Імбирний чай на молоці
Мабуть, пара імбирних корінців взимку лежить в холодильнику практично у кожного. Багато заготовляють імбир для холодної пори року, подрібнивши його разом з лимоном і медом. Чай з лимоном і імбиром, м'ятно-імбирний чай, глінтвейн - ці напої будуть зовсім іншими без цього пекучого, пікантного, яскравого і незабутнього аромату. А ви коли-небудь пробували поєднання імбиру і молока? Якщо немає, рекомендуємо наш рецепт чаю з імбиром і молоком.
Родзинка цього імбирного чаю на молоці в тому, що пекучість імбиру приглушується завдяки молочному жиру. Ще в складі цього чаю є натуральний ванільний цукор, який ви можете запросто приготувати вдома, подрібнивши стручки ванілі з цукром. Напій виходить пряний, але дуже м'який. Він відмінно підійде в якості профілактичного антипростудні засоби перед сном.
Інгредієнти (на одну порцію)
- 1 склянку свіжого молока
- 1 ч. Ложка чорного крупнолистового чаю
- невеликий корінець імбиру (розміром близько 5 см)
- 1 ч. Ложка ванільного цукру
Як приготувати імбирний чай на молоці
Чай всипте в невеликий ківш або сотейник і залийте його холодним молоком. Поставте ємність на маленький вогонь і нагрівайте.
Додайте в молоко ванільний цукор. Можна додати в цей напій насіння ванілі зі звичайним цукром, а якщо немає натуральної ванілі, то краще за все замінити її яким-небудь ароматним медом.
Корінець імбиру наріжте пластинами.
Надішліть імбир в молоко і доведіть масу до кипіння.
Слідкуйте, щоб молоко не втекло. Необхідно прокип'ятити напій пару хвилин, після чого накрити кришкою і дати постояти ще хвилин 5, щоб чай остаточно заварилася.
Цей імбирний чай потрібно пити відразу, процідивши його перед цим через сито, щоб листя чаю і шматочки імбиру не були в напій.