклажанів і кабачків

Існує дуже багато страв, де баклажани і кабачки виступають в ролі головних героїв. Одним з найшвидших і простих способів насолодитися смаком цих двох яскравих овочів може стати просте, але дуже ефектне блюдо - овочеве соте з баклажанів і кабачків.

Соте нагадує собою овочеве рагу, але готується воно методом обсмажування, а не гасіння, тому овочі виходять не розваристої, шматочки зберігають цілісність і соковитість. Крім того, зазвичай овочі для соте нарізають досить крупно.

За цим рецептом соте з баклажанів і кабачків у вас вийде ємне і багате на смак блюдо. Кабачки додадуть свіжість і легку солодкість, а баклажани вберуть в себе виділяються соки завдяки губчастої текстурі і самі стануть неймовірно соковитими. Крім цих двох овочів, додайте в соте для кращої карамелизации цибулю, а для аромату - часник і солодкий перець. Помідори збалансують смак завдяки природній кислинки, гриби додадуть приємний присмак. Справжнім фінальним акордом буде невелика кількість свіжої нарубаної кінзи, яка додасть пряний смак і освіжить блюдо в цілому.

складові

  • 4 штуки печериць
  • 2-3 помідора
  • 1 баклажан
  • 1 невеликого розміру кабачок
  • 1 солодкий перець
  • 1 цибулина
  • 1-2 зубчики часнику
  • 3-4 гілочки свіжої кінзи
  • 1-2 ст. ложки рослинної олії
  • сіль, перець, сухі трави за смаком

Вихід готового продукту: 2 порції

Загрузка...

Як приготувати соте з баклажанів і кабачків

Спершу підготуйте головні інгредієнти для соте: помийте, обсушіть і крупно наріжте баклажан і кабачок.

Крупно нарізаємо кабачок і баклажан

Розжарити в глибокій сковороді рослинне масло і відправте обсмажувати туди ці овочі на сильному вогні, періодично струшуючи сковороду, щоб процес йшов рівномірно.

Обсмажуємо баклажани і кабачки на сильному вогні

Цим часом наріжте крупно солодкий перець, цибулю, гриби і часник.

Нарізаємо перець, печериці, цибуля і часник

Коли кабачки і баклажани зарумянятся, додайте в сковороду ці овочі і швидко перемішайте.

Додаємо нарізані овочі

Приправте овочі сіллю, перцем і сухими травами по своєму смаку.

додаємо приправи

Помідори наріжте шматочками і подрібніть за допомогою блендера.

Нарізані помідори подрібнюємо блендером

Томатне пюре процідіть через сито, щоб позбутися від залишків шкірки і насіння.

Протираємо томатне пюре через сито

Влийте томатне пюре в сковороду і продовжуйте готувати соте на сильному вогні, струшуючи сковороду, поки томатний сік не випарується, просочивши овочі своїм смаком.

Додаємо томатне пюре до овочів

Коли томатний сік випарується, вимкніть вогонь і додайте в сковороду дрібно посічену свіжу зелень кінзи.

Додаємо нарізану кінзу

Швидко перемішайте соте і негайно ж подавайте його до столу.

Овочеве соте з кабачків і баклажанів

Радимо прочитати

Як приготувати рататуй в духовці
Знамените сільське блюдо рататуй - це своєрідне прованську рагу, наповнене соковитим смаком стиглих овочів і ароматом трав. Багато в наших краях дізналися про нього, коли на екрани вийшов популярний

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки