Смузі-сорбет з бананом і нектарином
Яке ласощі є ідеальним для літа? Звичайно ж, це всілякі варіанти морозива, заморожений йогурт і сорбети. Літній достаток свіжих фруктів тільки на руку любителям освіжаючих десертів, адже можна придумати стільки цікавих і смачних поєднань! Хоча для цього чудесного смузі-сорбета ви сміливо можете використовувати і заморожені фрукти і ягоди. Тим більше, перед його приготуванням все одно буде потрібно злегка заморозити фрукти і ягоди, завдяки чому десерт і придбає освіжаючий смак і кремоподібну консистенцію.
Таким сорбетом ви можете сміливо почати свій день, адже в його складі не тільки ароматна смородина, соковитий нектарин і ніжний банан, а ще й трохи вівсяних пластівців і клітковини.
Інгредієнти (на 2 порції)
- 1 великий нектарин
- 0,5 великого банана або 1 невеликий
- 50 грамів смородини
- 0,5 склянки молока
- 2 ст. ложки вершків жирністю 15-20%
- 1 ст. ложка вівсяних пластівців швидкого приготування
- 1 ст. ложка висівок
- 1 с. ложка згущеного молока
приготування
Смородину промийте та висушіть. У нектарина видаліть кісточку. Смородину і нектарин відправте в морозилку на годину-півтори. Завдяки цьому нехитрому прийому не потрібно буде заморожувати сорбет після приготування, і він буде дуже ніжним і кремовим.
У чашу блендера відправте смородину і нарізану кружальцями банан.
Зніміть шкірку з нектарина.
Наріжте нектарин невеликими шматочками і теж відправте його в блендер. Додайте в чашу блендера вершки і молоко. Ці два інгредієнти зроблять смузі-сорбет ще ніжніше, згладять кислинку фруктового смаку, подарувавши йому особливу м'якість.
Ретельно подрібніть масу до кашоподібного стану. Вона повинна бути густою, але однорідною. Бажано збивати масу на високій швидкості, щоб процес був якомога більш швидким.
Тепер додайте в блендер згущене молоко, висівки і вівсяні пластівці. До слова, згущене молоко можна цілком замінити медом або звичайним цукром, або навіть варенням.
Подрібніть все разом, розкладіть ласощі по креманкам і відразу ж подавайте, прикрасивши страву фруктами.