Полуничний мус


полуничний мус

Морозиво, сорбети, желе і муси - ось перелік найпопулярніших літніх десертів, коли проводити час за цим біля плити зовсім не хочеться. Вони радують свіжим смаком фруктів, дарують легкість і прохолоду. Один з таких простих десертів ми і пропонуємо вам приготувати - простий, але такий смачний мус з полуниці!

Рецепт цього полуничного мусу дуже універсальний і простий. Мабуть, саме в простоті - його головна перевага. Його можна приготувати, розлив по маленьким келихах і прикрасити свіжими ягодами - так, як зроблено в цьому рецепті. Але цей рецепт стане в нагоді вам і в тому випадку, коли ви захочете приготувати простий пиріг без випічки або великий торт-мус. Крім того, цей мус чудово підійде і для додавання в багатошарові торти.

складові

  • 300 грамів полуниці (200 - для мусу + 100 - для прикраси)
  • 150 грамів жирних вершків для збивання
  • 2 ч. Ложки цукрової пудри
  • 8 грамів желатину
  • 25-30 грамів води для замочування желатину

Вихід готового продукту: 3-4 порції

Як приготувати полуничний мус

Спершу залийте холодною водою желатин, щоб він набряк, поки ви будете готувати основну масу.

Заливаємо желатин холодною водою

Полуницю помийте і переберіть. Відкладіть 100 грам більших ягід - вони будуть використовуватися в приготуванні мусу, що не подрібненими в пюре.

Загрузка...

Перебираємо ягоди полуниці

Решта 200 грам подрібніть блендером до однорідного стану.

Подрібнюємо частина полуниці

У полуничне пюре додайте цукрову пудру.

Додаємо цукрову пудру

Тепер розпустіть желатин, не доводячи його до кипіння, і влийте в полуничне пюре, перемішуючи.

Розпустити желатин можна на водяній бані або на плиті, але зручніше за все використовувати мікрохвильовку: поставте посуд з замоченим желатином в піч і короткими проміжками часу прогрівайте - буквально по 5-10 секунд до тих пір, поки рідина не стане прозорою. Ви побачите, що все крупинки желатину розчинилися. Саме так желатин НЕ перегріється. Пам'ятайте, що при кипінні властивості желатину починають руйнуватися.

Додаємо розпущений желатин

Окремо збийте охолоджені вершки в пишний, ніжний крем.

збиваємо вершки

Третина збитих вершків додайте в полуничне пюре і дбайливо перемішайте масу.

Додаємо третину збитих вершків

Потім масу відправте до загальної маси збитих вершків і перемішайте до однорідності.

Додаємо полуничну суміш до решти вершків

Тепер покладіть по 1-2 ст. ложки мусу в кожен келих або стаканчик, в якому ви будете подавати мус.

Викладаємо 1-2 столові ложки мусу в стакан

Відкладену на самому початку полуницю розріжте на половинки.

Розрізаємо ягоди навпіл

Покладіть кожну половинку всередину келиха зрізом до стінки.

Викладаємо ягоди зрізом до стінок келиха

Заповніть келихи залишилися мусом.

Розкладаємо залишився мус по склянках

Надішліть полуничний мус в холодильник на 2-3 години для застигання і можна насолоджуватися свіжим літнім смаком!

Мус з полуниці з желатином

Радимо прочитати

Полуничне морозиво з желатином
Мабуть, важко здивувати когось полуничним морозивом. Напевно, це один з тих видів, які є в меню будь-якого кафе. Але ж полуничне морозиво полуничного морозива - ворожнечу, потрібно тільки знайти
Як приготувати сирний мус
Як правило, найсмачніші страви - це найпростіші страви. По-перше, тому що добре відчувається і нічим не забивається смак основного продукту. По-друге, від їх приготування абсолютно не буде втоми, і
Ожиновому морозиво
Ожина - дивовижна ягода з яскравим, ніжним і таким неповторним смаком. Її аромат настільки тонкий, що нагадує якісь ніжні духи. Він солодкий, але не нудотний, а ще в ньому відчувається ціла
Ідеальне морозиво з полуниці, вершків і згущеного молока - рецепт з покроковими фото
Пам'ятайте моє морозиво з вершків і згущеного молока без яєць? Гарний рецепт, але для мене солодкуваті і мені там в коментарях написали, як можна його поліпшити, додавши ягоду, що я і вирішила

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки