» » Вершково-полуничне морозиво

Вершково-полуничне морозиво


М'які, ніжні вершки і соковита, ароматна полуниця: це поєднання - справжня класика! В першу чергу воно викликає асоціації романтики, закоханості, легкості і новизни. Ось і смак цього вершково-полуничного морозива заворожує і захоплює, не дивлячись на те, що він простий і звичний. Але саме це і є родзинкою рецепта - морозиво просто не може вам не сподобатися!

Вершково-полуничне морозиво

Незважаючи на те, що в магазині ви обов'язково знайдете морозиво з таким смаковим поєднанням - чи буде це ванільне морозиво з шматочками полуниці або пломбір з полуничним джемом - домашнє варто того, щоб його приготувати. І найкраще зайнятися цим у вихідний день: процес приготування нескладний, але все ж на це потрібен час.

В основі цього рецепта - просте, але дуже смачне вершкове морозиво на заварний крем. Завдяки густоті крему морозиво буде повільно танути при подачі, залишаючись густим і гладким. Полуницю додавайте в суміш в розморожених вигляді (якщо використовуєте заморожену) разом з соком, який додасть приємний ніжний полуничний смак всієї суміші, а самі ягоди будуть потрапляти цілими шматочками.

До речі, подивіться ще один рецепт полуничного морозива, яке готується набагато простіше (без заварювання) і виходить найніжнішим, з чистим полуничним смаком.

складові

  • 150 грамів полуниці
  • 150 грамів жирних вершків для збивання
  • 300 грамів молока
  • 100 грамів цукру
  • 1 яйце
  • 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю
  • щіпка ваніліну

Вихід готового продукту: 700 грамів

Загрузка...

Рецепт вершково-полуничного морозива

Насамперед необхідно приготувати заварний крем для морозива, адже його необхідно буде остудити. Для цього в сотейнику або ковші змішайте цукор, крохмаль і яйце.

Змішуємо яйце з цукром і крохмалем

Перемішуйте віночком до однорідності, щоб заварний крем вийшов без грудочок.

Перемішуємо вінчиком до однорідності

Тепер влийте в цю суміш молоко.

додаємо молоко

Поставте крем на вогонь і, помішуючи, варіть до загустіння.

Варимо крем до загустіння

Перелийте крем в широку миску і накрийте харчовою плівкою так, щоб вона стосувалася суміші.

Готовий крем накриваємо плівкою

Повністю остудіть крем.

Окремо збийте охолоджені вершки.

Збиваємо охолоджені вершки

Змішайте охолоджений крем і збиті вершки, намагаючись зберегти пишність маси.

Змішуємо остиглий крем і вершки

Надішліть суміш в мороженицу. Коли вона злегка загусне, додайте в неї ягоди полуниці.

До загусла суміші додаємо полуницю

Готуйте морозиво до кремового стану.

Готуємо до кремового стану

Якщо у вас немає для виготовлення морозива, необхідно відправити охолоджену суміш для морозива в пластиковий контейнер і кожні півгодини пробивати її блендером, щоб уникнути утворення великих кристалів льоду. Саме це є обов'язковою умовою приготування, інакше замість ніжної кремової маси у вас вийде один суцільний замерзлий шматок морозива, який не так просто буде розколупати.

Подавати вершково-полуничне морозиво можна вже в такому м'якому вигляді. Або ж надішліть його в морозильну камеру ще на годину-дві, щоб воно «зміцніло».

Вершкове морозиво з полуницею

І рекомендуємо ще кілька смачних десертів з полуниці: ніжний полуничний мус і полуничне бурфи з сухого молока.

Радимо прочитати

Полуничний суп з морозивом
Які десерти ви зазвичай готуєте з полуниці? Збиваєте її з сиром або сметаною, готуєте желе або печете смачні пироги і кекси? Або може бути віддаєте перевагу легкий полуничний мус або морозиво? А що
Полуничне морозиво з желатином
Мабуть, важко здивувати когось полуничним морозивом. Напевно, це один з тих видів, які є в меню будь-якого кафе. Але ж полуничне морозиво полуничного морозива - ворожнечу, потрібно тільки знайти
Сирне морозиво крем-брюле за 7 хвилин з вареним згущеним молоком - рецепт в домашніх умовах з покроковими фото
Звичайно, від цього морозива не варто очікувати того традиційного смаку, до якого ми звикли. Воно смачна сама по собі і сприймається скоєного по-іншому. Ніжний сирний смак з додаванням вареного
Морозиво з вершків і згущеного молока без варіння і без яєць в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
Якщо ви хочете просто і швидко приготувати домашнє морозиво, то раджу звернути увагу на цей рецепт. Морозиво з нього готується всього з двох інгредієнтів - це вершки та згущене молоко. При цьому
Ідеальне морозиво з полуниці, вершків і згущеного молока - рецепт з покроковими фото
Пам'ятайте моє морозиво з вершків і згущеного молока без яєць? Гарний рецепт, але для мене солодкуваті і мені там в коментарях написали, як можна його поліпшити, додавши ягоду, що я і вирішила

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки