Огірки в томатній заливці на зиму - рецепт з покроковими фото
Колись давно я пробувала такі огірки в томатної заливки в гостях, але господиня ні в яку не хотіла ділитися рецептом, тому, коли мені цей рецепт попався на очі, я впізнала в ньому ті самі смачні огірочки і відразу ж захотілося їх приготувати на зиму.
За підсумком нічого складного в рецепті немає - огірки ріжуться кружечками, заливаються ароматним томатним соусом з часником, трохи тушкуються і закочуються на зиму, виходить щось типу лечо з огірками.
Огірочки раджу брати великі, що в банку для соелния не поміщаються і які не шкода порізати на кружечки :)
Інгредієнти для приготування огірків в томатному соусі
Щоб приготувати огірки в томатній заливці на зиму мені знадобилося: огірочки - 2 кг помідори - 1 кг перець гострий - 1-2 шт. часник - 1 головка цибуля - 2 головки олія соняшникова без запаху - 0.5 склянки цукор - 0.5 склянки сіль - 1 ст. л. без гірки оцет 9% - 4 ст. л.
п. с. тут на фото не всі огірки і помідори помістилися, так що кількість не звертайте уваги.
Порізала помідори на 4 частини, цибулю, як вийде, гострий перчик, поклала все у глибоку каструлю.
Налила масло, висипала сіль і цукор, поставила тушкуватися на повільний вогонь. Перемішую, щоб нічого не пригоріло, поки помідори пустять сік.
Гасила 20 хвилин, щоб всі овочі проварилися зо, потім перемішала виделкою, витягла помідорні шкурки, які попалися.
Пояснення: шкурки можна було знімати з помідорів заздалегідь, для цього їх треба потримати в окропі, потім знімати шкірку. Я це не дуже люблю робити. До того ж в цьому рецепті далі все збивається блендером, і шкірка теж, тому я і не переживаю, якщо кілька помідорних шкурок залишиться, їх потім все одно не буде помітно.
Отже, як і писала вище подрібнюю все прямо в каструлі заглибним блендером.
Огірочки я заздалегідь порізала ось такими кільцями. Висипала їх в томатну заливку, перемішала і гасила 10 хвилин приблизно.
Поки тушкуються огірки простерилизовала чисті банки, для цього налила в них окропу, накрила кришкою і нехай стоять 10 хвилин.
За 3 хвилини до закінчення готування видавила через прес часник в каструлю і вилила оцет. Прокипятила ще всі разом 3 хвилини і відключила плиту.
З баночок вилила воду, розклала по ним огірки в томатній заливці, закрутила, перевернула, закутала і залишила під теплою лазнею остигати.