Полуничне бурфи з сухого молока
Якщо ви ще жодного разу не пробували бурфи і навіть не зустрічали їх рецептів, то вам неодмінно варто приготувати цей десерт. До того ж, зробити це буде так просто, а задоволення ви отримаєте просто неймовірне!
Бурфи - це солодкі ласощі, яке прийшло до нас з Індії. Особливо воно популярне серед вегетаріанців, але це не означає, що всім іншим такий десерт може здатися несмачним - зовсім навпаки: бурфи нагадує щось середнє між ірисками, трюфелями, Фаджем (помадкою), халвою ... Словом, це просто чудовий десерт!
Основа для бурфи завжди одна, від рецепта до рецептом можуть відрізнятися пропорції, але принцип приготування та інгредієнти однакові: це вершкове масло, цукор, вершки, сухе молоко. Все розмаїття цього десерту полягає в багатстві смакових добавок. Так, це можуть бути сухофрукти, горішки, кунжут, кокосова стружка, мигдальна борошно - все буде смачно. Але по-особливому смачне бурфи виходить, якщо приготувати його з додаванням фруктів.
Завдяки фруктам і ягодам досить насичений, солодкий смак десерту отримує додатковий свіжий, легкий смак і приємну кислинку. Абсолютно неймовірним і ніжним виходить полуничне бурфи. Ви можете сміливо готувати його як зі свіжими ягодами полуниці, так і з замороженими. У разі використання заморожених ягід, їх навіть не потрібно попередньо розморожувати. Таким чином, швидкий в приготуванні десерт стає ще зручніше!
складові
- 175 грамів сухого молока
- 150 грамів полуниці
- 100 грамів жирних вершків (33-34%)
- 90 грамів вершкового масла
- 70 грамів цукру
- ванілін за смаком
Вихід готового продукту: 6 бурфи розміром з невеликий кекс або 12 розміром з волоський горіх
Рецепт полуничного бурфи з сухого молока
У невеликій сковороді, сотейнику або ковші розтопіть вершкове масло. Слідкуйте за тим, щоб масло не почало темніти - воно повинно залишатися світлим.
Додайте в масло цукор і перемішайте.
Коли масло повністю розтопиться, додайте в ємність вершки і перемішайте, поки цукор не розчиниться.
Маса повинна стати однорідною.
Додайте в цей вершковий сироп полуницю.
Коли полуниця розм'якшиться під дією температури, злегка придушити її ложкою, щоб вона швидше почала розпадатися.
Якщо хочете отримати повністю однорідну текстуру, без шматочків ягід, пробийте сироп блендером.
Тепер потроху почніть додавати сухе молоко, повністю вмішуючи його, щоб не було грудочок.
Коли ви введете всі сухе молоко, злегка збийте суміш міксером, щоб домогтися максимальної однорідності і розбити можливі залишилися грудочки. Суміш буде по консистенції нагадувати сметану або густе тісто для оладок.
Розкладіть тісто по формах, поки воно не дуже сильно зчепилося. Якщо ви хочете зробити бурфи круглими, як трюфелі, почекайте ще трохи, поки маса злегка не охолоне і не стане більш пластичної - так з неї можна буде з легкістю ліпити кульки вологими руками.
Надішліть бурфи в морозильну камеру на 30-40 хвилин до застигання, після чого десерт буде готовий до подачі.