» » Компот із слив на зиму - рецепт з покроковими фото

Компот із слив на зиму - рецепт з покроковими фото


Компот із слив на зиму

Давно я дивлюся на такі ягідні компоти, іноді такі красиві фотографії трапляються, там і гілочки смородини і малини і вишня - таке асорті виходить, ех, шкодую, що раніше не почала їх робити, отямилася вже на сливах тільки. Але нічого відірвуся в наступному році, так як зварити такий компотик на зиму - справ на 5 хвилин.

На трьох літрову банку потрібно сливи, вода і 1 склянку цукру - от і все! Дивіться нижче мій рецепт з покроковими фото, як приготувати сливовий компот на зиму.

Інгредієнти для сливового компоту

Отже, для компоту із слив мені знадобилося: сливи цукор з розрахунку 1 склянка на 3-х літрову банку

почистити сливи

Рецепт приготування компоту із слив на зиму - покрокові фото

Сливи я мене вже були перезрілі, тому коли я кісточки витягала деякі злегка примялись через це здається, що компот вийшов мутнуватий, але це нічого страшного, просто він з м'якоттю вийшов.

Якщо ви будете варити сливовий компот з кісточками, то говорять більше 1 року його зберігати не можна. Так що я роблю без кісточок, а у мами стоїть одна літрова банка сливового компоту з кісточками і не зрозуміло, якого він року, що не ризикуємо його пробувати :)

залити окропом

Залила окропом, накрила банку кришкою і залишила на 10 хвилин.

зробити сироп

Потім злила воду з банки в каструлю, додала цукор, закипятила і знову вилила сироп в банку.

готовий компот із слив

Банку закрутила, як завжди перевернула, щоб перевірити герметичність, накрила і залишила до охолодження. Компот із слив без кісточок на зиму готовий! Він відмінно зберігається при кімнатній температурі, так що робіть побільше, взимку не будете встигати бігати за банками в комору :)

Радимо прочитати

Солодкі огірки на зиму без стерилізації - рецепт з покроковими фото
Я от якось звикла, що в солодкому розсолі ми закриваємо на зиму тільки помідори, огірки нам більше подобаються більш солоні. Але тут попався рецепт солодких огірочків від Маркіної і вирішила його
Цукерки рафаелло в домашніх умовах з мигдалем, ківі і бананом - рецепт з фото
Магазинні цукерки я купую дуже і дуже рідко. Волію зробити їх будинку, щоб ласощі було і смачним, і корисним. Зазвичай основа для домашніх цукерок – різні сухофрукти з горіхами (як-то робила
Швидкий торт з печива (без випічки)
Як-то в коментарях мене попросили приготувати тістечко картоплю, до неї я поки не дійшла, хочу знайти смачний рецепт, щоб і справді було схоже на картоплю, яка продається в магазині. Тому поки я в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки