Шоколадний щербет з горішками в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
Ще один цікавий і простий рецепт, який я знайшла в кулінарній книзі у мами за 2013 рік, ось недавно були такі капустяні оладки, а сьогодні робила шоколадний щербет. У книзі він називався - Щербет Сибірська радість від Світлани Кимаевой.
З цим рецептом цікава історія трапилася, я його очима пробігла, побачила в інгредієнтах сухе молоко і запам'ятала, що його у мене немає треба купити. Два дні забувала і це було єдиним обставиною, що мені заважало приготувати цей десерт. На третій день послала доньку в магазин, вона оббігала їх кілька штук і сказала, що сухого молока ніде немає, купила вершки. Я думаю - ну от, цікаво вершки підійдуть чи ні, стала перечитувати рецепт і тут до мене дійшло, що "1 склянку води і 3 ст. л. сухого молока" легко замінюються звичайним молоком і не треба було мені стільки метушні створювати і головного болю :)
загалом, я так і зробила - використовувала в цьому рецепті звичайне молоко. Я якось робила вже щось подібне, ось такий молочний цукор. Цей рецепт мене зацікавив тим, що щербет виходить шоколадним і з горішками, тому захотілося і його випробувати.
Інгредієнти для приготування щербету з какао і горіхами
Щоб приготувати такий щербет з какао і волоськими горішками мені знадобилося: 1 склянка води + 3 ст. л. ложки сухого молока (я замінила 1 склянкою молока) - стакан гранований не повний, до межі 1 кг цукру 200 грам арахісу (у мене були волоські горішки) 50 грам вершкового масла какао-порошок - 3 ст. л.
Як приготувати смачний шоколадний щербет - рецепт з покроковими фото
Змішала цукор, какао і молоко - поставила на вогонь. Постійно заважала, щоб цукор не пригорів. Як тільки маса закипіла, кип'ятила приблизно 8 хвилин, цукор повинен повністю розчинитися.
Зняла каструлю з вогню, додала вершкове масло, подрібнені волоські горішки, перемішала.
Підходящу прямокутну форму застелила харчовою плівкою, вилила у неї злегка остигнула масу і поставила в холодильник до повного застигання.
Потім за допомогою плівки щербет ось так добре витягується і його можна різати на квадратики. Дуже смачно вийшло, такий шоколадний щербет - це ті ж цукерки, тільки своїми руками зроблені і без всякої хімії.