» » Соус з запеченого перцю і часнику

Соус з запеченого перцю і часнику


Соус з болгарського перцю і часнику

Соус здатний повністю перетворити блюдо, а вміло приготований соус здатен врятувати навіть не дуже вдало приготовану страву. І чим більше найрізноманітніших соусів є в вашому «кулінарному амплуа», тим більше горизонтів відкривається вам, якщо ви не любите день у день харчуватися однаково. Наприклад, сьогодні подайте до одного і того ж страви домашній майонез, завтра - соус айоли або ромеско, післязавтра - кисло-солодкий оцтовий соус з цибулею. А слідом обов'язково приготуйте насичений і пікантний соус з болгарського перцю.

Цей соус готується неймовірно просто і швидко. Смак ж його унікальний: густий і насичений смак солодкого перцю, присмачений пристойною порцією печеного, делікатного за смаком часнику і посилений сушеної паприкою. Основа для соусу теж використовується універсальна і проста - це майонез. Найкраще використовувати домашній майонез, який можна приготувати за допомогою погружного блендера всього за хвилину без зайвої метушні.

Найкраще для приготування соусу вибирати червоний солодкий перець. Якщо такого перцю немає, беріть помаранчевий, а в крайньому випадку підійде і звичайний городній жовтий солодкий перець.

Соус з запеченого перцю підійде до великої кількості страв - страв зі свинини і птиці, овочевих страв, а також до шашлику.

складові

  • 1-2 солодких перцю
  • 5 зубчиків часнику
  • 3-4 ст. ложки майонезу
  • 1 ст. ложка рослинного масла
  • 1 ч. Ложка меленої паприки
  • сіль, перець за смаком

Вихід готового продукту: близько 200 грамів

Загрузка...

Як приготувати соус з болгарського перцю і часнику

Перець ретельно помийте, часник очистіть від лушпиння. Покладіть перець на деко разом з часником. Перець необхідно наколоти в декількох місцях, щоб шкірка під час приготування не лопнула.

Збризніть перець і часник рослинним маслом, злегка посоліть і приперчив.

Збризгуємо часник і перець маслом

Надішліть овочі в розігріту до 220 градусів духовку (режим «Гриль» або верхній нагрів) на найвищий рівень. Необхідно готувати стільки, щоб шкірка перцю початку обвуглюватися. Періодично перевертайте перець. Цей процес допоможе не тільки приготувати овоч - так ви з легкістю зніміть з нього шкірку.

Нагріваємо перець в духовці

Коли овочі будуть готові, ненадовго загорніть їх в пакет, щоб вони упріли. Потім зніміть шкірку з перцю і видаліть серцевину з насінням.

Готовий перець і часник

Розділіть перець на смужки і разом з часточками часнику відправте в глибоку миску або чашу блендера.

Знімаємо з перцю шкірку, ділимо на смужки

Ретельно подрібніть овочі, щоб вони перетворилися в якомога більш гладку масу.

Подрібнюємо перець з часником

Тепер посоліть, поперчіть овочеве пюре, а також додайте в нього паприку.

Додаємо сіль, перець і паприку

Ретельно перемішайте, після чого додайте в соус майонез.

додаємо майонез

Ще раз перемішайте. Соус з болгарського перцю готовий!

Соус з запеченого перцю і часнику

Радимо прочитати

Соус з петрушки з волоськими горіхами
Ароматний соус з петрушки з волоськими горіхами настільки сильний і насичений за смаком, що лише одного цього соусу буде достатньо, щоб перетворити звичайне блюдо в незвичайне. І все це завдяки
Класичний соус Тартар
Напевно, навряд чи знайдеться той, хто жодного разу не пробував знаменитий соус під назвою Тартар. Цей холодний французький соус володіє дуже яскравим і впізнаваним смаком, ніжною пікантність і
Домашній васабі-майонез
Популярність майонезу не знає кордонів, а його особливі шанувальники можуть насолоджуватися ним навіть просто намазав на хліб. Багато хто погодиться, що соус цей не найкорисніший. Це особливо
Часниковий соус Айолі з гірчицею
Ви коли-небудь пробували знаменитий французький соус Айолі? Навіть якщо ви відповісте негативно, швидше за все, ви все ж його пробували, бо Айолі - це часниковий майонез. І якщо багато
Голландський соус
Голландський соус неймовірно популярний і поширений. І хоча зовні він неабияк нагадує славнозвісний соус майонез і в якійсь мірі схожий з ним за складом, смак у цих двох соусів дуже різний.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки