Гарячий пряний гарбузовий смузі
Що може бути краще холодним днем, ніж отримати заряд бадьорості, випивши чогось тепленького, та ще й пахучого пряними спеціями? Такі ось зігріваючі напої дуже виручають в холодну пору року, коли не пропадає бажання зігрітися і підняти собі настрій. Звичайно ж, в першу чергу в хід йдуть всім звичні варіанти: найпростіший чай з лимоном і медом, запашні трав'яні чаї, імбирний чай з молоком.
Але якщо чаю як раз не хочеться, спробуйте приготувати дуже смачний зігріваючий смузі з корисної гарбуза, з молоком і спеціями. Такий смузі - це більше, ніж напій. Він стане відмінним найніжнішим і дуже легким перекусом, тому що має густу структуру, яка нагадує крем.
Зігріває гарбузовий смузі не тільки гарячої температурою, а ще й ароматними пряними спеціями. Неймовірно добре поєднуються з гарбузом кориця, імбир, кардамон, мускатний горіх, а також гвоздика. Всі ці спеції і зроблять гарбузовий смузі багатше і яскравіше.
Інгредієнти (на 2 порції)
- 200 грамів м'якоті гарбуза
- 100 мл молока
- 1/3 ч. Ложки кориці
- 1/3 ч. Ложки сушеного імбиру
- ¼ ч. Ложки мускатного горіха
- 4 коробочки кардамону
- 3 бутона гвоздики
- мед за смаком
Рецепт гарячого гарбузового смузі з молоком і прянощами
Гарбуз очистите від шкірки і насіння і наріжте кубиками розміром близько 1-1,5 см. Надішліть гарбуз в невелику каструлю або сотейник, влийте трохи води так, щоб вона практично покривала гарбуз. Додайте всі спеції: корицю, імбир, мускатний горіх, кардамон цілими коробочками і гвоздику.
Поставте каструлю на вогонь. Дайте закипіти воді, а потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть гарбуз, накривши кришкою. Готуйте, поки вода практично не випарується, а сама гарбуз не стане дуже м'якою і не почне потроху розпадатися.
На цій стадії приготування видаліть коробочки кардамону, гвоздику і влийте молоко. Перемішайте.
Додайте в гарбуз по смаку мед. Може знадобитися різний його кількість, адже гарбуз буває різною по солодощі.
Гарячу масу швидко подрібніть за допомогою блендера до гладкого стану.
Розлийте смузі по склянках або чашках і відразу ж подавайте. За бажанням присипте гарбузовий смузі меленою корицею для більш сильного аромату.