» » Човники з баклажанів, фаршировані булгуром

Човники з баклажанів, фаршировані булгуром


Човники з баклажанів, запечені в духовці

Човники з баклажанів, запечені в духовці - це цікаве, дуже смачне і одночасно просте блюдо. Вони виходять ситними і неймовірно ароматними, а готуються на раз-два-три, рецепт не викличе складнощів навіть у початківців кулінарів. Начинку для фарширування човників можна підібрати на свій смак: підійде і м'ясний фарш, і гриби, і овочі, і навіть сир. Ми пропонуємо спробувати незвичайний варіант начинки на основі булгура. Якщо ви ще жодного разу не готували з цієї крупою, то таке знайомство з нею переросте в міцну дружбу, і вона обов'язково стане постійним гостем на вашому столі. Булгур - це термічно оброблена і подрібнена пшенична крупа. Завдяки попередній обробці вона готується недовго і залишається розсипчастою. Це відмінна база для всіляких смакових комбінацій.

Крім булгура до складу фаршу також входить цибуля, часник, солодкий перець, помідори і копчений бекон, який зробить блюдо пікантним. Завдяки овочам блюдо виходить соковитим і легким, булгур ж робить його ситним і поживним, а тому двох половинок невеликого баклажана цілком достатньо для однієї порції. При цьому такі човники настільки самодостатні, що немає необхідності подавати до них що-небудь ще.

Інгредієнти (на 2 порції)

  • 2 маленьких баклажана (12-14 см завдовжки)
  • 2 помідори
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 50-70 грамів копченого бекону або грудинки
  • 50 грамів булгура
  • 1 ст. ложка рослинного масла
  • сіль, перець, суміш італійських трав - за смаком

Як приготувати човники з баклажанів

Бекон або грудинку наріжте маленькими смужками шириною 3-4 мм і довжиною 1-1,5 см.

Загрузка...

У сковороді розігрійте олію і обсмажуйте в ньому бекон на середньому вогні.

Тонко нарізаємо бекон

Поки готується бекон, очистіть і дрібно наріжте цибулину і часник.

Дрібно ріжемо цибулю і часник

Додайте цибулю з часником до бекону і готуйте разом до м'якості.

Додаємо цибулю і часник до бекону

Додайте в сковороду булгур і, помішуючи, готуйте його 3-4 хвилини. Він повинен як би «насититися» жиром.

додаємо булгур

Наріжте солодкий перець шматочками розміром не більше сантиметра.

нарізаємо перець

Помідори наріжте і подрібніть їх блендером до отримання пюре-соусу.

Подрібнюємо нарізані помідори в соус

Надішліть в сковороду перець, а потім вилийте томатну масу. Перемішайте і приправте за смаком сіллю, перцем і травами.

Додаємо перець, томатний соус і приправи

Зменшіть вогонь і тушкуйте начинку хвилин 10-15, поки булгур не вбереться рідина і не розбухне.

Цим часом баклажани розрізати вздовж на дві половинки.

Розрізаємо баклажани уздовж навпіл

Акуратно вискобліте за допомогою чайної ложки м'якоть і покладіть отримані човники на деко або в форму для запікання.

вискоблюємо серединку

Начинка до цього часу буде вже готова.

Готова начинка з булгура і овочів з беконом

Нафаршіруйте баклажани начинкою з булгура з беконом і овочами. Постарайтеся розподілити всю начинку, накладаючи її в баклажани горочкой.

Фаршируємо баклажани начинкою

Закрийте деко або форму зверху фольгою і відправте фаршировані баклажани в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин, а потім зніміть фольгу і готуйте страву ще 15-20 хвилин.

Готові човники з баклажанів посипте свіжою рубаною зеленню і подавайте до столу.

Баклажани, фаршировані булгуром

Радимо прочитати

Як приготувати рататуй в духовці
Знамените сільське блюдо рататуй - це своєрідне прованську рагу, наповнене соковитим смаком стиглих овочів і ароматом трав. Багато в наших краях дізналися про нього, коли на екрани вийшов популярний
Язички з баклажанів
Практично ні один стіл не обходиться без закуски. Хтось любить бутерброди, хтось канапе, хтось просто робить сирну, взуттєву і овочеву тарілку. Пропоную приготувати просту і в теж час оригінальну
Гречка по-купецькому
Гречана крупа — одна з моїх улюблених. З самого дитинства. Приготувати гречку можна по-різному: в якості гарніру з підливою, з молоком, запекти з м'ясом, нафарширувати млинці і так далі. Крім того,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки