Пісний рисовий смузі з яблуком
Якщо ви обожнюєте всілякі молочні коктейлі та смузі, то зовсім необов'язково відмовляти собі в них під час посту, адже це відмінний сніданок, легку вечерю або прекрасний варіант перекусу. Вам потрібно лише замінити кефір або молоко фруктовим, овочевим соком або ж ... горіховим молоком!
Рецепт цього рисового смузі з яблуком - справжня знахідка не тільки для тих, хто постить, а й для тих, кому не дуже бажано вживати молочні продукти в принципі. Основа цього густого напою - круглий рис, який володіє підвищеним вмістом крохмалю. Це дасть необхідну для смузі густоту. Щоб зробити напій не надто прісним, додайте в нього трохи горіхового молока. В даному рецепті використовується мигдальне молоко, яке можна дуже легко приготувати самостійно.
Рис і горіхове молоко - основа, база смузі, а ось смакові компоненти ви можете вибрати на свій смак. Добавки в такому напої можуть бути абсолютно різні і їх різноманітність залежить лише від вашого настрою і бажання творити. Цього разу вибір припав на яблука з корицею в карамелі: стара, добра і прекрасна класика - і смачно, і корисно!
складові
- 50 грамів круглого рису
- 350 грамів води
- 200 грамів горіхового молока
- 1 яблуко
- 1 ст. ложка цукру
- 2 ч. Ложки меду
- 0,5 ч. Ложки кориці меленої
Вихід готового продукту: 2 порції
Рецепт рисового смузі з яблуком
Рис промийте, відправте в невелику каструльку і залийте крупу холодною водою.
Поставте ємність з рисом на вогонь, доведіть до кипіння і варіть до готовності, час від часу помішуючи (15-20 хвилин).
Готову рисову крупу остудіть, а потім відправте в блендер.
Тепер приступайте до приготування смакового «наповнювача» - карамельного яблука. Для цього в сковороду відправте цукор, мед і корицю.
На невеликому вогні дайте цукру розтопиться і перетворитися в сироп.
Цим часом швидко очистіть від шкірки яблуко. Видаліть серцевину.
Наріжте яблуко невеликими шматочками і відправте його в карамель.
Готуйте хвилини 3-4, після чого відправляйте яблука до рису в блендер.
Ретельно збийте масу, поки вона не подрібнити повністю і не стане максимально однорідною.
Додайте горіхове молоко, збийте ще раз і відразу ж подавайте, розлив по склянках або келихах.
На свій розсуд можете прикрасити рисовий смузі яблуком або корицею.