» » Паста з гарбузом і куркою

Паста з гарбузом і куркою


Паста з гарбузом і куркою

Гарбуз - прекрасний компаньйон для курки. І навіть якщо ви в цьому сумніваєтеся, приготуйте за цим рецептом пасту з гарбузом і курячим філе і переконайтеся в цьому раз і назавжди.

Чому ж ці два інгредієнти так добре поєднуються? А вся справа в тому, що цей дует ґрунтується на поєднанні смаків. Так, курка - один з тих видів м'яса, які прекрасно розкривають свій смак, якщо надати їм трохи солодощі. На цьому заснований знаменитий метод приготування курки з медом і французькою гірчицею або з солодкими фруктами (наприклад, курка, фарширована яблуками). Гарбуз ж саме має приголомшливий солодким ніжним смаком, яка не переб'є смак курячого м'яса, а лише доповнить його і підкреслить.

Для того, щоб посилити це поєднання, в гарбузово-курячий соус для пасти входить зовсім небагато жирних вершків, які надають йому вершковий аромат і роблять текстуру соусу кремовою і ніжною. Дуже дрібно нарізану зелень петрушки додасть свіжості, створивши таким чином своєрідний контраст смаків.

Для додання страві ще більшої контрастності і глибини смаку можна також використовувати різні сорти пасти. Так, цільнозерновий або житнє паста з висівками і солодом стане чудовою основою для цього простого, але яскравого страви.

складові

  • 1 куряче філе
  • 200 грамів м'якоті гарбуза
  • 150 грамів сухої пасти (макаронів)
  • 1 маленький пучок свіжої петрушки
  • 1,5 ст. ложки жирних вершків
  • сіль, перець за смаком

Вихід готового продукту: 2 порції

Загрузка...

Як приготувати пасту з куркою і гарбузом

Куряче філе помийте, обсушіть і наріжте невеликими довгастими шматочками близько 3 см завдовжки.

Нарізаємо куряче філе

На сухий антипригарной сковороді обсмажте курку, помішуючи, поки вона не почне набувати злегка золотистий колір.

Обсмажуємо курку до легкого золотистого кольору

Підготуйте гарбуз, очистивши її і нарізавши невеликими пластинами завтовшки 3-4 мм.

Очищений гарбуз нарізаємо пластинками

Надішліть шматочки гарбуза в сковороду і готуйте ще протягом пари хвилин на сильному вогні. Гарбуз також почне ставати рум'яної.

Посоліть і поперчіть майбутній соус.

Викладаємо гарбуз до курки, солимо і перчимо

Додайте в сковороду жирні вершки. Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте, поки вершки практично не випарується.

Додаємо жирні вершки

Паралельно відваріть макарони в підсоленій воді.

відварюємо макарони

Коли паста буде практично готова, перекладіть її в сковороду з куркою і гарбузом. Влийте туди близько 100-150 мл рідини, що залишилася після варіння макаронів. Це додасть соусу чудову текстуру.

Додаємо пасту і трохи води

Вимкніть вогонь і швидко нарубати петрушку дуже дрібно. Додайте зелень в пасту, перемішайте і подавайте блюдо до столу.

Паста з курячим філе і гарбузом

До речі, не менш цікавий і дует курки і ананаса, а доказ тому - рецепт курки з ананасами в духовці.

Якщо ж вам ближче більш звичні поєднання смаків, тоді рекомендуємо приготувати печеню з курки з картоплею.

Радимо прочитати

Гарбузовий суп-пюре з куркою
Легкий і ніжний смак ароматної гарбуза і ненав'язливий смак курячого м'яса немов створені, щоб об'єднатися в одній страві. Представляємо вашій увазі простий, але дуже хороший рецепт, який дозволить
Курка в томатно-вершковому соусі
Що вибрати: приготувати курку в томатному соусі або приготувати її у вершковому соусі? Нема чого вибирати, тому що можна приготувати чудове блюдо з гібридним соусом з найпопулярніших для цього

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки