Паста з горіхово-гарбузовим соусом
Прекрасний спосіб приготувати гарбуз - це зробити з неї ніжний і кремовий соус для пасти. Таке просте в плані приготування блюдо і таке дивно смачне! Просто і смачно - що ще потрібно для гарного повсякденного страви?
Погодьтеся, паста - це взагалі безпрограшний варіант для будь-якого випадку, будь це простий сімейний обід, вечеря на велику сім'ю або романтичне частування для коханого. Це прекрасне блюдо можна приготувати за якихось 15 хвилин і його просто неможливо зіпсувати! Особливо, якщо мова піде про пасту з гарбузовим соусом. Посудіть самі: улюблені всіма макарони в оточенні шовковистого соусу з гарбуза, злегка солодкуватого на смак, ледве відчутно вершкового, з насиченим маслянистим смаком завдяки горіхам. Напевно ваш апетит вже розігрався! Більш того, паста з таким соусом припаде до смаку навіть тим, хто не надто шанує гарбуз.
Орехово-гарбузовий соус для пасти, приготований за цим рецептом, краще всього підійде для коротких видів пасти, тому що виходить досить-таки густий. Бантики або трубочки, пір'я або спіральки - ці види підійдуть для соусу з гарбуза з горіхами ідеально, і напевно якийсь із цих видів вже є у вашому кухонному шафці.
складові
- 60-80 грамів короткої пасти
- 100 грамів гарбуза
- 15 грамів волоських горіхів
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. ложки нежирних вершків
- 1 ч. Ложка рослинного масла
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 1 порція
Як приготувати пасту з горіхово-гарбузовим соусом
У каструлі закип'ятити воду і щедро посоліть її. Надішліть макарони відварюватися.
Цим часом в сковороді розігрійте олію. Наріжте невеликими шматочками цибулину і часник. Відправте їх обсмажувати на середньому вогні до прозорості.
Гарбуз натріть на середній терці і відправте її в сковороду до вже готуються овочам.
Помішуючи, готуйте овочі близько 5 хвилин, поки гарбуз не стане м'якою. Додайте в сковороду горіхи.
Тепер прийшла черга додати в соус вершки. Швидко перемішайте соус.
Подрібніть горіхово-гарбузовий соус блендером, після чого приправте його сіллю і перцем за смаком.
Злийте воду з пасти, залишивши трохи про запас. Додайте соус в пасту, перемішайте. Якщо вам здасться, що страви трохи не вистачає рідини, додайте трохи води, що залишилася після відварювання пасти.
Перемішайте, щоб соус рівномірно розподілився. Подавайте пасту з гарбузовим соусом відразу ж.
І рекомендуємо спробувати ще один гарбузовий соус - це соус-діп з часником і прянощами.