» » Соус з петрушки з волоськими горіхами

Соус з петрушки з волоськими горіхами


Ароматний соус з петрушки з волоськими горіхами настільки сильний і насичений за смаком, що лише одного цього соусу буде достатньо, щоб перетворити звичайне блюдо в незвичайне. І все це завдяки великій кількості петрушки в його складі: соус виходить не тільки неймовірно запашним, а ще й красивого смарагдового кольору. Волоські горіхи в соусі ускладнюють його, роблять смак глибше, масляниста. Крім того, в соус з петрушки додається твердий сир, який додасть вершкові відтінки смаку. Для пікантності соус присмачують сіллю, перцем і невеликою кількістю сушеного часнику, який має більш делікатний смак, ніж свіжий, а тому навряд вловив.

Такий склад соусу нагадує знаменитий базиликовий соус Песто. За смаком же ці два соуси, немов два брата, які схожі особою, але так сильно відрізняються «характером».

Соус з петрушки з волоськими горіхами

складові

  • 1 великий пучок петрушки
  • 150-200 мл рафінованої олії
  • 70 грамів волоських горіхів (велика жменя)
  • 60 грамів твердого сиру
  • половина лимона
  • 0,25 ч. Ложки сушеного часнику
  • сіль, перець - за смаком

Вихід готового продукту: близько 300 грамів

Рецепт соусу з петрушки і волоських горіхів

Весь процес приготування соусу буде проходити в чаші блендера.

Для початку гарненько помийте петрушку і обсушити її, а потім крупно порубати.

нарізаємо петрушку

Загрузка...

Сир наріжте невеликими кубиками - так він подрібнити в блендері швидше і рівномірніше.

нарізаємо сир

Волоські горіхи поламайте руками на четвертинки. Складіть петрушку, сир і горіхи в чашу блендера.

Додаємо волоські горіхи

Подрібніть їх на високій швидкості. Маса повинна стати однорідною.

Подрібнюємо інгредієнти в блендері

Тепер вичавіть сік з половини лимона і процідіть його, щоб позбутися від кісточок і м'якоті.

Додаємо сік з половини лимона

Додайте лимонний сік в соус. Крім того, що лимонна кислота робить смак більш гармонійним, вона ще й сприяє збереженню кольору соусу.

Додайте в масу також сіль, перець і часник. Перебити соус ще раз на високій швидкості.

Додаємо лимонний сік і спеції

Тепер потроху почніть додавати в соус рослинне масло. Саме рослинним маслом ви доводите соус до потрібної консистенції, а тому його кількість вказано приблизно.

Потроху додаємо рослинне масло

Додаючи потроху масло, змішуйте все разом блендером. Коли консистенція соусу стане кашоподібної, що не густий і не рідкою - масла досить.

Перемішуємо соус в блендері

До слова, можна експериментувати і зробити смак соусу ще більш насиченим, якщо додати в нього замість рафінованої олії нерафінована. В такому випадку зелений соус з петрушки стане ідеальним для заправки салатів.

Зелений соус з петрушки

Розкладіть соус по невеликих банках з щільно закриваються кришками. Не варто зберігати його в пластиковому посуді, віддавайте перевагу скляній.

У холодильнику соус з петрушки може зберігатися півтори-два тижні. Через тиждень зелений колір соусу може трохи потьмяніти, але соус не зіпсований - його все ще можна додавати в різноманітні страви і насолоджуватися їх смаком.

Радимо прочитати

Паста з тунцем і соусом песто
Мало хто здатен втриматися від тарілки добре приготовленої пасти, та ще й зі смачний соусом. Паста привертає до себе тим, що її так просто готувати, а страв з неї неймовірно велика кількість - чи
Класичний соус Тартар
Напевно, навряд чи знайдеться той, хто жодного разу не пробував знаменитий соус під назвою Тартар. Цей холодний французький соус володіє дуже яскравим і впізнаваним смаком, ніжною пікантність і
Полуничний соус з лимоном
Фруктові і ягідні соуси - чудове доповнення до будь-якого солодкого страви. Спробуйте подати улюблені млинчики або оладки з новим соусом і ви полюбите їх заново! Або може вам більше до смаку

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки