» » Гарячий пряний гарбузовий смузі

Гарячий пряний гарбузовий смузі


Що може бути краще холодним днем, ніж отримати заряд бадьорості, випивши чогось тепленького, та ще й пахучого пряними спеціями? Такі ось зігріваючі напої дуже виручають в холодну пору року, коли не пропадає бажання зігрітися і підняти собі настрій. Звичайно ж, в першу чергу в хід йдуть всім звичні варіанти: найпростіший чай з лимоном і медом, запашні трав'яні чаї, імбирний чай з молоком.

Але якщо чаю як раз не хочеться, спробуйте приготувати дуже смачний зігріваючий смузі з корисної гарбуза, з молоком і спеціями. Такий смузі - це більше, ніж напій. Він стане відмінним найніжнішим і дуже легким перекусом, тому що має густу структуру, яка нагадує крем.

Гарбузовий смузі з молоком і прянощами

Зігріває гарбузовий смузі не тільки гарячої температурою, а ще й ароматними пряними спеціями. Неймовірно добре поєднуються з гарбузом кориця, імбир, кардамон, мускатний горіх, а також гвоздика. Всі ці спеції і зроблять гарбузовий смузі багатше і яскравіше.

Інгредієнти (на 2 порції)

  • 200 грамів м'якоті гарбуза
  • 100 мл молока
  • 1/3 ч. Ложки кориці
  • 1/3 ч. Ложки сушеного імбиру
  • ¼ ч. Ложки мускатного горіха
  • 4 коробочки кардамону
  • 3 бутона гвоздики
  • мед за смаком

Рецепт гарячого гарбузового смузі з молоком і прянощами

Гарбуз очистите від шкірки і насіння і наріжте кубиками розміром близько 1-1,5 см. Надішліть гарбуз в невелику каструлю або сотейник, влийте трохи води так, щоб вона практично покривала гарбуз. Додайте всі спеції: корицю, імбир, мускатний горіх, кардамон цілими коробочками і гвоздику.

Загрузка...

Нарізаний гарбуз заливаємо водою, додаємо спеції

Поставте каструлю на вогонь. Дайте закипіти воді, а потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть гарбуз, накривши кришкою. Готуйте, поки вода практично не випарується, а сама гарбуз не стане дуже м'якою і не почне потроху розпадатися.

варимо гарбуз

На цій стадії приготування видаліть коробочки кардамону, гвоздику і влийте молоко. Перемішайте.

Прибираємо кардамон і гвоздику, додаємо молоко

Додайте в гарбуз по смаку мед. Може знадобитися різний його кількість, адже гарбуз буває різною по солодощі.

додаємо мед

Гарячу масу швидко подрібніть за допомогою блендера до гладкого стану.

Подрібнюємо смузі в блендері

Розлийте смузі по склянках або чашках і відразу ж подавайте. За бажанням присипте гарбузовий смузі меленою корицею для більш сильного аромату.

Гарячий пряний гарбузовий смузі

Радимо прочитати

Полуничний смузі з зефіром
Смузі - запаморочливо різнобічне ласощі, адже його можна приготувати з усього, що можна подрібнити за допомогою блендера. Прохолодний солоний смузі з овочів відмінно підійде для літнього ланчу або
Какао з гарбузом
Какао і гарячий шоколад - це, мабуть, самі затишні і домашні напої з усіх. Налив собі велику чашку ароматного какао, так і хочеться закутатися в теплу ковдру, включити фільм і забути про всі справи,
Банановий смузі з йогуртом і печивом
Немає нічого кращого, ніж почати або завершити свій день прекрасним, легким, але поживним смузі або молочним коктейлем. Смузі - напій універсальний і кожному припаде до душі, якщо підібрати поєднання
Гарбузовий кекс, рецепт кексу з гарбуза
Цей гарбузовий пекла кекс за мотивами ось цього бурякового, ще коли тільки його приготувала відразу ж захотілося поекспериментувати і зробити такий же кекс, але з гарбузом і без какао, тобто щоб сам

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки