» » Полунично-банановий смузі з вівсянкою

Полунично-банановий смузі з вівсянкою


Полунично-банановий смузі з вівсянкою

Полунично-банановий смузі - це швидко, просто і неймовірно смачно. До того ж, це ще й корисно, і готувати його можна цілий рік, якщо в морозильнику є трохи заморожених ягід! При наявності блендера зробити його можна в лічені хвилини, до того ж не обов'язково строго слідувати рецептом, адже смузі - це завжди більше експромт. Поєднання банана з полуницею чудово проявляє себе не тільки в смузі, але і в десертах - це класика, яка підкорила багатьох любителів фруктово-ягідних смаків. Солодкість банана відмінно гармонує з легкої, свіжої кислинкою ягід полуниці. І цей дует можна зробити ще корисніше, якщо доповнити його вівсянкою.

Смузі, який ми пропонуємо приготувати - не зовсім простий і звичайний. Це свого роду вівсяна каша, збита з бананом і полуницею і присмачена ароматний персиковим варенням. По суті, такий смузі - це звична ранкова вівсянка в питному вигляді, що робить його просто ідеальним стравою для сніданку. Тим більше, якщо звичайна вівсяна каша вже порядком набридла, і хочеться урізноманітнити своє меню, але зробити це з користю для здоров'я.

Візьміть цей рецепт за основу і поекспериментуйте з різними добавками до банану і полуниці, орієнтуючись на свій смак. Наприклад, замініть вівсянку в смузі невеликою кількістю сиру, додайте улюблені ягоди (хорошим доповненням стануть чорниця і малина) або фрукти (підійдуть ківі, нектарин, персик, м'якоть апельсина). Для десертних варіантів можна замість вівсянки додати в смузі морозиво, темний шоколад або навіть згущене молоко, хоча це значно збільшить калорійність напою, зменшивши при цьому його користь.

Загрузка...

складові

  • 200 мл води (для варіння вівсянки)
  • 150 мл молока або йогурту без добавок
  • 25 грамів дрібних вівсяних пластівців
  • 50 грамів заморожених або свіжих ягід полуниці
  • половина стиглого банана з чорніє шкіркою
  • 1-1,5 ст. ложки персикового варення (або меду)

Вихід: 2 невеликі порції або 1 велика

Як приготувати смузі з банана і полуниці

Насамперед необхідно приготувати основу смузі - зварити вівсяну кашу. Рекомендується використовувати саме дрібні пластівці, так як вони швидше готуються, а смузі з них вийде більш кремовим і однорідним.

На замітку Не обов'язково варити вівсянку, можна скористатися менш клопіткою «ледачим» методом її приготування - просто залийте вівсяні пластівці молоком, йогуртом або гарячою кип'яченою водою і дайте їм настоятися 15-20 хвилин. Цей варіант навіть буде ще більш корисним, але смузі вийде не таким ніжним по консистенції, як зі звареної вівсянкою.

У невеликій ківш влийте гарячу кип'ячену воду і додайте вівсяні пластівці. Поставте ківш на середній вогонь.

Додаємо в воду вівсяні пластівці

Доведіть вівсянку до кипіння і зменшіть вогонь. Періодично помішуючи, варіть кашу до загустіння. Якщо ви хочете приготувати холодний смузі, на цьому етапі остудіть кашу, перш ніж додавати її до решти інгредієнтів.

Варимо вівсянку до загустіння

Надішліть в блендер ягоди полуниці. Заморожені ягоди при цьому не обов'язково розморожувати. Туди ж відправте нарізаний шматочками банан і персикове варення (або мед).

Викладаємо банан, полуницю і варення в блендер

Подрібніть полуницю і банан до однорідного стану.

Подрібнюємо до однорідного пюре

Влийте у фруктово-ягідну основу молоко і збийте ще раз.

Додаємо молоко, збиваємо

Тепер додайте в смузі вівсяну кашу і ретельно збийте в останній раз.

Додаємо вівсянку, збиваємо

Розлийте полунично-банановий смузі по склянках і відразу ж подавайте. Він хороший як в теплом, так і в холодному вигляді - все залежить від ваших уподобань.

Смузі з банана і полуниці з вівсянкою

Радимо прочитати

Полуничний смузі з зефіром
Смузі - запаморочливо різнобічне ласощі, адже його можна приготувати з усього, що можна подрібнити за допомогою блендера. Прохолодний солоний смузі з овочів відмінно підійде для літнього ланчу або
Пісний рисовий смузі з яблуком
Якщо ви обожнюєте всілякі молочні коктейлі та смузі, то зовсім необов'язково відмовляти собі в них під час посту, адже це відмінний сніданок, легку вечерю або прекрасний варіант перекусу. Вам
Гарячий пряний гарбузовий смузі
Що може бути краще холодним днем, ніж отримати заряд бадьорості, випивши чогось тепленького, та ще й пахучого пряними спеціями? Такі ось зігріваючі напої дуже виручають в холодну пору року, коли не
Банановий смузі з йогуртом і печивом
Немає нічого кращого, ніж почати або завершити свій день прекрасним, легким, але поживним смузі або молочним коктейлем. Смузі - напій універсальний і кожному припаде до душі, якщо підібрати поєднання
Банановий хліб
Банановий хліб - один з найзнаменитіших видів солодкої випічки американської та австралійської кухонь. Насправді до хліба цей десерт не має ніякого відношення і для його приготування абсолютно не

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки