Курка в шоколадному соусі
Чи любите ви готувати і пробувати якісь екзотичні страви? Якщо так, то ви потрапили за потрібною адресою, адже рецепт курки в шоколадному соусі екзотичний в повному сенсі цього слова, якщо мова йде про нашу звичної кухні. Шоколад в ній - це виключно десерт, і те, що він відмінно підкреслює смак м'яса, може здатися досить дивним. Але з вами не погодяться мексиканці, адже м'ясо з шоколадом - неймовірно популярне поєднання в мексиканській кухні.
У мексиканській кухні безліч блюд, де можна зустріти шоколад. Так, саме широко відоме - це чилі кон карне, так зване гостре рагу. І, до речі, практично жодне мексиканське блюдо не обходиться без гострого перцю найрізноманітніших сортів і видів. Що тут сказати, адже навіть гарячий шоколад мексиканці присмачують перцем чилі!
У нас же шоколад асоціюється з солодкістю, десертом. Це підтверджує той факт, що більшість віддає перевагу молочному шоколаду. Якщо справа стосується приготування м'ясної страви, то солодкість тут хоча і прийнятна, але шоколад повинен бути обов'язково чорним, з максимальним відсотком вмісту какао. Інший варіант - використання несолодкого натурального какао-порошку.
Курка в шоколадному соусі - це справжній вибух смаку. Ви знайдете тут і солодкість, і кислинку, і гостроту. Соус вийде густим, дуже пікантним і насиченим, а м'ясо - просто найніжнішим.
Інгредієнти (на 4 порції)
- 2 курячих філе
- 1 цибулина
- 3 зубчики часнику
- 0,5-1 перець чилі
- 0,5 банана
- 30 мл рослинного масла
- 1 ст. ложка какао-порошку
- 1 ст. ложка томатної пасти
- 5-6 горошин чорного перцю
- 3 бутона гвоздики
- 0,5 ч. Ложки пластівців сушеного перцю чилі з насінням
- 0,5 ч. Ложки кориці
- 0,5 ч. Ложки коріандру
- 0,5 ч. Ложки суміші італійських трав (чебрець, майоран, орегано)
- третину зірочки анісу
- сіль за смаком
- трохи води або бульйону для соусу
Як приготувати курку в шоколадному соусі
Наріжте куряче філе невеликими шматочками - кожне на 4-5 частин.
Розігрійте в сковороді рослинне масло і на сильному вогні обсмажуйте курку з обох сторін до легкого золотистого кольору.
Зніміть курку з вогню, залишивши рослинне масло в сковороді.
В масло відправте спеції і трохи прожарити їх - так вони будуть віддавати свої аромати краще.
Дрібно наріжте цибулю, часник і перець чилі. Надішліть овочі до спецій.
Готуйте суміш, помішуючи, поки цибуля не стане м'яким. Потім додайте в сковороду нарізану невеликими кубиками банан. Банан додасть соусу солодкість і зробить його більш густим і кремовим.
Через пару хвилин додайте в сковороду какао, томатну пасту і сіль.
Перемішайте, влийте близько склянки води і тушкуйте протягом 3-4 хвилин.
Тепер перелийте соус в блендер і ретельно подрібніть до однорідності.
Вилийте соус назад в сковороду. Ви побачите, яким густим він вийде.
Тепер поверніть в сковороду курку, зануривши її в соус. Накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 20 хвилин.
Подавайте курку в шоколадному соусі відразу ж, поки вона обжигающе гаряче. Можна прикрасити блюдо свіжою зеленню і шматочками гострого перцю чилі.