Салат із запеченої гарбуза з м'ятним соусом
Гарбуз - прекрасна основа не тільки для солодких страв. Вона може перетворити соус до м'яса в приголомшливу підливу, може стати відмінним гарніром, а також чудова в салатах. Особливо хороша гарбуз в теплих салатах в запеченому, злегка Карамелізовані вигляді, тому що так вивільняється її істинний солодкий смак, з яким можна грати нескінченно, створюючи чудові смакові поєднання.
Салат з гарбуза з м'ятним соусом - яскравий приклад того, як можна поєднувати різні смаки і отримати в результаті вишукану страву, приготовану з найпростіших інгредієнтів. Так, солодка запечена гарбуз створить смакову базу разом з булгуром, який в даному випадку грає роль «наповнювача». Він не просто дає масу салату, а ще й вбирає соки з гарбуза і м'ятний соус, об'єднуючи все в єдину композицію.
М'ятний соус для цього салату готується за принципом соусу песто. Його головний інгредієнт - свіжа м'ята, доповнена невеликою кількістю петрушки. Для пікантності до складу соусу входить часник, а ось кремову текстуру йому надає крем-сир типу Філадельфії чи Маскарпоне. Перед тим, як полити салат цим соусом, його трохи розбавляють водою для плинності.
Завершує таку яскраву смакову компанію жменя волоських горіхів, яка «заземлює» смак, надаючи йому маслянистості і насиченості.
складові
- 150-200 грамів гарбуза
- 60 грамів крем-сиру
- 20 грамів булгура
- 5-6 гілочок петрушки
- 3 гілочки м'яти
- 2 зубчики часнику
- жменя волоських горіхів
- 2-3 ст. ложки лимонного соку
- трохи рослинного масла для запікання гарбуза
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 1 порція
Як приготувати салат з запеченої гарбузом
Насамперед залийте окропом булгур в співвідношенні 2: 1. Накрийте посуд з булгуром і залиште на якийсь час, поки він не вбере всю воду і не розбухне.
Гарбуз наріжте скибочками завтовшки в 5-6 мм. Покладіть шматочки гарбуза на деко, посоліть і поперчіть, збризніть рослинним маслом.
Запікайте гарбуз під грилем, нагрітим до 200 градусів. Гарбуз має стати м'якою і почати рум'янитися по краях. Це займе близько 20 хвилин, але може варіюватися в залежності від конкретного плода.
На тарілку для подачі укладіть булгур, а зверху - скибочки запеченої гарбуза.
Для приготування соусу нарубати петрушку і м'яту.
Надішліть зелень в блендер разом з часником.
Подрібніть зелень з часником до однорідного стану, а потім додайте в чашу блендера крем-сир, лимонний сік, сіль і перець.
Маса вийде пастообразной.
Злегка розбавте соус водою до трохи текучої консистенції і відрегулюйте сіль.
Полийте готовим м'ятним соусом запечену гарбуз і зверху посипте салат горіхами.