Полунично-банановий смузі з вівсянкою
Полунично-банановий смузі - це швидко, просто і неймовірно смачно. До того ж, це ще й корисно, і готувати його можна цілий рік, якщо в морозильнику є трохи заморожених ягід! При наявності блендера зробити його можна в лічені хвилини, до того ж не обов'язково строго слідувати рецептом, адже смузі - це завжди більше експромт. Поєднання банана з полуницею чудово проявляє себе не тільки в смузі, але і в десертах - це класика, яка підкорила багатьох любителів фруктово-ягідних смаків. Солодкість банана відмінно гармонує з легкої, свіжої кислинкою ягід полуниці. І цей дует можна зробити ще корисніше, якщо доповнити його вівсянкою.
Смузі, який ми пропонуємо приготувати - не зовсім простий і звичайний. Це свого роду вівсяна каша, збита з бананом і полуницею і присмачена ароматний персиковим варенням. По суті, такий смузі - це звична ранкова вівсянка в питному вигляді, що робить його просто ідеальним стравою для сніданку. Тим більше, якщо звичайна вівсяна каша вже порядком набридла, і хочеться урізноманітнити своє меню, але зробити це з користю для здоров'я.
Візьміть цей рецепт за основу і поекспериментуйте з різними добавками до банану і полуниці, орієнтуючись на свій смак. Наприклад, замініть вівсянку в смузі невеликою кількістю сиру, додайте улюблені ягоди (хорошим доповненням стануть чорниця і малина) або фрукти (підійдуть ківі, нектарин, персик, м'якоть апельсина). Для десертних варіантів можна замість вівсянки додати в смузі морозиво, темний шоколад або навіть згущене молоко, хоча це значно збільшить калорійність напою, зменшивши при цьому його користь.
складові
- 200 мл води (для варіння вівсянки)
- 150 мл молока або йогурту без добавок
- 25 грамів дрібних вівсяних пластівців
- 50 грамів заморожених або свіжих ягід полуниці
- половина стиглого банана з чорніє шкіркою
- 1-1,5 ст. ложки персикового варення (або меду)
Вихід: 2 невеликі порції або 1 велика
Як приготувати смузі з банана і полуниці
Насамперед необхідно приготувати основу смузі - зварити вівсяну кашу. Рекомендується використовувати саме дрібні пластівці, так як вони швидше готуються, а смузі з них вийде більш кремовим і однорідним.
На замітку Не обов'язково варити вівсянку, можна скористатися менш клопіткою «ледачим» методом її приготування - просто залийте вівсяні пластівці молоком, йогуртом або гарячою кип'яченою водою і дайте їм настоятися 15-20 хвилин. Цей варіант навіть буде ще більш корисним, але смузі вийде не таким ніжним по консистенції, як зі звареної вівсянкою.
У невеликій ківш влийте гарячу кип'ячену воду і додайте вівсяні пластівці. Поставте ківш на середній вогонь.
Доведіть вівсянку до кипіння і зменшіть вогонь. Періодично помішуючи, варіть кашу до загустіння. Якщо ви хочете приготувати холодний смузі, на цьому етапі остудіть кашу, перш ніж додавати її до решти інгредієнтів.
Надішліть в блендер ягоди полуниці. Заморожені ягоди при цьому не обов'язково розморожувати. Туди ж відправте нарізаний шматочками банан і персикове варення (або мед).
Подрібніть полуницю і банан до однорідного стану.
Влийте у фруктово-ягідну основу молоко і збийте ще раз.
Тепер додайте в смузі вівсяну кашу і ретельно збийте в останній раз.
Розлийте полунично-банановий смузі по склянках і відразу ж подавайте. Він хороший як в теплом, так і в холодному вигляді - все залежить від ваших уподобань.