Шоколадні панкейкі на кефірі
Яким повинен бути ідеальний сніданок? Здоровий глузд говорить, що корисним, здоровим і ситним, але душа завжди вимагає свята - і в першу чергу свята в їжі. І саме з прекрасного смачного сніданку, нехай і не самого корисного, почнеться і прекрасний день. І що ж може зайняти таке почесне місце? Звичайно ж, апетитна чарочка млинців - панкейк! А що зробить їх ще більш ідеальними? Шоколад! Просто тому, що шоколад здатний поліпшити абсолютно все і рецепт шоколадних панкейк тому підтвердження.
Панкейкі - це популярні американські оладки. Дослівно «панкейк» перекладається як «пиріг на сковорідці», але є деякі риси, за якими можна відрізнити саме американські панкейкі. Так, вони мають трохи більший діаметр, ніж наші оладки, але все ж менший, ніж млинці - виходить щось середнє. Крім того, панкейкі готують на антипригарной сковороді майже без масла, завдяки чому вони отримують однорідну гладку рум'яну поверхню.
Млинці та оладки люблять все, вони приголомшливо смачні ... до такої міри, що зазвичай розлітаються прямо зі сковорідки. Але варто проявити трохи терпіння, закінчити підготовку і викласти шоколадні панкейкі на тарілку, красиво сервірувати стіл, подавши улюблені соуси, налити чашку ароматного чаю ... Хіба це не рецепт ідеального сніданку?
До речі, вас також може зацікавити рецепт шоколадних млинців, які готуються з додаванням шоколаду.
складові
- 150 мл кефіру або молока з 1 ст. ложкою лимонного соку
- 50 грамів білої пшеничної муки
- 40 грамів цільнозерновий пшеничного борошна
- 1 яйце
- 2 ст. ложки какао-порошку
- 1 ст. ложка рослинного масла
- 1 ч. Ложка цукру
- 0,5 ч. Ложки соди
- дрібка солі
Вихід готового продукту: 12 штук
Як приготувати шоколадні панкейкі
Змішайте в глибокій мисці білу муку, цельнозерновую борошно і какао-порошок.
Потім додайте до суміші цукор, соду і сіль. Перемішайте сухі інгредієнти віночком, щоб інгредієнти розподілилися рівномірно.
Тепер додайте до сухих інгредієнтів яйце і кефір.
Ретельно перемішайте тісто, щоб в ньому не було жодної грудочки.
Додайте в тісто рослинне масло, перемішайте.
Гарненько розігрійте сковороду і викладайте по столовій ложці тесту на невеликій відстані один від одного.
Випікайте панкейкі до рум'яного кольору з обох сторін.
Готові шоколадні панкейкі складіть стопкою і подавайте - їх прийнято розрізати на шматочки подібно багатошаровому торту і насолоджуватися, доповнивши соусами і сиропами. Наприклад, дуже смачним доповненням стане вершково-карамельний соус або шоколадний соус.