Солодкий соус з вишні
Солодкий соус з вишні - це порятунок для всіх десертів, яким не вистачає родзинки. Та й просто освіжити і надати новизну будь-якого класичного десерту допоможе саме він. Ванільний або шоколадний чізкейк - вишневий соус впишеться сюди ідеально! Ванільна або лимонна панна-котта - і тут він виручить. А чи варто говорити про дружбу вишневого соусу з оладками і млинцями, варениками з сиром або сирниками? Мабуть, ніяких сумнівів в тому, чи варто його готувати, бути просто не може!
Цей рецепт вишневого соусу дуже універсальний. Він являє вишню в усій її красі: кисло-солодкий смак, не дуже солодкий, щоб бути нудотним, але досить насичений, щоб вистачило навіть невеликої кількості, щоб надати смак. Консистенція досить густа завдяки крохмалю, а також оксамитова завдяки невеликій кількості вершкового масла. Самі ягідки в соусі використовуються цілими, щоб вишневий сік - основа соусу - був фоном, а сам смак був більше сконцентрований в ягодах. Ви також можете подрібнити соус блендером, щоб отримати однорідну текстуру, якщо це буде необхідно.
Є принадність цього соусу ще в одному. На основі цього рецепта ви можете сміливо готувати начинку для фруктового пирога. Так, приготуйте просте рубане тісто, заздалегідь зробіть цей соус, додавши в нього вдвічі більше крохмалю, наповніть начинкою пиріг і спечіть його - вийде десерт в американському стилі!
складові
- 300 грамів вишні
- 100 мл води
- 70 грамів цукру
- 1,5 ст. ложки крохмалю
- 1 ст. ложка вершкового масла
- 1 ст. ложка лимонного соку
- 0,5 ч. Ложки кориці
Вихід готового продукту: близько 350 мл
Як приготувати солодкий вишневий соус
Вишню помийте, переберіть і видаліть кісточки.
Злегка відіжміть вишневий сік, але так, щоб не пошкодити ягоди. У сік додайте половину норми води (50 мл).
Потім додайте в вишневий сік цукор.
Слідом додайте лимонний сік і корицю.
Поставте вишневий сік на вогонь.
Крохмаль розведіть в решті половині води.
Коли сік закипить, влийте в нього крохмаль, безперервно помішуючи масу віночком. Продовжуйте варити сироп до легкого загустіння.
Зніміть соус з вогню і додайте в нього вершкове масло. Перемішайте до повного об'єднання.
Тепер додайте в соус ягоди вишні і ретельно перемішайте.
Перекладіть вишневий соус в глибоку тарілку і накрийте харчовою плівкою так, щоб вона стосувалася поверхні соусу. Це запобіжить поява на поверхні скоринки.