» » Курка в томатно-вершковому соусі

Курка в томатно-вершковому соусі


Курка в томатно-вершковому соусі

Що вибрати: приготувати курку в томатному соусі або приготувати її у вершковому соусі? Нема чого вибирати, тому що можна приготувати чудове блюдо з гібридним соусом з найпопулярніших для цього інгредієнтів - і з помідорами, і з вершками. Повірте, вийде просто незрівнянно!

Курка, приготовлена ​​за таким рецептом, має яскравий томатним смаком, в якому можна відчути і кислинку, і приємну солодкість, і чудовий аромат цих неповторних овочів. Вершки ж роблять соус густим, ситним, олійно-обволакивающим і кремовим. В результаті саме м'ясо виходить неймовірно ніжним і розпадається на соковиті шматочки вже при щонайменшому дотику!

До курки в томатно-вершковому соусі відмінно підійдуть гарніри, які добре вберуть в себе соус-підливу: паста і макарони, рис. Втім, навіть з шматочком хорошого хліба це блюдо припаде до смаку всім, адже так приємно буде вимаківать їм залишки соусу!

складові

  • 3 великих курячих стегенця
  • 1 дуже великий помідор або 2 плода середнього розміру
  • 60 грамів жирних домашніх вершків
  • 1 цибулина
  • 1 ст. ложка рослинного масла
  • 10 грамів вершкового масла
  • свіжий чабер або чебрець
  • сіль, перець за смаком

Вихід готового продукту: 6 порцій

Як приготувати курку в томатно-вершковому соусі

Курячі стегенця ретельно вимийте, зачистите і розріжте по суглобу надвоє.

Розрізаємо курячі стегенця

Загрузка...

Обсмажте м'ясо курки на рослинному маслі на сильному вогні до легкої карамелізації з двох сторін. Посоліть і поперчіть куряче м'ясо, додайте в сковороду половину вершкового масла, а також цілі гілочки свіжого чабера або чебрецю. Після того, як травички віддадуть страви свій аромат, буде дуже легко їх дістати.

До обсмаженої курки додаємо половину вершкового масла, чебрець, сіль і перець

Помідор помийте і наріжте довільними шматочками.

нарізаємо помідори

Подрібніть помідор блендером до однорідного стану.

Подрібнюємо помідори блендером

Тепер протріть масу через сито, щоб позбутися від шкірки і насіння і отримати абсолютно однорідне пюре.

Протираємо томатну масу через сито

Влийте томатне пюре в сковороду з куркою.

Додаємо томатне пюре до курки

Накрийте курку кришкою і відправте гаситися на маленькому вогні протягом 40 хвилин.

Цим часом наріжте півкільцями цибулину. Обсмажте її на вершковому маслі до легкого золотистого кольору, помішуючи.

обсмажуємо цибулю

Тепер прийшов час додати до цибулі вершки.

додаємо вершки

Готуйте цибулю в вершках, поки вершки злегка не випарується.

Готуємо цибулю з вершками

Коли пройде 40 хвилин часу гасіння курки в томатному пюре, м'ясо буде вже готовим і неймовірно ніжним. Ви побачите це по тому, як воно буде відходити від кісток біля основи.

Тушкуємо курку 40 хвилин

Додайте в сковороду з м'ясом цибулю, приготований в вершках.

Додаємо цибулю з вершками

Дбайливо перемішайте блюдо і злегка прогрійте його, щоб інгредієнти остаточно об'єдналися.

Курка в томатно-вершковому соусі готова!

Курка в вершковому соусі з помідорами

Радимо прочитати

Сазан з морквою в томатному соусі, смажена на сковороді - рецепт з покроковими фото
Сьогодні розповім вам, як можна швидко і смачно приготувати сазана. Найчастіше ми його запікаємо в духовці, але і в такому вигляді, смажена на сковороді, ця риба мені дуже подобається. До речі,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки