Соус з червоної смородини до м'яса
Червона смородина - особлива ягода. Мало хто люблять її соло в свіжому вигляді, найчастіше її миксуют з іншими ягодами, прикрашають нею пироги і кекси. Все ж найяскравіше вона розкривається після приготування: сильніше проявляється терпкість, натуральна кислинка стає глибше. Ще цікавіше червона смородина проявляється в несолодких блюдах - наприклад, з червоної смородини ви можете приготувати абсолютно дивовижний соус до м'яса. Спробувавши його, ви надовго забудете про те, що таке кетчуп.
Найкраще соус з червоної смородини підійде до темних видів м'яса і до м'яса, яке володіє дуже яскравим смаком. Наприклад, доповніть таким соусом стейк з хорошою яловичини, дичину, а також всілякі страви з баранини.
Існує дуже багато рецептів соусів з червоної смородини до м'яса. Пропонуємо дуже цікавий рецепт злегка пряного соусу, в якому аромат смородини підкреслюють запашний перець і гвоздика, а її кислинка збалансована додаванням солодкуватого томатної пасти. У процесі приготування такої соус стане густим завдяки великій кількості пектину в ягодах, а це значить, що вам не потрібно загущать його додатково за допомогою борошна або крохмалю.
складові
- 1 стакан червоної смородини
- 1 стакан води
- 1 цибулина
- 6 горошин запашного перцю
- 4 бутона гвоздики
- 1 ст. ложка томатної пасти
- 2 ч. Ложки цукру
- 0,5 ч. Ложки солі
Рецепт соусу з червоної смородини
У невелику каструлю відправте сіль і цукор, а також перець і гвоздику. Туди ж додайте томатну пасту.
Влийте воду, розмішайте все до з'єднання пасти з водою. Поставте каструлю на вогонь і доведіть рідину до кипіння.
Поки закипає томатна основа, дрібно наріжте цибулину і додайте її в каструлю.
Після закипання зменшіть вогонь і дайте соусу проваритися протягом 7 хвилин.
Після цього додайте в соус червону смородину. Немає необхідності чистити смородину від гілочок - відправляйте в каструлю прямо так.
Варіть масу ще 7-10 хвилин.
Зніміть соус з вогню і подрібніть його блендером. Подрібнювати потрібно для того, щоб було легше протерти масу через сито.
Протріть соус через сито, щоб позбутися від шкірки, шматочків цибулі і спецій, які вже віддали свій аромат.
Готовий соус з червоної смородини перед подачею краще злегка остудити.
Також рекомендуємо подивитися рецепт курячої грудки, запеченої у фользі, там ви знайдете ще один варіант приготування цього смачного смородинового соусу: без томатної пасти і цибулі, з додаванням десертного вина.