Ожиновому морозиво
Ожина - дивовижна ягода з яскравим, ніжним і таким неповторним смаком. Її аромат настільки тонкий, що нагадує якісь ніжні духи. Він солодкий, але не нудотний, а ще в ньому відчувається ціла композиція з якихось дикорослих квітів упереміш з ягодами. Смак стиглої ожини насичено солодкий. Все це робить її прекрасною основою для багатьох десертів.
Ожина відразу виділяється з ряду інших ягід своєї благородністю, адже її смак такий неоднозначний. Вона не така прямолінійна, як, скажімо, чорна смородина або малина, і краще за все ожину поєднувати з будь-якими ніжними компонентами. Наприклад, хороша ожина в молочних і вершкових десертах, і як раз в морозиві вона розкриє свій особливий смак.
Незважаючи на всю простоту приготування, морозиво з ожини стане справжнім святом. Готується воно дуже легко, адже процес не зажадає від вас навіть включення плити - хіба що для того, щоб розтопити желатин, який і буде в цьому рецепті грати роль згущувача суміші замість традиційної суміші на жовтках. Желатинова основа, на відміну від желтковой, не має свого смаку, а тому смак ожини в десерті буде чистим. І тільки подивіться, який дивовижний колір у цього ожинового морозива - диво, не менше!
складові
- 300 грамів ожинового пюре (350-400 грамів ягід ожини)
- 200 грамів вершків жирністю 15%
- 150 грамів жирних домашніх вершків або вершків для збивання 33%
- 80 грамів згущеного молока
- 4 ст. ложки ожинового лікеру
- 20 грамів лимонного соку
- 6 грамів желатину
Вихід готового продукту: 750 грамів
Як приготувати морозиво з ожини
Насамперед необхідно замочити желатин в лимонному соці і залишити його для набухання.
Ожину (можна використовувати як свіжу, так і заморожену, заздалегідь розморозивши її) ретельно подрібніть блендером.
Отримане ожиновому пюре необхідно позбавити від кісточок, протерши його через сито.
У протерте пюре додайте ожиновий лікер. Якщо такого лікеру у вас немає, додайте в суміш пару столових ложок горілки. Додавання алкоголю пом'якшує суміш, і при заморожуванні вона виходить однорідніше і ніжніше.
Тепер додайте в ожиновому пюре згущене молоко.
Далі розпустіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі до розчинення желатин і введіть його у фруктове пюре, ретельно перемішавши.
Окремо змішайте жирні і нежирні вершки.
Збийте цю суміш до кремового стану.
Потроху додавайте до вершків ожиновому пюре, делікатно вмішуючи його лопаткою.
Поступово введіть всі пюре і перемішайте до однорідності.
Перекладіть суміш в мороженицу і готуйте за інструкцією.
Якщо для виготовлення морозива у вас немає, відправте суміш в контейнері в морозилку і кожні півгодини пробивайте її блендером, поки вона не загусне. На це піде 4-5 годин.