Човники з баклажанів, фаршировані булгуром
Човники з баклажанів, запечені в духовці - це цікаве, дуже смачне і одночасно просте блюдо. Вони виходять ситними і неймовірно ароматними, а готуються на раз-два-три, рецепт не викличе складнощів навіть у початківців кулінарів. Начинку для фарширування човників можна підібрати на свій смак: підійде і м'ясний фарш, і гриби, і овочі, і навіть сир. Ми пропонуємо спробувати незвичайний варіант начинки на основі булгура. Якщо ви ще жодного разу не готували з цієї крупою, то таке знайомство з нею переросте в міцну дружбу, і вона обов'язково стане постійним гостем на вашому столі. Булгур - це термічно оброблена і подрібнена пшенична крупа. Завдяки попередній обробці вона готується недовго і залишається розсипчастою. Це відмінна база для всіляких смакових комбінацій.
Крім булгура до складу фаршу також входить цибуля, часник, солодкий перець, помідори і копчений бекон, який зробить блюдо пікантним. Завдяки овочам блюдо виходить соковитим і легким, булгур ж робить його ситним і поживним, а тому двох половинок невеликого баклажана цілком достатньо для однієї порції. При цьому такі човники настільки самодостатні, що немає необхідності подавати до них що-небудь ще.
Інгредієнти (на 2 порції)
- 2 маленьких баклажана (12-14 см завдовжки)
- 2 помідори
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 50-70 грамів копченого бекону або грудинки
- 50 грамів булгура
- 1 ст. ложка рослинного масла
- сіль, перець, суміш італійських трав - за смаком
Як приготувати човники з баклажанів
Бекон або грудинку наріжте маленькими смужками шириною 3-4 мм і довжиною 1-1,5 см.
У сковороді розігрійте олію і обсмажуйте в ньому бекон на середньому вогні.
Поки готується бекон, очистіть і дрібно наріжте цибулину і часник.
Додайте цибулю з часником до бекону і готуйте разом до м'якості.
Додайте в сковороду булгур і, помішуючи, готуйте його 3-4 хвилини. Він повинен як би «насититися» жиром.
Наріжте солодкий перець шматочками розміром не більше сантиметра.
Помідори наріжте і подрібніть їх блендером до отримання пюре-соусу.
Надішліть в сковороду перець, а потім вилийте томатну масу. Перемішайте і приправте за смаком сіллю, перцем і травами.
Зменшіть вогонь і тушкуйте начинку хвилин 10-15, поки булгур не вбереться рідина і не розбухне.
Цим часом баклажани розрізати вздовж на дві половинки.
Акуратно вискобліте за допомогою чайної ложки м'якоть і покладіть отримані човники на деко або в форму для запікання.
Начинка до цього часу буде вже готова.
Нафаршіруйте баклажани начинкою з булгура з беконом і овочами. Постарайтеся розподілити всю начинку, накладаючи її в баклажани горочкой.
Закрийте деко або форму зверху фольгою і відправте фаршировані баклажани в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин, а потім зніміть фольгу і готуйте страву ще 15-20 хвилин.
Готові човники з баклажанів посипте свіжою рубаною зеленню і подавайте до столу.