Паста з гарбузом і куркою
Гарбуз - прекрасний компаньйон для курки. І навіть якщо ви в цьому сумніваєтеся, приготуйте за цим рецептом пасту з гарбузом і курячим філе і переконайтеся в цьому раз і назавжди.
Чому ж ці два інгредієнти так добре поєднуються? А вся справа в тому, що цей дует ґрунтується на поєднанні смаків. Так, курка - один з тих видів м'яса, які прекрасно розкривають свій смак, якщо надати їм трохи солодощі. На цьому заснований знаменитий метод приготування курки з медом і французькою гірчицею або з солодкими фруктами (наприклад, курка, фарширована яблуками). Гарбуз ж саме має приголомшливий солодким ніжним смаком, яка не переб'є смак курячого м'яса, а лише доповнить його і підкреслить.
Для того, щоб посилити це поєднання, в гарбузово-курячий соус для пасти входить зовсім небагато жирних вершків, які надають йому вершковий аромат і роблять текстуру соусу кремовою і ніжною. Дуже дрібно нарізану зелень петрушки додасть свіжості, створивши таким чином своєрідний контраст смаків.
Для додання страві ще більшої контрастності і глибини смаку можна також використовувати різні сорти пасти. Так, цільнозерновий або житнє паста з висівками і солодом стане чудовою основою для цього простого, але яскравого страви.
складові
- 1 куряче філе
- 200 грамів м'якоті гарбуза
- 150 грамів сухої пасти (макаронів)
- 1 маленький пучок свіжої петрушки
- 1,5 ст. ложки жирних вершків
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 2 порції
Як приготувати пасту з куркою і гарбузом
Куряче філе помийте, обсушіть і наріжте невеликими довгастими шматочками близько 3 см завдовжки.
На сухий антипригарной сковороді обсмажте курку, помішуючи, поки вона не почне набувати злегка золотистий колір.
Підготуйте гарбуз, очистивши її і нарізавши невеликими пластинами завтовшки 3-4 мм.
Надішліть шматочки гарбуза в сковороду і готуйте ще протягом пари хвилин на сильному вогні. Гарбуз також почне ставати рум'яної.
Посоліть і поперчіть майбутній соус.
Додайте в сковороду жирні вершки. Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте, поки вершки практично не випарується.
Паралельно відваріть макарони в підсоленій воді.
Коли паста буде практично готова, перекладіть її в сковороду з куркою і гарбузом. Влийте туди близько 100-150 мл рідини, що залишилася після варіння макаронів. Це додасть соусу чудову текстуру.
Вимкніть вогонь і швидко нарубати петрушку дуже дрібно. Додайте зелень в пасту, перемішайте і подавайте блюдо до столу.
До речі, не менш цікавий і дует курки і ананаса, а доказ тому - рецепт курки з ананасами в духовці.
Якщо ж вам ближче більш звичні поєднання смаків, тоді рекомендуємо приготувати печеню з курки з картоплею.