» » Хрусткі солоні огірки без оцту і стерилізації

Хрусткі солоні огірки без оцту і стерилізації


Коли настає огіркова пора, господині, засукавши рукава, дістають свої кулінарні талмуди і приймаються за консервацію. Способів заготівлі огірків безліч: одні вважають за краще маринувати їх з прянощами та зеленню, інші роблять з них красиве і смачне асорті, додаючи різні овочі і ягоди, треті готують оригінальні закусочні салати. Для тих, хто вважає за краще на гарнір до тушкованої і смаженої картопелька звичайний солоний огірочок - хрусткий і кисленький - пропонуємо рецепт приготування солоних огірків без стерилізації і додавання оцту.

Хрусткі солоні огірки без оцту

Інгредієнти (на 2 банки об'ємом три літри)

  • близько 3,5-4 кг огірків, бажано свіжозібраних
  • 8 листочків вишні
  • 2 листи винограду
  • 6 листочків дуба
  • 4 листа малини
  • 1 великий лист хрону
  • 12 гілочок кропу з парасольками
  • 10 зубчиків часнику
  • дрібна сіль без добавок

Рецепт солоних огірків без оцту і стерилізації

Замочіть огірки на 10-15 хвилин у холодній воді, після чого ретельно вимийте.

Замочуємо і промиваємо огірки

Почистіть часник і обполосніть його разом з усією необхідною зеленню.

Загрузка...

готуємо зелень

Листя хрону, винограду і дуба поріжте, листочки малини обер з гілочок.

нарізаємо листя

На дно кожної банки покладіть по парі листочків вишні і четверту частину всієї іншої зелені.

Укладаємо листя і частину зелені в банки

Ображати у огірочків плодоніжки і відберіть найкрупніші екземпляри. Покладіть банки на бік і заповніть їх одним шаром огірків - так, щоб вони щільно прилягали один до одного.

Заповнюємо банки огірками

Додайте залишки кропу, вишневих, дубових і малинових листя, по 3 зубчики часнику і до країв заповніть банки огірочками поменше. Зверху покладіть залишилася зелень і часник.

Викладаємо невеликі огірки, часник і зелень

У кожну банку насипте по 3 столові ложки солі - з невеликою гіркою.

Засипаємо 3 столові ложки солі

Налийте в банки воду, бажано з колодязя або джерела, в крайньому випадку, покупну питну.

наливаємо воду

Капронові кришки обполосніть в окропі і щільно укупорьтебанки - так, щоб їх засмоктало всередину.

Закриваємо банки капроновими кришками

Поставте огірки в прохолодне місце (льох або підвал). Через 7-10 днів їх можна буде вживати в їжу. Якщо ви любите малосольні огірки - знімайте пробу через 2-3 дня.

Солоні огірки без оцту і стерилізації

Огірки, приготовлені за такою технологією, зберігайте при температурі не вище 7-10 градусів, щоб вони не перекісает.

Радимо прочитати

Солодкі огірки на зиму без стерилізації - рецепт з покроковими фото
Я от якось звикла, що в солодкому розсолі ми закриваємо на зиму тільки помідори, огірки нам більше подобаються більш солоні. Але тут попався рецепт солодких огірочків від Маркіної і вирішила його
Огірки мариновані з оцтом як магазинні хрусткі, рецепт з покроковими фото
Попався мені ось такий рецепт маринованих огірочків, який обіцяє, що огірки вийдуть, як магазинні фірми Глобус, пам'ятайте такі кисленькі з оцтом? Вирішила спробувати, тим більше, що рецепт дуже
Консервовані огірки з червоною смородиною на зиму - рецепт без оцту з покроковими фото
Я сьогодні перший раз в житті сама закрутила огірки на зиму! Раніше взагалі до цієї справи боялася підступитися, мені здавалося, що заготовки - це щось складне, але ось зважилася і не пошкодувала.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки