» » Соус з червоної смородини до м'яса

Соус з червоної смородини до м'яса


Червона смородина - особлива ягода. Мало хто люблять її соло в свіжому вигляді, найчастіше її миксуют з іншими ягодами, прикрашають нею пироги і кекси. Все ж найяскравіше вона розкривається після приготування: сильніше проявляється терпкість, натуральна кислинка стає глибше. Ще цікавіше червона смородина проявляється в несолодких блюдах - наприклад, з червоної смородини ви можете приготувати абсолютно дивовижний соус до м'яса. Спробувавши його, ви надовго забудете про те, що таке кетчуп.

Як приготувати соус з червоної смородини

Найкраще соус з червоної смородини підійде до темних видів м'яса і до м'яса, яке володіє дуже яскравим смаком. Наприклад, доповніть таким соусом стейк з хорошою яловичини, дичину, а також всілякі страви з баранини.

Існує дуже багато рецептів соусів з червоної смородини до м'яса. Пропонуємо дуже цікавий рецепт злегка пряного соусу, в якому аромат смородини підкреслюють запашний перець і гвоздика, а її кислинка збалансована додаванням солодкуватого томатної пасти. У процесі приготування такої соус стане густим завдяки великій кількості пектину в ягодах, а це значить, що вам не потрібно загущать його додатково за допомогою борошна або крохмалю.

складові

  • 1 стакан червоної смородини
  • 1 стакан води
  • 1 цибулина
  • 6 горошин запашного перцю
  • 4 бутона гвоздики
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • 2 ч. Ложки цукру
  • 0,5 ч. Ложки солі

Рецепт соусу з червоної смородини

У невелику каструлю відправте сіль і цукор, а також перець і гвоздику. Туди ж додайте томатну пасту.

Загрузка...

Змішуємо томатну пасту з приправами

Влийте воду, розмішайте все до з'єднання пасти з водою. Поставте каструлю на вогонь і доведіть рідину до кипіння.

Поки закипає томатна основа, дрібно наріжте цибулину і додайте її в каструлю.

Додаємо нарізану цибулю

Після закипання зменшіть вогонь і дайте соусу проваритися протягом 7 хвилин.

Після цього додайте в соус червону смородину. Немає необхідності чистити смородину від гілочок - відправляйте в каструлю прямо так.

Додаємо червону смородину

Варіть масу ще 7-10 хвилин.

Зніміть соус з вогню і подрібніть його блендером. Подрібнювати потрібно для того, щоб було легше протерти масу через сито.

Подрібнюємо соус блендером

Протріть соус через сито, щоб позбутися від шкірки, шматочків цибулі і спецій, які вже віддали свій аромат.

протираємо соус

Готовий соус з червоної смородини перед подачею краще злегка остудити.

Соус з червоної смородини до м'яса - рецепт з фото

Також рекомендуємо подивитися рецепт курячої грудки, запеченої у фользі, там ви знайдете ще один варіант приготування цього смачного смородинового соусу: без томатної пасти і цибулі, з додаванням десертного вина.

Радимо прочитати

Рибні котлети з горбушей
Це дивно, наскільки змінюється смак рибних котлет при додаванні в них червоної риби. Завдяки її дуже яскравому смаку вона перетворює навіть таке буденне блюдо в чудове ласощі.
Пісочне печиво зі смородиною і горіхами
Літо - саме час для вітамінних і ароматних десертів зі свіжими фруктами і ягодами, наприклад, для пісочного печива зі смородиною під ніжним білковим суфле. Втім, і холодна пора року - зовсім не
Консервовані огірки з червоною смородиною на зиму - рецепт без оцту з покроковими фото
Я сьогодні перший раз в житті сама закрутила огірки на зиму! Раніше взагалі до цієї справи боялася підступитися, мені здавалося, що заготовки - це щось складне, але ось зважилася і не пошкодувала.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки