Смузі з полуниці
З соковитої полуниці можна приготувати не тільки смачні десерти, а й корисні, дивно насичені полуничні смузі. Зберігаючи всі переваги полуниці і ще більше розкриваючи її смак, смузі дозволяє по-новому використовувати цю літню ягоду для швидкого, корисного і дивно простого в приготуванні сніданку. Цей модний і яскравий напій стане прекрасним доповненням до здорового раціону, дозволить відкрити для себе несподівані поєднання по-справжньому яскравих смаків. Ароматні і барвисті смузі з полуниці - корисне і таке літнє задоволення!
Zb89V / Shutterstock.com
Кращі доповнення для полуниці в смузі
Полуничні смузі завжди здаються легкими, некалорійного і дивно свіжими. Незважаючи на те, що ця ягода вимагає додавання інгредієнтів, здатних надати напою густоту і кремову текстуру, полуниця завжди домінує, саме вона створює основу і смаку, і вітамінно-мінерального складу.
Смузі з полуницею завжди будуть смачніше, якщо до них додати лід і підсолоджувач - трохи меду або цукру. Вони виділять характерну для цієї ягоди текстуру.
У смузі полуниця чудово поєднується:
- з ягодами і фруктами з щільною м'якоттю, наприклад, з бананом;
- з усіма видами молочних продуктів і їх замінників - молоком, йогуртом, кефіром, вершками, кокосовою і соєвим молоком;
- з десертними сирами від маскарпоне до Філадельфії;
- з іншими ягодами і фруктами, від чорниці і суниці до яблук, цитрусових, ківі.
Яку полуницю можна використовувати?
Для того щоб густий коктейль на основі ягід і фруктів став повноцінним джерелом вітамінів і мінералів, зарядив енергією на весь день і став незамінним компонентом будь-якого раціону найкраще використовувати свіжі інгредієнти. Найсмачніші (і найкорисніші) смузі виходять зі свіжої полуниці. Причому її підготовка до додаванню в коктейль - елементарна і складається з декількох кроків:
- акуратне промивання ягід;
- видалення плодоніжок;
- дбайлива просушка ягід.
На замітку. Багато зараховують до недоліків полуниці як ягоди для коктейлів наявність в ній кісточок, які можуть зіпсувати задоволення від напою. Але цей «мінус» легко ліквідувати. Перед приготуванням смузі досить окремо подрібнити полуницю і перетерти її через сито, видаливши всі кісточки. На смакових якостях смузі це не позначиться, як і на його корисності. Зате дрібні кісточки НЕ будуть застрявати в зубах.
В інші сезони також можна насолоджуватися смаком полуничного смузі. Адже навіть якщо у вас не було можливості заморозити полуницю на зиму, заморожені ягоди завжди знайдуться в продажу в супермаркетах. Перед приготуванням смузі із замороженої полуниці ягоди лише злегка розморожують при кімнатній температурі так, щоб серцевина залишалася твердою, скутою льодом, і вся ягода не встигла розм'якнути.
Смачні рецепти смузі з полуницею
Кращі рецепти смузі з полуниці, які дуже гарні і як освіжаючий напій в літню спеку, і для легкого полудня або перекусу в будь-який час року.
Класичний бананово-полуничний смузі з молоком
Складові: на 250 г полуниці - 2 банана, 250 мл молока або йогурту, лід і топінги за бажанням.
Спосіб приготування:
- Очистіть банани від шкірки, вимийте і висушіть полуницю.
- Збийте фрукти в блендері до однорідної маси.
- Поступово введіть в суміш молоко або йогурт, лід і за допомогою блендера доведіть смузі до однорідної консистенції.
- Подавайте, присипавши улюбленими топінгами - подрібненими горіхами, сухофруктами, шоколадом та ін.
Освіжаючий низькокалорійний смузі з полуниці з бананом
Складові: 150 г охолодженої води, 2 лимона, 1 великий банан, 100 г полуниці, мед і лід за смаком.
Спосіб приготування:
- Натріть на тертці 0,5 ч.л. цедри лимона.
- А з останків лимона вичавити сік.
- Очистіть банан від шкірки, промийте та висушіть полуницю.
- Змішайте в блендері банан і лимонний сік (кількість соку регулюйте на свій смак), потім додайте полуницю і добийтеся однорідності.
- Тонкою цівкою введіть охолоджену воду і додайте мед.
- Додайте в смузі цедру лимона, кілька кубиків льоду і дайте йому постояти хоча б 15 хвилин в холодильнику.
Що очищає смузі з полуницею і яблуком «Фітнес-ефект»
Складові: 250 г полуниці, 1 зелене яблуко, 1 кислий грейпфрут, 20 г свіжого імбиру.
Спосіб приготування:
- Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці. Перекладіть 1 ст.л. ложку кашки в блендер.
- Очистіть від шкірки і плівок грейпфрут, позбавте від серцевини яблуко, промийте та висушіть полуницю.
- Змішайте всі інгредієнти разом з імбиром.
- Охолодіть смузі на льоді протягом не більше ніж 10-15 хвилин.
Смузі з полуниці з горіхами
Складові: 200 г стиглої полуниці, 100 г фундука або мигдалю, 1 банан, мед за смаком, 200 мл води.
Спосіб приготування:
- Фундук подрібніть в блендері, влийте воду і продовжуйте збивати до отримання горіхового молока.
- Отриману рідину процідити через дрібне сито і знову перелийте в блендер.
- Промийте та висушіть полуницю і очистіть від шкірки м'якоть банана. Кілька ягід залиште для прикраси коктейлю.
- Додайте до горіхового молока фрукти.
- Збийте суміш до однорідності і подсластите при потребі рідким медом.
Особливо гарний такий полунично-горіховий смузі при додаванні нарізаною невеликими кубиками свіжої полуниці в готовий коктейль: шматочки ягід підкреслюють незвичайний смак і горіхову основу.
Полуничний смузі на кефірі
IngridHS / Shutterstock.com
Складові: 200 г полуниці, 250 мл нежирного кефіру, ваніль, цукор або мед за смаком.
Спосіб приготування:
- Збийте в блендері полуницю і кефір до однорідної маси.
- Підсолодіть коктейль медом або цукром і підкресліть смак полуниці ваніллю.
- Збивайте смузі до появи пишної піни протягом як мінімум 3-5 хвилин.
- Охолодіть кефірний смузі протягом 20-30 хвилин перед подачею.
Апельсиново-полуничний смузі
Складові: на 1 великий апельсин - 1 чашка (250 г) полуниці, цукор або мед за смаком, кубики льоду.
Спосіб приготування:
- Очистіть апельсини від шкірки і філетіруйте їх, повністю видаливши всі плівки.
- Полуницю промийте, очистіть від плодоніжок і злегка обсушити.
- У блендері збийте полуницю і м'якоть апельсина до однорідної маси.
- Додайте лід і продовжуйте збивати ще 1 хв.
- За смаком доведіть смузі до комфортної вам солодощі.
Смузі десертний з ківі і полуниці з морозивом
Складові: 200 г полуниці, 2 ківі, 200 мл молока, 100-150 г ванільного або вершкового морозива.
Спосіб приготування:
- Ківі очистіть від шкірки і разом з промитої полуницею збийте в однорідну масу.
- До фруктам додайте морозиво і продовжите збивання.
- В кінці процесу тонкою цівкою влийте молоко і доведіть смузі до однорідності.
Полуничний смузі з м'ятою «Літній бриз»
Складові: 200 г полуниці, 2 банана, невеликий пучок м'яти, 1 лайм, 1 яблуко, 1 ст. охолодженої води (питної).
Спосіб приготування:
- Очистіть яблука від шкірки і серцевини і разом з м'якоттю банана подрібніть в блендері.
- М'яту промийте, зніміть листочки, залишивши кілька для прикраси. Додавши їх в бананово-яблучне пюре, ретельно збийте до однорідності.
- З лайма вичавіть столову ложку соку.
- Додайте в смузі полуницю і сік лайма, потім акуратно введіть в коктейль воду.
Полуничний смузі з яблуком
Складові: на 1 велике яблуко - 200 г полуниці, 200 мл питного йогурту (можна використовувати і солодкий, і несолодкий), кориця і мед за смаком.
Спосіб приготування:
- Яблука очистіть від шкірки і серцевини, подрібніть в блендері до однорідної маси.
- Додайте в яблучне пюре полуницю і збийте суміш ще раз.
- Введіть в коктейль весь йогурт.
- Підкресліть смак яблук і полуниці за допомогою кориці і меду.
Двоколірний смузі з полуницею і шпинатом
Складові: 200 г стиглої солодкої полуниці, великий пучок свіжого шпинату, 2 солодкі груші, 100 мл будь-якого фруктового соку (краще апельсинового), близько 1 ст. льоду, спеції за бажанням.
Спосіб приготування:
- Почніть створення цього дуже корисного і яскравого напою з зеленого смузі. Шпинат промийте, видаліть черешки і обсушити.
- Груші почистіть і видаліть з них серцевину.
- Покладіть в блендер весь шпинат і три половинки груш. Почніть збивати інгредієнти на повільних оборотах, поступово вливаючи фруктовий сік. Досягніть однорідної текстури і акуратно вилийте зелений смузі в келихи.
- Очистіть блендер і приступайте до приготування червоного смузі.
- Полуницю помийте і обсушіть, подрібніть в блендері до однорідної пюре разом з половиною груші і льодом.
- Акуратно, не поспішаючи вилийте червоний смузі по ножу в келих, створюючи над зеленим більш товстий шар полуничного напою.
- Вживайте цей смузі відразу після приготування, не змішуючи два шари.
Полуничний смузі з маскарпоне
Складові: 250 г полуниці, по 100 г сиру маскарпоне, натурального йогурту і молока, цукор, ваніль, улюблене печиво і лід.
Спосіб приготування:
- Вимиту полуницю змішайте за допомогою блендера з вершковим сиром маскарпоне до однорідної маси.
- По черзі додайте в коктейль йогурт і молоко.
- Для підсилення смаку і текстури подсластите смузі і додайте до нього ваніль.
- Печиво подрібніть до великої крихти.
- У готове смузі додайте лід і продовжуйте збивати протягом ще 20-30 секунд.
- Розлийте смузі по келихах і прикрасьте крихтою з печива.