Сорбет з чорної смородини
Ніжний, прохолодний, солодкий річний десерт - це, звичайно ж, сорбет! Зазвичай його роблять на воді, ми ж пропонуємо спробувати більш насичений варіант - сорбет з чорної смородини на вершках або молоці. Готується такий десерт ще простіше і швидше, ніж класичний, адже нам не потрібно буде варити цукровий сироп. А ось за смаком він ближче до звичайного морозива через ніжних вершкових ноток, які так добре доповнюють яскраву і терпку смородину. Приготувати такий сорбет можна і з будь-яких інших ягід, які є під рукою, або ж з фруктово-ягідного міксу. Принцип приготування при цьому не змінюється. Експериментуйте і насолоджуйтеся чудовим літнім десертом!
складові
- чорна смородина - 200 г
- рідкі вершки (або молоко) - 100 мл
- цукор-пісок - 150-200 г
- м'ята - для подачі
Замість рідких вершків цілком підійде молоко, з ним десерт вийде менш калорійним, але також дуже смачним.
Кількість цукру краще регулювати на свій смак, спробувавши суміш перед відправкою в морозилку.
Як приготувати сорбет з чорної смородини
Перебираємо ягоди, прибираємо зів'ялі. Добре промиваємо смородину холодною водою, потім обриваємо листя і гілки. Відправляємо ягоди в невелику каструльку і розтираємо їх Картоплем'ялки або подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. За бажанням ви можете дістати з кашки шматочки шкірки, протерши отриману масу через сито. Але краще їх залишити, щоб зберегти якомога більше користі від ягід.
Тепер додаємо цукор і добре розмішуємо. Щоб цукор швидше розтанув, його можна розчинити в невеликій кількості трохи теплої кип'яченої води і потім додати в смородиновий кашку.
Вливаємо холодні рідкі вершки.
Перемішуємо. Вийде злегка густувата солодка суміш, яку необхідно помістити в невелику посудину з невисокими стінками, що закривається кришкою. Відправляємо ємність в морозилку.
У морозилці сорбет з чорної смородини повинен постояти 2-3 години. Періодично потрібно діставати сорбет і перемішувати його, щоб готовий десерт вийшов повітряним, пухким і смачним. Бажано робити це кожні півгодини.
Подається ягідний сорбет в прозорих креманках або на плоскій тарілці. Спеціальної круглої ложкою робимо невеликі кульки і прикрашаємо їх листочками м'яти і свіжими ягодами смородини. Десерт швидко тане, тому не зволікайте з його подачею!