» » Консервована кукурудза на зиму в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото

Консервована кукурудза на зиму в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото


Консервована кукурудза на зиму

Консервовану кукурудзу я ніколи не робила, а тут побачила рецепт, мені він здався простим і не дуже клопітним, тому я його зберегла, дочекалася кукурудзяного врожаю і кілька баночок закрутила :) А що, взимку в салати дуже навіть стане в нагоді!

Що цікаво, кукурудза закривається сира, а поки вона стоїть в рідині кілька місяців, то стає м'якою і ніжною, як ми зазвичай купуємо в магазині. Звичайно, кукурузку для заготівлі краще вибирати молоду, щоб зерна були м'які, а не перезрілі, дерев'яні.

Відміряти і зважувати кукурудзу не треба, просто укладаю в банки пів літрові, прикидаю, скільки її міститься в одну банку і заливаю маринадом, дивіться нижче рецепт з покроковими фото, як заготовити на зиму домашню консервовану кукурудзу.

Інгредієнти для домашньої консервації кукурудзи на зиму

Для консервації зерен кукурудзи мені знадобилося: молоді качани кукурудзи для маринаду: на 1 літр води 1 ст. ложка солі 3 ст. ложки цукру 1 ст. ложка оцту (9 %)

відварити кукурудзу

Рецепт приготування консервованої кукурудзи в домашніх умовах - покрокові фото

Качани кукурудзи закинула в окріп і проварила хвилин 5. Це потрібно для того, щоб зерна потім було легше чистити.

Проварені почтаки витягла, промила під холодною водою.

відокремити зерна

Далі відокремила кукурудзяні зерна від качана, спочатку ножем робила, а потім прямо пальцями вони добре відділялися.

прокип'ятити

Далі за рецептом потрібно було розкласти кукурудзу по банкам і залити їх окропом на 10 хвилин, типу простерилізувати, але я думаю, навіщо так мучитися, якщо можна викласти зерна прямо в каструлю і довести маринад до кипіння.

Консервована кукурудза на зиму

Довела до кипіння, поклала сіль, цукор, оцет. Хвилину покипело, вийшло, що відразу все простерилизовалось і не довелося переливати окріп з банок 2 рази.

розлити кукурудзу по банкам

Спочатку по стерильним банкам розклала кукурудзу (не до кінця банки до плічок), потім залила маринадом.

Банки стерилізувала так, просто налила в них 3 сантиметри окропу, накрила залізними кришками і нехай постоять хвилин 5.

Баночки з консервованими зернами кукурудзи закрутила, перевернула, накрила ковдрою і залишила до повного охолодження.

готова консервована кукурудза в банках

Радимо прочитати

Цукерки рафаелло в домашніх умовах з мигдалем, ківі і бананом - рецепт з фото
Магазинні цукерки я купую дуже і дуже рідко. Волію зробити їх будинку, щоб ласощі було і смачним, і корисним. Зазвичай основа для домашніх цукерок – різні сухофрукти з горіхами (як-то робила
Консервована квасоля в томатному соусі на зиму - рецепт з покроковими фото
ми Зібрали в цьому році урожай квасолі, зазвичай пересипаємо її в тряпочна мішок і вона зберігається так всю зиму, йде вона у нас виключно тільки на борщ. В цьому році вирішила заготовити якусь
Як засолити червону рибу смачно і швидко в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
У моєму торішньому рецепт засолки сьомги в коментарях Валерій дав цікаву пораду, як засолити червону рибу з лимоном. Мені захотілося спробувати. Дуже мені сподобалися такі пропорції і додавання

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки