» » Семіфредо з персиками

Семіфредо з персиками


Семіфредо - це знаменитий італійський десерт, найближчим родичем якого є всіма улюблені ласощі - морозиво. Готують семіфредо на основі жирних вершків, сирих яєць і цукру, це базова складова будь-якого рецепту. Крім того, в десерт додають крем-сир, фруктове або ягідне пюре, джеми, горіхи, сухофрукти, шоколад, трави та спеції - словом, все, що ви побажаєте, аби зробити його ще смачніше. На відміну від домашнього морозива, семіфредо готується набагато простіше: приготовлену суміш просто поміщають в морозильну камеру, а перемішувати її кожну годину не потрібно - вона повинна замерзнути в формі, що робить семіфредо схожим на торт-морозиво.

У семіфредо є певна специфіка подачі. За 30-40 хвилин до того часу, коли десерт повинен бути на столі, з морозильної камери його перекладають в холодильник. Там він розм'якшується, але залишається замерзлим. Потім його нарізають шматочками і сервірують, прикрашаючи по своєму смаку. При подачі семіфредо повинен все ще бути холодним і тримати форму, але вже бути практично тане. Для того, щоб підкреслити таку консистенцію, можна подавати десерт на попередньо охолоджених тарілках.

Що стосується смакового поєднання персиків і базиліка в цьому рецепті, то на перший погляд воно може здатися незвичайним. Завдяки тому, що персики мають яскравий, але делікатний смак, а базилік - сильніший і інтенсивний, виходить дуже гармонійний дует. Але на перший план виходить все ж базиликовий смак, який персики неабияк доповнюють.

складові

  • 300 мл жирних вершків (33%)
  • 3 великих персика (250-300 грамів персикового пюре)
  • невеликий пучок базиліка (за бажанням)
  • 2 яйця
  • 6 ст. ложок цукрової пудри

Вибираючи персики для цього десерту, віддавайте перевагу максимально дозрілим, ароматним плодам.

Загрузка...

Як приготувати семіфредо

Персики залийте окропом і залиште на пару хвилин. Це потрібно для того, щоб шкірку з них можна було зняти без зайвих проблем.

Персики обдайте холодною водою і зніміть шкірку. Наріжте м'якоть шматочками, видаливши кісточки. Подрібніть персики блендером до стану пюре.

Розділіть персикове пюре на дві частини. Одну частину перекладіть у велику глибоку миску.

Дрібно порубати базилік. Додайте базилік в пюре, яке знаходиться в глибокій мисці.

Охолоджені вершки збийте до пишного, кремового стану.

Одну столову ложку з гіркою вершків додайте до тієї частини персикового пюре, яка залишилася без базиліка.

Решта вершки акуратно введіть в персикове пюре з базиліком.

Жовтки відокремте від білків. Змішайте жовтки з половиною цукрової пудри і збийте їх міксером в пишну світлу масу.

Введіть збиті жовтки в вершково-персиково-базиліковим основу.

Білки збийте в піну.

Потім додайте до них залишилася цукрову пудру і збивайте до отримання щільної маси блискучою.

Одну столову ложку збитих білків введіть в персикове пюре з вершками.

Решта білки введіть в основну масу (з базиліком). Намагайтеся робити це максимально акуратно, щоб маса була легкою.

Силіконову або металеву форму для випічки застеліть харчовою плівкою.

На дно форми викладіть 3-4 ст. ложки вершково-базиліковим основи.

Потім зверху викладіть пару столових ложок персикового маси.

Чергуючи шари таким ось чином, заповніть всю форму.

Накрийте десерт плівкою зверху і відправте його в морозильну камеру на 5-6 годин, а ще краще - на всю ніч.

За 30 хвилин до подачі перекладіть форму з семіфредо в холодильник, а потім подавайте, прикрасивши дольками персиків, листочками базиліку і рубаним шоколадом (за бажанням).

Семіфредо з персиками

Радимо прочитати

Полуничне морозиво з желатином
Мабуть, важко здивувати когось полуничним морозивом. Напевно, це один з тих видів, які є в меню будь-якого кафе. Але ж полуничне морозиво полуничного морозива - ворожнечу, потрібно тільки знайти
Ожиновому морозиво
Ожина - дивовижна ягода з яскравим, ніжним і таким неповторним смаком. Її аромат настільки тонкий, що нагадує якісь ніжні духи. Він солодкий, але не нудотний, а ще в ньому відчувається ціла
Сирне морозиво крем-брюле за 7 хвилин з вареним згущеним молоком - рецепт в домашніх умовах з покроковими фото
Звичайно, від цього морозива не варто очікувати того традиційного смаку, до якого ми звикли. Воно смачна сама по собі і сприймається скоєного по-іншому. Ніжний сирний смак з додаванням вареного
Морозиво з вершків і згущеного молока без варіння і без яєць в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
Якщо ви хочете просто і швидко приготувати домашнє морозиво, то раджу звернути увагу на цей рецепт. Морозиво з нього готується всього з двох інгредієнтів - це вершки та згущене молоко. При цьому
Ідеальне морозиво з полуниці, вершків і згущеного молока - рецепт з покроковими фото
Пам'ятайте моє морозиво з вершків і згущеного молока без яєць? Гарний рецепт, але для мене солодкуваті і мені там в коментарях написали, як можна його поліпшити, додавши ягоду, що я і вирішила

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки