» » Огірки в томатній заливці на зиму - рецепт з покроковими фото

Огірки в томатній заливці на зиму - рецепт з покроковими фото


Кружечки огірків в томатній заливці

Колись давно я пробувала такі огірки в томатної заливки в гостях, але господиня ні в яку не хотіла ділитися рецептом, тому, коли мені цей рецепт попався на очі, я впізнала в ньому ті самі смачні огірочки і відразу ж захотілося їх приготувати на зиму.

За підсумком нічого складного в рецепті немає - огірки ріжуться кружечками, заливаються ароматним томатним соусом з часником, трохи тушкуються і закочуються на зиму, виходить щось типу лечо з огірками.

Огірочки раджу брати великі, що в банку для соелния не поміщаються і які не шкода порізати на кружечки :)

Кружечки огірків в томатній заливці

Інгредієнти для приготування огірків в томатному соусі

Щоб приготувати огірки в томатній заливці на зиму мені знадобилося: огірочки - 2 кг помідори - 1 кг перець гострий - 1-2 шт. часник - 1 головка цибуля - 2 головки олія соняшникова без запаху - 0.5 склянки цукор - 0.5 склянки сіль - 1 ст. л. без гірки оцет 9% - 4 ст. л.

п. с. тут на фото не всі огірки і помідори помістилися, так що кількість не звертайте уваги.

порізати помідори і цибулю

Порізала помідори на 4 частини, цибулю, як вийде, гострий перчик, поклала все у глибоку каструлю.

вилити масло

Налила масло, висипала сіль і цукор, поставила тушкуватися на повільний вогонь. Перемішую, щоб нічого не пригоріло, поки помідори пустять сік.

витягнути шкірку

Гасила 20 хвилин, щоб всі овочі проварилися зо, потім перемішала виделкою, витягла помідорні шкурки, які попалися.

Пояснення: шкурки можна було знімати з помідорів заздалегідь, для цього їх треба потримати в окропі, потім знімати шкірку. Я це не дуже люблю робити. До того ж в цьому рецепті далі все збивається блендером, і шкірка теж, тому я і не переживаю, якщо кілька помідорних шкурок залишиться, їх потім все одно не буде помітно.

збити блендером томатний соус

Отже, як і писала вище подрібнюю все прямо в каструлі заглибним блендером.

огірочки порізати кружальцями

Огірочки я заздалегідь порізала ось такими кільцями. Висипала їх в томатну заливку, перемішала і гасила 10 хвилин приблизно.

приготувати банки

Поки тушкуються огірки простерилизовала чисті банки, для цього налила в них окропу, накрила кришкою і нехай стоять 10 хвилин.

викласти часник

За 3 хвилини до закінчення готування видавила через прес часник в каструлю і вилила оцет. Прокипятила ще всі разом 3 хвилини і відключила плиту.

готові огірочки в томаті з часником

З баночок вилила воду, розклала по ним огірки в томатній заливці, закрутила, перевернула, закутала і залишила під теплою лазнею остигати.

Кружечки огірків в томатній заливціКружечки огірків в томатній заливці

Радимо прочитати

Сазан з морквою в томатному соусі, смажена на сковороді - рецепт з покроковими фото
Сьогодні розповім вам, як можна швидко і смачно приготувати сазана. Найчастіше ми його запікаємо в духовці, але і в такому вигляді, смажена на сковороді, ця риба мені дуже подобається. До речі,
Кабачки в томатному соусі на зиму - рецепт кабачків в томатній заливці з покроковими фото
я недавно Готувала ось такі кружечки огірків в томатній заливці на зиму і подумалося мені, що якщо замість огірків взяти кабачки, то теж вийде дуже смачно. Будуть кубики кабачків в томатному соусі.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки