Гарячий шоколад з перцем чилі
Хто не любить гарячий шоколад? Мабуть, це найкращий супутник для перегляду романтичних фільмів в холодні осінні або зимові вечори. До того ж, мало який гарячий напій може конкурувати з гарячим шоколадом в новорічні свята. Напевно, тільки глінтвейн може позмагатися з цими ласощами.
Ви коли-небудь пробували гарячий шоколад з перцем чилі? Незважаючи на те, що для багатьох ця затія здасться дуже незвичайним, досить все ж спробувати такий варіант гарячого шоколаду. Справа в тому, що при додаванні в молоко, перець частково втрачає свою пекучість, але його зігріваючий ефект посилюється. В результаті напій виходить зігріваючим і завдяки своїй температурі, і завдяки перцю. До слова, такий шоколад може полегшити біль в горлі під час застуди.
складові
- 50-70 грамів чорного шоколаду без добавок
- 1 стакан молока
- 1 стручок перцю чилі
- 1 паличка кориці
- 0,5 стручка ванілі
Як приготувати гарячий шоколад
Розріжте навпіл стручок ванілі і вишкребіть ароматні зерна.
Розріжте перець чилі і видаліть насіння. Якщо ви любите гострі страви, можна насіння не виймати.
Налийте молоко в невелику каструлю або ківш. Відведіть туди зерна ванілі, перець і паличку кориці.
Поставте молоко на вогонь і доведіть його до кипіння, після чого дайте йому покипіти 4-5 хвилин. Слідкуйте, щоб молоко не втекло. Потім процідіть молоко через сито.
Поламайте шоколад на невеликі шматочки.
Проціджене молоко влийте назад в кухлик і Відведіть туди шоколад. Поставте кухлик на вогонь і помішуйте рідина, щоб шоколад рівномірніше розтоплювати.
Коли весь шоколад розтопиться, дайте рідини закипіти і зніміть її з вогню.
Подавайте гарячий шоколад у великій чашці, прикрасивши шматочком перцю чилі. Зверху можна додати шматочки зефіру.