Полуничний мус
Морозиво, сорбети, желе і муси - ось перелік найпопулярніших літніх десертів, коли проводити час за цим біля плити зовсім не хочеться. Вони радують свіжим смаком фруктів, дарують легкість і прохолоду. Один з таких простих десертів ми і пропонуємо вам приготувати - простий, але такий смачний мус з полуниці!
Рецепт цього полуничного мусу дуже універсальний і простий. Мабуть, саме в простоті - його головна перевага. Його можна приготувати, розлив по маленьким келихах і прикрасити свіжими ягодами - так, як зроблено в цьому рецепті. Але цей рецепт стане в нагоді вам і в тому випадку, коли ви захочете приготувати простий пиріг без випічки або великий торт-мус. Крім того, цей мус чудово підійде і для додавання в багатошарові торти.
складові
- 300 грамів полуниці (200 - для мусу + 100 - для прикраси)
- 150 грамів жирних вершків для збивання
- 2 ч. Ложки цукрової пудри
- 8 грамів желатину
- 25-30 грамів води для замочування желатину
Вихід готового продукту: 3-4 порції
Як приготувати полуничний мус
Спершу залийте холодною водою желатин, щоб він набряк, поки ви будете готувати основну масу.
Полуницю помийте і переберіть. Відкладіть 100 грам більших ягід - вони будуть використовуватися в приготуванні мусу, що не подрібненими в пюре.
Решта 200 грам подрібніть блендером до однорідного стану.
У полуничне пюре додайте цукрову пудру.
Тепер розпустіть желатин, не доводячи його до кипіння, і влийте в полуничне пюре, перемішуючи.
Розпустити желатин можна на водяній бані або на плиті, але зручніше за все використовувати мікрохвильовку: поставте посуд з замоченим желатином в піч і короткими проміжками часу прогрівайте - буквально по 5-10 секунд до тих пір, поки рідина не стане прозорою. Ви побачите, що все крупинки желатину розчинилися. Саме так желатин НЕ перегріється. Пам'ятайте, що при кипінні властивості желатину починають руйнуватися.
Окремо збийте охолоджені вершки в пишний, ніжний крем.
Третина збитих вершків додайте в полуничне пюре і дбайливо перемішайте масу.
Потім масу відправте до загальної маси збитих вершків і перемішайте до однорідності.
Тепер покладіть по 1-2 ст. ложки мусу в кожен келих або стаканчик, в якому ви будете подавати мус.
Відкладену на самому початку полуницю розріжте на половинки.
Покладіть кожну половинку всередину келиха зрізом до стінки.
Заповніть келихи залишилися мусом.
Надішліть полуничний мус в холодильник на 2-3 години для застигання і можна насолоджуватися свіжим літнім смаком!