Хрусткі солоні огірки без оцту і стерилізації
Коли настає огіркова пора, господині, засукавши рукава, дістають свої кулінарні талмуди і приймаються за консервацію. Способів заготівлі огірків безліч: одні вважають за краще маринувати їх з прянощами та зеленню, інші роблять з них красиве і смачне асорті, додаючи різні овочі і ягоди, треті готують оригінальні закусочні салати. Для тих, хто вважає за краще на гарнір до тушкованої і смаженої картопелька звичайний солоний огірочок - хрусткий і кисленький - пропонуємо рецепт приготування солоних огірків без стерилізації і додавання оцту.
Інгредієнти (на 2 банки об'ємом три літри)
- близько 3,5-4 кг огірків, бажано свіжозібраних
- 8 листочків вишні
- 2 листи винограду
- 6 листочків дуба
- 4 листа малини
- 1 великий лист хрону
- 12 гілочок кропу з парасольками
- 10 зубчиків часнику
- дрібна сіль без добавок
Рецепт солоних огірків без оцту і стерилізації
Замочіть огірки на 10-15 хвилин у холодній воді, після чого ретельно вимийте.
Почистіть часник і обполосніть його разом з усією необхідною зеленню.
Листя хрону, винограду і дуба поріжте, листочки малини обер з гілочок.
На дно кожної банки покладіть по парі листочків вишні і четверту частину всієї іншої зелені.
Ображати у огірочків плодоніжки і відберіть найкрупніші екземпляри. Покладіть банки на бік і заповніть їх одним шаром огірків - так, щоб вони щільно прилягали один до одного.
Додайте залишки кропу, вишневих, дубових і малинових листя, по 3 зубчики часнику і до країв заповніть банки огірочками поменше. Зверху покладіть залишилася зелень і часник.
У кожну банку насипте по 3 столові ложки солі - з невеликою гіркою.
Налийте в банки воду, бажано з колодязя або джерела, в крайньому випадку, покупну питну.
Капронові кришки обполосніть в окропі і щільно укупорьтебанки - так, щоб їх засмоктало всередину.
Поставте огірки в прохолодне місце (льох або підвал). Через 7-10 днів їх можна буде вживати в їжу. Якщо ви любите малосольні огірки - знімайте пробу через 2-3 дня.
Огірки, приготовлені за такою технологією, зберігайте при температурі не вище 7-10 градусів, щоб вони не перекісает.