Шоколадний соус для млинців
Шоколад ... хто ж не любить ці ласощі? Напевно, саме тому одним з найпопулярніших видів морозива є шоколадне, любителі пити каву з сиропами найчастіше вибирають шоколадний топінг, а шоколадний соус - ідеальне доповнення для всіх видів млинців і оладок. Незважаючи на те, що такий соус можна запросто купити в будь-якому магазині, приготувати його будинку з какао-порошку і шоколаду не складе труднощів. А ось за смаком він неодмінно виграє у свого промислового побратима. Переконайтеся в цьому, витративши на приготування якихось 10 хвилин!
Шоколадний соус для млинців - це соус-трансформер. Чому ж? Справа в тому, що в теплому вигляді він має приємну обволікаючу густоту, що нагадує за консистенцією згущене молоко. Якщо ж ви поставите цей соус в холодильник (де його і слід зберігати між використанням), то, охолоджуючись, він застигне і стане справжнісінькою шоколадною пастою, яка прекрасно підійде для того, щоб намазувати її на шматочки хліба або солодкі крекери. А щоб знову повернути соусу його плинність, потрібно лише нагріти його в мікрохвильовці або помістити банку з соусом в гарячу воду.
Ще одна принада цього рецепта шоколадного соусу в тому, що соус не назвеш солодким. Солодкий смак в ньому, звичайно, присутній, але скоріше він призначений для того, щоб відтінити солодкість млинців і десертів, що не надавши при цьому блюду нудотності.
складові
- 80 грамів вершків жирністю 15%
- 70 грамів чорного шоколаду (72-74% какао)
- 20 грамів інвертного, глюкозного сиропу або меду
- 20 грамів води
- 15 грамів какао порошку
Вихід готового продукту: 200 грамів
Як приготувати шоколадний соус
Какао всипте в зручну для змішування глибоку миску. Окремо доведіть до кипіння воду, змішану з інвертним сиропом або медом. Залийте окропом какао, перемішуючи масу.
Маса повинна вийти гладкою без грудочок.
Потім додайте в соус підігріті вершки. Перемішайте.
Тепер прийшла черга додати в соус чорний шоколад. Під дією температури він розплавиться. Якщо ж суміш охолоне і ви помітите, що шоколад ніяк не хоче розтоплювати, то нагрівайте шоколадний соус в мікрохвильовій печі короткими проміжками часу, кожен раз перемішуючи його, щоб шоколад не перегрівся і не згорнувся.
Соус повинен вийти повністю однорідним і гладким.
Використовуйте його відразу або перелийте в посуд і зберігайте в холодильнику протягом тижня.
У компанію до соусу рекомендуємо приготувати шоколадні панкейкі.