Солодкі огірки на зиму без стерилізації - рецепт з покроковими фото
Я от якось звикла, що в солодкому розсолі ми закриваємо на зиму тільки помідори, огірки нам більше подобаються більш солоні. Але тут попався рецепт солодких огірочків від Маркіної і вирішила його спробувати і вам розповісти.
Як каже автор, за таким рецептом дуже смачно буде закривати не тільки огірки, але і асорті, наприклад, покласти в банку до огірків і помідори, болгарський перець, цибулю, моркву, цвітну капусту і навіть кабачки.
Рецепт без стерилізації, тобто потрібно раз залити окропом, другий раз розсолом і закрутити, дивіться нижче рецепт з моїми покроковими фото, як заготовити огірки в солодкому розсолі на зиму.
Щоб закрутити такі солодкі огірочки на зиму мені знадобилося: огірки листя хрону, смородини, вишні, парасольки кропу, часник, перець горошок для розсолу на 1,5 літр води - я все грами перевела в ложки для зручності: 160 грам цукру (10 ст. л.) 60 грамів солі (3 ст. л.) 60 грам оцту 9% - (4 ст. л.)
Як приготувати солодкі огірочки на зиму - рецепт з покроковими фото
Огірочки для засолювання я вибираю поменше розміром, кінчики у них не обрізаю, так вони виходять хрусткими, добре мию їх. Часнику, перцю та інших листочків візьміть по своєму смаку, може хтось ще любить додавати гвоздику заготівлі, теж не завадить.
На дно банки поклала листочки, парасолька кропу, кинула перець і кілька часточок часнику. Поклала щільно огірочки, зверху прикрила ще листочками хрону і смородини.
Залила в банки окріп, накрила кришкою і залишила на 10 хвилин. Потім воду злила в каструлю, додала в неї сіль, цукор і оцет, довела до кипіння, вилила цей киплячий розсіл в банки і закрутила.
Банки перевернула на кришку, закутала і залишила до охолодження.
Якщо робите асорті, можна і пару раз заливати окропом для надійності, щоб краще все простерилизовалось, а потім вже в третій раз заливають розсолом.
Ось такі виходять солодкі огірки на зиму, якщо зробите, діліться своїми враженнями від рецепту.
Взимку розсолі не виливайте, з нього можна приготувати смачне пісне печиво на розсолі.