» » Сорбет з чорної смородини

Сорбет з чорної смородини


Сорбет з чорної смородини

Ніжний, прохолодний, солодкий річний десерт - це, звичайно ж, сорбет! Зазвичай його роблять на воді, ми ж пропонуємо спробувати більш насичений варіант - сорбет з чорної смородини на вершках або молоці. Готується такий десерт ще простіше і швидше, ніж класичний, адже нам не потрібно буде варити цукровий сироп. А ось за смаком він ближче до звичайного морозива через ніжних вершкових ноток, які так добре доповнюють яскраву і терпку смородину. Приготувати такий сорбет можна і з будь-яких інших ягід, які є під рукою, або ж з фруктово-ягідного міксу. Принцип приготування при цьому не змінюється. Експериментуйте і насолоджуйтеся чудовим літнім десертом!

складові

  • чорна смородина - 200 г
  • рідкі вершки (або молоко) - 100 мл
  • цукор-пісок - 150-200 г
  • м'ята - для подачі

Замість рідких вершків цілком підійде молоко, з ним десерт вийде менш калорійним, але також дуже смачним.

Кількість цукру краще регулювати на свій смак, спробувавши суміш перед відправкою в морозилку.

Як приготувати сорбет з чорної смородини

Перебираємо ягоди, прибираємо зів'ялі. Добре промиваємо смородину холодною водою, потім обриваємо листя і гілки. Відправляємо ягоди в невелику каструльку і розтираємо їх Картоплем'ялки або подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. За бажанням ви можете дістати з кашки шматочки шкірки, протерши отриману масу через сито. Але краще їх залишити, щоб зберегти якомога більше користі від ягід.

Загрузка...

Розминаємо ягоди смородини

Тепер додаємо цукор і добре розмішуємо. Щоб цукор швидше розтанув, його можна розчинити в невеликій кількості трохи теплої кип'яченої води і потім додати в смородиновий кашку.

додаємо цукор

Вливаємо холодні рідкі вершки.

додаємо вершки

Перемішуємо. Вийде злегка густувата солодка суміш, яку необхідно помістити в невелику посудину з невисокими стінками, що закривається кришкою. Відправляємо ємність в морозилку.

Переливаємо вершково-ягідну суміш в невисоку ємність

У морозилці сорбет з чорної смородини повинен постояти 2-3 години. Періодично потрібно діставати сорбет і перемішувати його, щоб готовий десерт вийшов повітряним, пухким і смачним. Бажано робити це кожні півгодини.

Перемішуємо сорбет в процесі замерзання

Подається ягідний сорбет в прозорих креманках або на плоскій тарілці. Спеціальної круглої ложкою робимо невеликі кульки і прикрашаємо їх листочками м'яти і свіжими ягодами смородини. Десерт швидко тане, тому не зволікайте з його подачею!

ягідний сорбет

Радимо прочитати

Варення з червоної смородини з корицею
Червона смородина, хоча і поступається за ароматом чорної, але все ж має свої унікальні властивості і смаком. У ній дещо меншу кількість аскорбінової кислоти, а ось калію і заліза предостатньо. Ця
Соус з червоної смородини до м'яса
Червона смородина - особлива ягода. Мало хто люблять її соло в свіжому вигляді, найчастіше її миксуют з іншими ягодами, прикрашають нею пироги і кекси. Все ж найяскравіше вона розкривається після
Смузі-сорбет з бананом і нектарином
Яке ласощі є ідеальним для літа? Звичайно ж, це всілякі варіанти морозива, заморожений йогурт і сорбети. Літній достаток свіжих фруктів тільки на руку любителям освіжаючих десертів, адже можна
Малиновий сорбет
Мабуть, саме сорбет можна назвати найсмачнішим річним десертом, який володіє освіжаючим ефектом. Особливо якщо він приготовлений з фруктів і ягід або з їх міксу. При всій невитіюватість рецепта існує
Морозиво з вершків і згущеного молока без варіння і без яєць в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
Якщо ви хочете просто і швидко приготувати домашнє морозиво, то раджу звернути увагу на цей рецепт. Морозиво з нього готується всього з двох інгредієнтів - це вершки та згущене молоко. При цьому

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки