» » Шоколадний щербет з горішками в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото

Шоколадний щербет з горішками в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото


Шоколадний щербет з горішками

Ще один цікавий і простий рецепт, який я знайшла в кулінарній книзі у мами за 2013 рік, ось недавно були такі капустяні оладки, а сьогодні робила шоколадний щербет. У книзі він називався - Щербет Сибірська радість від Світлани Кимаевой.

З цим рецептом цікава історія трапилася, я його очима пробігла, побачила в інгредієнтах сухе молоко і запам'ятала, що його у мене немає треба купити. Два дні забувала і це було єдиним обставиною, що мені заважало приготувати цей десерт. На третій день послала доньку в магазин, вона оббігала їх кілька штук і сказала, що сухого молока ніде немає, купила вершки. Я думаю - ну от, цікаво вершки підійдуть чи ні, стала перечитувати рецепт і тут до мене дійшло, що "1 склянку води і 3 ст. л. сухого молока" легко замінюються звичайним молоком і не треба було мені стільки метушні створювати і головного болю :)

загалом, я так і зробила - використовувала в цьому рецепті звичайне молоко. Я якось робила вже щось подібне, ось такий молочний цукор. Цей рецепт мене зацікавив тим, що щербет виходить шоколадним і з горішками, тому захотілося і його випробувати.

Інгредієнти для приготування щербету з какао і горіхами

Щоб приготувати такий щербет з какао і волоськими горішками мені знадобилося: 1 склянка води + 3 ст. л. ложки сухого молока (я замінила 1 склянкою молока) - стакан гранований не повний, до межі 1 кг цукру 200 грам арахісу (у мене були волоські горішки) 50 грам вершкового масла какао-порошок - 3 ст. л.

перемішати всі інгредієнти

Як приготувати смачний шоколадний щербет - рецепт з покроковими фото

Змішала цукор, какао і молоко - поставила на вогонь. Постійно заважала, щоб цукор не пригорів. Як тільки маса закипіла, кип'ятила приблизно 8 хвилин, цукор повинен повністю розчинитися.

висипати горішки

Зняла каструлю з вогню, додала вершкове масло, подрібнені волоські горішки, перемішала.

вилити щербет в форму

Підходящу прямокутну форму застелила харчовою плівкою, вилила у неї злегка остигнула масу і поставила в холодильник до повного застигання.

порізати щербет

Потім за допомогою плівки щербет ось так добре витягується і його можна різати на квадратики. Дуже смачно вийшло, такий шоколадний щербет - це ті ж цукерки, тільки своїми руками зроблені і без всякої хімії.

сибірський шоколадний щербетШоколадний щербет з горішками

Радимо прочитати

Цукерки рафаелло в домашніх умовах з мигдалем, ківі і бананом - рецепт з фото
Магазинні цукерки я купую дуже і дуже рідко. Волію зробити їх будинку, щоб ласощі було і смачним, і корисним. Зазвичай основа для домашніх цукерок – різні сухофрукти з горіхами (як-то робила
Швидкий і зручний яблучний пиріг з медом (тісто треться на тертці) - рецепт з покроковими фото
Цей рецепт з тієї ж цікавою кулінарної книги, про яку я вам вже розповідала а цьому рецепті шоколадного щербету з горішками. У книзі він так і називався Яблучний пиріг "Зручний". Мені стало цікаво,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки