Курка в томатно-вершковому соусі
Що вибрати: приготувати курку в томатному соусі або приготувати її у вершковому соусі? Нема чого вибирати, тому що можна приготувати чудове блюдо з гібридним соусом з найпопулярніших для цього інгредієнтів - і з помідорами, і з вершками. Повірте, вийде просто незрівнянно!
Курка, приготовлена за таким рецептом, має яскравий томатним смаком, в якому можна відчути і кислинку, і приємну солодкість, і чудовий аромат цих неповторних овочів. Вершки ж роблять соус густим, ситним, олійно-обволакивающим і кремовим. В результаті саме м'ясо виходить неймовірно ніжним і розпадається на соковиті шматочки вже при щонайменшому дотику!
До курки в томатно-вершковому соусі відмінно підійдуть гарніри, які добре вберуть в себе соус-підливу: паста і макарони, рис. Втім, навіть з шматочком хорошого хліба це блюдо припаде до смаку всім, адже так приємно буде вимаківать їм залишки соусу!
складові
- 3 великих курячих стегенця
- 1 дуже великий помідор або 2 плода середнього розміру
- 60 грамів жирних домашніх вершків
- 1 цибулина
- 1 ст. ложка рослинного масла
- 10 грамів вершкового масла
- свіжий чабер або чебрець
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 6 порцій
Як приготувати курку в томатно-вершковому соусі
Курячі стегенця ретельно вимийте, зачистите і розріжте по суглобу надвоє.
Обсмажте м'ясо курки на рослинному маслі на сильному вогні до легкої карамелізації з двох сторін. Посоліть і поперчіть куряче м'ясо, додайте в сковороду половину вершкового масла, а також цілі гілочки свіжого чабера або чебрецю. Після того, як травички віддадуть страви свій аромат, буде дуже легко їх дістати.
Помідор помийте і наріжте довільними шматочками.
Подрібніть помідор блендером до однорідного стану.
Тепер протріть масу через сито, щоб позбутися від шкірки і насіння і отримати абсолютно однорідне пюре.
Влийте томатне пюре в сковороду з куркою.
Накрийте курку кришкою і відправте гаситися на маленькому вогні протягом 40 хвилин.
Цим часом наріжте півкільцями цибулину. Обсмажте її на вершковому маслі до легкого золотистого кольору, помішуючи.
Тепер прийшов час додати до цибулі вершки.
Готуйте цибулю в вершках, поки вершки злегка не випарується.
Коли пройде 40 хвилин часу гасіння курки в томатному пюре, м'ясо буде вже готовим і неймовірно ніжним. Ви побачите це по тому, як воно буде відходити від кісток біля основи.
Додайте в сковороду з м'ясом цибулю, приготований в вершках.
Дбайливо перемішайте блюдо і злегка прогрійте його, щоб інгредієнти остаточно об'єдналися.
Курка в томатно-вершковому соусі готова!