» » Ожиновому морозиво

Ожиновому морозиво


Морозиво з ожини

Ожина - дивовижна ягода з яскравим, ніжним і таким неповторним смаком. Її аромат настільки тонкий, що нагадує якісь ніжні духи. Він солодкий, але не нудотний, а ще в ньому відчувається ціла композиція з якихось дикорослих квітів упереміш з ягодами. Смак стиглої ожини насичено солодкий. Все це робить її прекрасною основою для багатьох десертів.

Ожина відразу виділяється з ряду інших ягід своєї благородністю, адже її смак такий неоднозначний. Вона не така прямолінійна, як, скажімо, чорна смородина або малина, і краще за все ожину поєднувати з будь-якими ніжними компонентами. Наприклад, хороша ожина в молочних і вершкових десертах, і як раз в морозиві вона розкриє свій особливий смак.

Незважаючи на всю простоту приготування, морозиво з ожини стане справжнім святом. Готується воно дуже легко, адже процес не зажадає від вас навіть включення плити - хіба що для того, щоб розтопити желатин, який і буде в цьому рецепті грати роль згущувача суміші замість традиційної суміші на жовтках. Желатинова основа, на відміну від желтковой, не має свого смаку, а тому смак ожини в десерті буде чистим. І тільки подивіться, який дивовижний колір у цього ожинового морозива - диво, не менше!

складові

  • 300 грамів ожинового пюре (350-400 грамів ягід ожини)
  • 200 грамів вершків жирністю 15%
  • 150 грамів жирних домашніх вершків або вершків для збивання 33%
  • 80 грамів згущеного молока
  • 4 ст. ложки ожинового лікеру
  • 20 грамів лимонного соку
  • 6 грамів желатину

Вихід готового продукту: 750 грамів

Загрузка...

Як приготувати морозиво з ожини

Насамперед необхідно замочити желатин в лимонному соці і залишити його для набухання.

Замочуємо желатин в лимонному соці

Ожину (можна використовувати як свіжу, так і заморожену, заздалегідь розморозивши її) ретельно подрібніть блендером.

Подрібнюємо ожину блендером

Отримане ожиновому пюре необхідно позбавити від кісточок, протерши його через сито.

Протираємо Ожинову масу через сито

У протерте пюре додайте ожиновий лікер. Якщо такого лікеру у вас немає, додайте в суміш пару столових ложок горілки. Додавання алкоголю пом'якшує суміш, і при заморожуванні вона виходить однорідніше і ніжніше.

Додаємо ожиновий лікер

Тепер додайте в ожиновому пюре згущене молоко.

Додаємо згущене молоко

Далі розпустіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі до розчинення желатин і введіть його у фруктове пюре, ретельно перемішавши.

Додаємо розпущений желатин

Окремо змішайте жирні і нежирні вершки.

Змішуємо два види вершків

Збийте цю суміш до кремового стану.

збиваємо вершки

Потроху додавайте до вершків ожиновому пюре, делікатно вмішуючи його лопаткою.

Частинами додаємо ожиновому пюре

Поступово введіть всі пюре і перемішайте до однорідності.

Перемішуємо суміш до однорідності

Перекладіть суміш в мороженицу і готуйте за інструкцією.

Відправляємо суміш в мороженицу

Якщо для виготовлення морозива у вас немає, відправте суміш в контейнері в морозилку і кожні півгодини пробивайте її блендером, поки вона не загусне. На це піде 4-5 годин.

Ожиновому морозиво з вершками

Радимо прочитати

Полуничне морозиво з желатином
Мабуть, важко здивувати когось полуничним морозивом. Напевно, це один з тих видів, які є в меню будь-якого кафе. Але ж полуничне морозиво полуничного морозива - ворожнечу, потрібно тільки знайти
Сирне морозиво крем-брюле за 7 хвилин з вареним згущеним молоком - рецепт в домашніх умовах з покроковими фото
Звичайно, від цього морозива не варто очікувати того традиційного смаку, до якого ми звикли. Воно смачна сама по собі і сприймається скоєного по-іншому. Ніжний сирний смак з додаванням вареного
Морозиво з вершків і згущеного молока без варіння і без яєць в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
Якщо ви хочете просто і швидко приготувати домашнє морозиво, то раджу звернути увагу на цей рецепт. Морозиво з нього готується всього з двох інгредієнтів - це вершки та згущене молоко. При цьому
Ідеальне морозиво з полуниці, вершків і згущеного молока - рецепт з покроковими фото
Пам'ятайте моє морозиво з вершків і згущеного молока без яєць? Гарний рецепт, але для мене солодкуваті і мені там в коментарях написали, як можна його поліпшити, додавши ягоду, що я і вирішила

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки