» » Шоколадний соус для млинців

Шоколадний соус для млинців


Шоколадний соус для млинців

Шоколад ... хто ж не любить ці ласощі? Напевно, саме тому одним з найпопулярніших видів морозива є шоколадне, любителі пити каву з сиропами найчастіше вибирають шоколадний топінг, а шоколадний соус - ідеальне доповнення для всіх видів млинців і оладок. Незважаючи на те, що такий соус можна запросто купити в будь-якому магазині, приготувати його будинку з какао-порошку і шоколаду не складе труднощів. А ось за смаком він неодмінно виграє у свого промислового побратима. Переконайтеся в цьому, витративши на приготування якихось 10 хвилин!

Шоколадний соус для млинців - це соус-трансформер. Чому ж? Справа в тому, що в теплому вигляді він має приємну обволікаючу густоту, що нагадує за консистенцією згущене молоко. Якщо ж ви поставите цей соус в холодильник (де його і слід зберігати між використанням), то, охолоджуючись, він застигне і стане справжнісінькою шоколадною пастою, яка прекрасно підійде для того, щоб намазувати її на шматочки хліба або солодкі крекери. А щоб знову повернути соусу його плинність, потрібно лише нагріти його в мікрохвильовці або помістити банку з соусом в гарячу воду.

Ще одна принада цього рецепта шоколадного соусу в тому, що соус не назвеш солодким. Солодкий смак в ньому, звичайно, присутній, але скоріше він призначений для того, щоб відтінити солодкість млинців і десертів, що не надавши при цьому блюду нудотності.

Загрузка...

складові

  • 80 грамів вершків жирністю 15%
  • 70 грамів чорного шоколаду (72-74% какао)
  • 20 грамів інвертного, глюкозного сиропу або меду
  • 20 грамів води
  • 15 грамів какао порошку

Вихід готового продукту: 200 грамів

Як приготувати шоколадний соус

Какао всипте в зручну для змішування глибоку миску. Окремо доведіть до кипіння воду, змішану з інвертним сиропом або медом. Залийте окропом какао, перемішуючи масу.

Заливаємо какао сумішшю води з сиропом

Маса повинна вийти гладкою без грудочок.

Перемішуємо до однорідності і гладкості

Потім додайте в соус підігріті вершки. Перемішайте.

Додаємо підігріті вершки

Тепер прийшла черга додати в соус чорний шоколад. Під дією температури він розплавиться. Якщо ж суміш охолоне і ви помітите, що шоколад ніяк не хоче розтоплювати, то нагрівайте шоколадний соус в мікрохвильовій печі короткими проміжками часу, кожен раз перемішуючи його, щоб шоколад не перегрівся і не згорнувся.

Додаємо чорний шоколад

Соус повинен вийти повністю однорідним і гладким.

Соус виходить однорідним

Використовуйте його відразу або перелийте в посуд і зберігайте в холодильнику протягом тижня.

Шоколадний соус з какао і шоколаду

У компанію до соусу рекомендуємо приготувати шоколадні панкейкі.

Радимо прочитати

Шоколадні панкейкі на кефірі
Яким повинен бути ідеальний сніданок? Здоровий глузд говорить, що корисним, здоровим і ситним, але душа завжди вимагає свята - і в першу чергу свята в їжі. І саме з прекрасного смачного сніданку,
Солодкий соус з вишні
Солодкий соус з вишні - це порятунок для всіх десертів, яким не вистачає родзинки. Та й просто освіжити і надати новизну будь-якого класичного десерту допоможе саме він. Ванільний або шоколадний
Курка в шоколадному соусі
Чи любите ви готувати і пробувати якісь екзотичні страви? Якщо так, то ви потрапили за потрібною адресою, адже рецепт курки в шоколадному соусі екзотичний в повному сенсі цього слова, якщо мова йде
Шоколадний Брауні на темному пиві
На перший погляд такий інгредієнт, як пиво, не зовсім підійде для випічки одного з найсмачніших шоколадних пирогів - Браун. Все-таки пиво асоціюється з чимось несолодким, солоним. Так, в пиві нерідко
Шоколадний щербет з горішками в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
Ще один цікавий і простий рецепт, який я знайшла в кулінарній книзі у мами за 2013 рік, ось недавно були такі капустяні оладки, а сьогодні робила шоколадний щербет. У книзі він називався - Щербет

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки