» » Смузі з полуниці

Смузі з полуниці


З соковитої полуниці можна приготувати не тільки смачні десерти, а й корисні, дивно насичені полуничні смузі. Зберігаючи всі переваги полуниці і ще більше розкриваючи її смак, смузі дозволяє по-новому використовувати цю літню ягоду для швидкого, корисного і дивно простого в приготуванні сніданку. Цей модний і яскравий напій стане прекрасним доповненням до здорового раціону, дозволить відкрити для себе несподівані поєднання по-справжньому яскравих смаків. Ароматні і барвисті смузі з полуниці - корисне і таке літнє задоволення!

Смузі з полуниці

Zb89V / Shutterstock.com

Кращі доповнення для полуниці в смузі

Полуничні смузі завжди здаються легкими, некалорійного і дивно свіжими. Незважаючи на те, що ця ягода вимагає додавання інгредієнтів, здатних надати напою густоту і кремову текстуру, полуниця завжди домінує, саме вона створює основу і смаку, і вітамінно-мінерального складу.

Смузі з полуницею завжди будуть смачніше, якщо до них додати лід і підсолоджувач - трохи меду або цукру. Вони виділять характерну для цієї ягоди текстуру.

У смузі полуниця чудово поєднується:

  • з ягодами і фруктами з щільною м'якоттю, наприклад, з бананом;
  • з усіма видами молочних продуктів і їх замінників - молоком, йогуртом, кефіром, вершками, кокосовою і соєвим молоком;
  • з десертними сирами від маскарпоне до Філадельфії;
  • з іншими ягодами і фруктами, від чорниці і суниці до яблук, цитрусових, ківі.

Яку полуницю можна використовувати?

Для того щоб густий коктейль на основі ягід і фруктів став повноцінним джерелом вітамінів і мінералів, зарядив енергією на весь день і став незамінним компонентом будь-якого раціону найкраще використовувати свіжі інгредієнти. Найсмачніші (і найкорисніші) смузі виходять зі свіжої полуниці. Причому її підготовка до додаванню в коктейль - елементарна і складається з декількох кроків:

  • акуратне промивання ягід;
  • видалення плодоніжок;
  • дбайлива просушка ягід.

На замітку. Багато зараховують до недоліків полуниці як ягоди для коктейлів наявність в ній кісточок, які можуть зіпсувати задоволення від напою. Але цей «мінус» легко ліквідувати. Перед приготуванням смузі досить окремо подрібнити полуницю і перетерти її через сито, видаливши всі кісточки. На смакових якостях смузі це не позначиться, як і на його корисності. Зате дрібні кісточки НЕ будуть застрявати в зубах.

В інші сезони також можна насолоджуватися смаком полуничного смузі. Адже навіть якщо у вас не було можливості заморозити полуницю на зиму, заморожені ягоди завжди знайдуться в продажу в супермаркетах. Перед приготуванням смузі із замороженої полуниці ягоди лише злегка розморожують при кімнатній температурі так, щоб серцевина залишалася твердою, скутою льодом, і вся ягода не встигла розм'якнути.

Смачні рецепти смузі з полуницею

Кращі рецепти смузі з полуниці, які дуже гарні і як освіжаючий напій в літню спеку, і для легкого полудня або перекусу в будь-який час року.

Класичний бананово-полуничний смузі з молоком

Складові: на 250 г полуниці - 2 банана, 250 мл молока або йогурту, лід і топінги за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Очистіть банани від шкірки, вимийте і висушіть полуницю.
  2. Збийте фрукти в блендері до однорідної маси.
  3. Поступово введіть в суміш молоко або йогурт, лід і за допомогою блендера доведіть смузі до однорідної консистенції.
  4. Подавайте, присипавши улюбленими топінгами - подрібненими горіхами, сухофруктами, шоколадом та ін.

Освіжаючий низькокалорійний смузі з полуниці з бананом

Складові: 150 г охолодженої води, 2 лимона, 1 великий банан, 100 г полуниці, мед і лід за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Натріть на тертці 0,5 ч.л. цедри лимона.
  2. А з останків лимона вичавити сік.
  3. Очистіть банан від шкірки, промийте та висушіть полуницю.
  4. Змішайте в блендері банан і лимонний сік (кількість соку регулюйте на свій смак), потім додайте полуницю і добийтеся однорідності.
  5. Тонкою цівкою введіть охолоджену воду і додайте мед.
  6. Додайте в смузі цедру лимона, кілька кубиків льоду і дайте йому постояти хоча б 15 хвилин в холодильнику.

Що очищає смузі з полуницею і яблуком «Фітнес-ефект»

Складові: 250 г полуниці, 1 зелене яблуко, 1 кислий грейпфрут, 20 г свіжого імбиру.

Загрузка...

Спосіб приготування:

  1. Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці. Перекладіть 1 ст.л. ложку кашки в блендер.
  2. Очистіть від шкірки і плівок грейпфрут, позбавте від серцевини яблуко, промийте та висушіть полуницю.
  3. Змішайте всі інгредієнти разом з імбиром.
  4. Охолодіть смузі на льоді протягом не більше ніж 10-15 хвилин.

Смузі з полуниці з горіхами

Складові: 200 г стиглої полуниці, 100 г фундука або мигдалю, 1 банан, мед за смаком, 200 мл води.

Спосіб приготування:

  1. Фундук подрібніть в блендері, влийте воду і продовжуйте збивати до отримання горіхового молока.
  2. Отриману рідину процідити через дрібне сито і знову перелийте в блендер.
  3. Промийте та висушіть полуницю і очистіть від шкірки м'якоть банана. Кілька ягід залиште для прикраси коктейлю.
  4. Додайте до горіхового молока фрукти.
  5. Збийте суміш до однорідності і подсластите при потребі рідким медом.

Особливо гарний такий полунично-горіховий смузі при додаванні нарізаною невеликими кубиками свіжої полуниці в готовий коктейль: шматочки ягід підкреслюють незвичайний смак і горіхову основу.

Полуничний смузі на кефірі

Полуничний смузі на кефірі

IngridHS / Shutterstock.com

Складові: 200 г полуниці, 250 мл нежирного кефіру, ваніль, цукор або мед за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Збийте в блендері полуницю і кефір до однорідної маси.
  2. Підсолодіть коктейль медом або цукром і підкресліть смак полуниці ваніллю.
  3. Збивайте смузі до появи пишної піни протягом як мінімум 3-5 хвилин.
  4. Охолодіть кефірний смузі протягом 20-30 хвилин перед подачею.

Апельсиново-полуничний смузі

Складові: на 1 великий апельсин - 1 чашка (250 г) полуниці, цукор або мед за смаком, кубики льоду.

Спосіб приготування:

  1. Очистіть апельсини від шкірки і філетіруйте їх, повністю видаливши всі плівки.
  2. Полуницю промийте, очистіть від плодоніжок і злегка обсушити.
  3. У блендері збийте полуницю і м'якоть апельсина до однорідної маси.
  4. Додайте лід і продовжуйте збивати ще 1 хв.
  5. За смаком доведіть смузі до комфортної вам солодощі.

Смузі десертний з ківі і полуниці з морозивом

Складові: 200 г полуниці, 2 ківі, 200 мл молока, 100-150 г ванільного або вершкового морозива.

Спосіб приготування:

  1. Ківі очистіть від шкірки і разом з промитої полуницею збийте в однорідну масу.
  2. До фруктам додайте морозиво і продовжите збивання.
  3. В кінці процесу тонкою цівкою влийте молоко і доведіть смузі до однорідності.

Полуничний смузі з м'ятою «Літній бриз»

Складові: 200 г полуниці, 2 банана, невеликий пучок м'яти, 1 лайм, 1 яблуко, 1 ст. охолодженої води (питної).

Спосіб приготування:

  1. Очистіть яблука від шкірки і серцевини і разом з м'якоттю банана подрібніть в блендері.
  2. М'яту промийте, зніміть листочки, залишивши кілька для прикраси. Додавши їх в бананово-яблучне пюре, ретельно збийте до однорідності.
  3. З лайма вичавіть столову ложку соку.
  4. Додайте в смузі полуницю і сік лайма, потім акуратно введіть в коктейль воду.

Полуничний смузі з яблуком

Складові: на 1 велике яблуко - 200 г полуниці, 200 мл питного йогурту (можна використовувати і солодкий, і несолодкий), кориця і мед за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, подрібніть в блендері до однорідної маси.
  2. Додайте в яблучне пюре полуницю і збийте суміш ще раз.
  3. Введіть в коктейль весь йогурт.
  4. Підкресліть смак яблук і полуниці за допомогою кориці і меду.

Двоколірний смузі з полуницею і шпинатом

Складові: 200 г стиглої солодкої полуниці, великий пучок свіжого шпинату, 2 солодкі груші, 100 мл будь-якого фруктового соку (краще апельсинового), близько 1 ст. льоду, спеції за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Почніть створення цього дуже корисного і яскравого напою з зеленого смузі. Шпинат промийте, видаліть черешки і обсушити.
  2. Груші почистіть і видаліть з них серцевину.
  3. Покладіть в блендер весь шпинат і три половинки груш. Почніть збивати інгредієнти на повільних оборотах, поступово вливаючи фруктовий сік. Досягніть однорідної текстури і акуратно вилийте зелений смузі в келихи.
  4. Очистіть блендер і приступайте до приготування червоного смузі.
  5. Полуницю помийте і обсушіть, подрібніть в блендері до однорідної пюре разом з половиною груші і льодом.
  6. Акуратно, не поспішаючи вилийте червоний смузі по ножу в келих, створюючи над зеленим більш товстий шар полуничного напою.
  7. Вживайте цей смузі відразу після приготування, не змішуючи два шари.

Полуничний смузі з маскарпоне

Складові: 250 г полуниці, по 100 г сиру маскарпоне, натурального йогурту і молока, цукор, ваніль, улюблене печиво і лід.

Спосіб приготування:

  1. Вимиту полуницю змішайте за допомогою блендера з вершковим сиром маскарпоне до однорідної маси.
  2. По черзі додайте в коктейль йогурт і молоко.
  3. Для підсилення смаку і текстури подсластите смузі і додайте до нього ваніль.
  4. Печиво подрібніть до великої крихти.
  5. У готове смузі додайте лід і продовжуйте збивати протягом ще 20-30 секунд.
  6. Розлийте смузі по келихах і прикрасьте крихтою з печива.

Радимо прочитати

Полуничний смузі з зефіром
Смузі - запаморочливо різнобічне ласощі, адже його можна приготувати з усього, що можна подрібнити за допомогою блендера. Прохолодний солоний смузі з овочів відмінно підійде для літнього ланчу або
Пісний рисовий смузі з яблуком
Якщо ви обожнюєте всілякі молочні коктейлі та смузі, то зовсім необов'язково відмовляти собі в них під час посту, адже це відмінний сніданок, легку вечерю або прекрасний варіант перекусу. Вам
Гарячий пряний гарбузовий смузі
Що може бути краще холодним днем, ніж отримати заряд бадьорості, випивши чогось тепленького, та ще й пахучого пряними спеціями? Такі ось зігріваючі напої дуже виручають в холодну пору року, коли не
Банановий смузі з йогуртом і печивом
Немає нічого кращого, ніж почати або завершити свій день прекрасним, легким, але поживним смузі або молочним коктейлем. Смузі - напій універсальний і кожному припаде до душі, якщо підібрати поєднання

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки