Семіфредо з персиками
Семіфредо - це знаменитий італійський десерт, найближчим родичем якого є всіма улюблені ласощі - морозиво. Готують семіфредо на основі жирних вершків, сирих яєць і цукру, це базова складова будь-якого рецепту. Крім того, в десерт додають крем-сир, фруктове або ягідне пюре, джеми, горіхи, сухофрукти, шоколад, трави та спеції - словом, все, що ви побажаєте, аби зробити його ще смачніше. На відміну від домашнього морозива, семіфредо готується набагато простіше: приготовлену суміш просто поміщають в морозильну камеру, а перемішувати її кожну годину не потрібно - вона повинна замерзнути в формі, що робить семіфредо схожим на торт-морозиво.
У семіфредо є певна специфіка подачі. За 30-40 хвилин до того часу, коли десерт повинен бути на столі, з морозильної камери його перекладають в холодильник. Там він розм'якшується, але залишається замерзлим. Потім його нарізають шматочками і сервірують, прикрашаючи по своєму смаку. При подачі семіфредо повинен все ще бути холодним і тримати форму, але вже бути практично тане. Для того, щоб підкреслити таку консистенцію, можна подавати десерт на попередньо охолоджених тарілках.
Що стосується смакового поєднання персиків і базиліка в цьому рецепті, то на перший погляд воно може здатися незвичайним. Завдяки тому, що персики мають яскравий, але делікатний смак, а базилік - сильніший і інтенсивний, виходить дуже гармонійний дует. Але на перший план виходить все ж базиликовий смак, який персики неабияк доповнюють.
складові
- 300 мл жирних вершків (33%)
- 3 великих персика (250-300 грамів персикового пюре)
- невеликий пучок базиліка (за бажанням)
- 2 яйця
- 6 ст. ложок цукрової пудри
Вибираючи персики для цього десерту, віддавайте перевагу максимально дозрілим, ароматним плодам.
Як приготувати семіфредо
Персики залийте окропом і залиште на пару хвилин. Це потрібно для того, щоб шкірку з них можна було зняти без зайвих проблем.
Персики обдайте холодною водою і зніміть шкірку. Наріжте м'якоть шматочками, видаливши кісточки. Подрібніть персики блендером до стану пюре.
Розділіть персикове пюре на дві частини. Одну частину перекладіть у велику глибоку миску.
Дрібно порубати базилік. Додайте базилік в пюре, яке знаходиться в глибокій мисці.
Охолоджені вершки збийте до пишного, кремового стану.
Одну столову ложку з гіркою вершків додайте до тієї частини персикового пюре, яка залишилася без базиліка.
Решта вершки акуратно введіть в персикове пюре з базиліком.
Жовтки відокремте від білків. Змішайте жовтки з половиною цукрової пудри і збийте їх міксером в пишну світлу масу.
Введіть збиті жовтки в вершково-персиково-базиліковим основу.
Білки збийте в піну.
Потім додайте до них залишилася цукрову пудру і збивайте до отримання щільної маси блискучою.
Одну столову ложку збитих білків введіть в персикове пюре з вершками.
Решта білки введіть в основну масу (з базиліком). Намагайтеся робити це максимально акуратно, щоб маса була легкою.
Силіконову або металеву форму для випічки застеліть харчовою плівкою.
На дно форми викладіть 3-4 ст. ложки вершково-базиліковим основи.
Потім зверху викладіть пару столових ложок персикового маси.
Чергуючи шари таким ось чином, заповніть всю форму.
Накрийте десерт плівкою зверху і відправте його в морозильну камеру на 5-6 годин, а ще краще - на всю ніч.
За 30 хвилин до подачі перекладіть форму з семіфредо в холодильник, а потім подавайте, прикрасивши дольками персиків, листочками базиліку і рубаним шоколадом (за бажанням).