» » Курка в шоколадному соусі

Курка в шоколадному соусі


Куряче філе в шоколадному соусі

Чи любите ви готувати і пробувати якісь екзотичні страви? Якщо так, то ви потрапили за потрібною адресою, адже рецепт курки в шоколадному соусі екзотичний в повному сенсі цього слова, якщо мова йде про нашу звичної кухні. Шоколад в ній - це виключно десерт, і те, що він відмінно підкреслює смак м'яса, може здатися досить дивним. Але з вами не погодяться мексиканці, адже м'ясо з шоколадом - неймовірно популярне поєднання в мексиканській кухні.

У мексиканській кухні безліч блюд, де можна зустріти шоколад. Так, саме широко відоме - це чилі кон карне, так зване гостре рагу. І, до речі, практично жодне мексиканське блюдо не обходиться без гострого перцю найрізноманітніших сортів і видів. Що тут сказати, адже навіть гарячий шоколад мексиканці присмачують перцем чилі!

У нас же шоколад асоціюється з солодкістю, десертом. Це підтверджує той факт, що більшість віддає перевагу молочному шоколаду. Якщо справа стосується приготування м'ясної страви, то солодкість тут хоча і прийнятна, але шоколад повинен бути обов'язково чорним, з максимальним відсотком вмісту какао. Інший варіант - використання несолодкого натурального какао-порошку.

Курка в шоколадному соусі - це справжній вибух смаку. Ви знайдете тут і солодкість, і кислинку, і гостроту. Соус вийде густим, дуже пікантним і насиченим, а м'ясо - просто найніжнішим.

Інгредієнти (на 4 порції)

  • 2 курячих філе
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 0,5-1 перець чилі
  • 0,5 банана
  • 30 мл рослинного масла
  • 1 ст. ложка какао-порошку
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • 5-6 горошин чорного перцю
  • 3 бутона гвоздики
  • 0,5 ч. Ложки пластівців сушеного перцю чилі з насінням
  • 0,5 ч. Ложки кориці
  • 0,5 ч. Ложки коріандру
  • 0,5 ч. Ложки суміші італійських трав (чебрець, майоран, орегано)
  • третину зірочки анісу
  • сіль за смаком
  • трохи води або бульйону для соусу

Як приготувати курку в шоколадному соусі

Наріжте куряче філе невеликими шматочками - кожне на 4-5 частин.

Загрузка...

Нарізаємо філе на шматочки

Розігрійте в сковороді рослинне масло і на сильному вогні обсмажуйте курку з обох сторін до легкого золотистого кольору.

Обсмажуємо куряче філе

Зніміть курку з вогню, залишивши рослинне масло в сковороді.

В масло відправте спеції і трохи прожарити їх - так вони будуть віддавати свої аромати краще.

прожарюємо спеції

Дрібно наріжте цибулю, часник і перець чилі. Надішліть овочі до спецій.

Нарізаємо часник, цибулю і перець чилі

Готуйте суміш, помішуючи, поки цибуля не стане м'яким. Потім додайте в сковороду нарізану невеликими кубиками банан. Банан додасть соусу солодкість і зробить його більш густим і кремовим.

Додаємо нарізаний банан

Через пару хвилин додайте в сковороду какао, томатну пасту і сіль.

Додаємо томатну пасту, какао і сіль

Перемішайте, влийте близько склянки води і тушкуйте протягом 3-4 хвилин.

Додаємо склянку води, тушкуємо

Тепер перелийте соус в блендер і ретельно подрібніть до однорідності.

Подрібнюємо шоколадний соус в блендері

Вилийте соус назад в сковороду. Ви побачите, яким густим він вийде.

Загуснув шоколадний соус

Тепер поверніть в сковороду курку, зануривши її в соус. Накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 20 хвилин.

Тушкуємо курку в соусі

Подавайте курку в шоколадному соусі відразу ж, поки вона обжигающе гаряче. Можна прикрасити блюдо свіжою зеленню і шматочками гострого перцю чилі.

Курка в шоколадному соусі

Радимо прочитати

Шоколадні млинці на молоці
Хоча млинці асоціюються у багатьох з ранковим стравою, для суботніх або недільних неспішних сніданків, шоколадні млинці більше підійдуть для затишного вечері. Їх ніжний, оксамитовий смак підкорить
Глінтвейн з шоколадом (шоковейн)
Популярність глінтвейну не знає кордонів і меж - всі обожнюють цей напій! Він може бути приготований на основі червоного або білого вина, бути алкогольним або безалкогольним, містити фрукти
Гарячий шоколад з перцем чилі
Хто не любить гарячий шоколад? Мабуть, це найкращий супутник для перегляду романтичних фільмів в холодні осінні або зимові вечори. До того ж, мало який гарячий напій може конкурувати з гарячим
Шоколадний Брауні на темному пиві
На перший погляд такий інгредієнт, як пиво, не зовсім підійде для випічки одного з найсмачніших шоколадних пирогів - Браун. Все-таки пиво асоціюється з чимось несолодким, солоним. Так, в пиві нерідко
Апельсинові маффіни з шоколадом
Поєднання апельсинів з шоколадом - благородна, вишукане, багате. Оцінити його можна або відразу з першої спроби, назавжди полюбив цю зухвалу гармонію, або пробуючи неодноразово в найрізноманітніших

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки