» » Класичний соус Тартар

Класичний соус Тартар


Напевно, навряд чи знайдеться той, хто жодного разу не пробував знаменитий соус під назвою Тартар. Цей холодний французький соус володіє дуже яскравим і впізнаваним смаком, ніжною пікантність і чудовим кисло-солоним збалансованим смаком.

Соус Тартар добре поєднується з дуже великою кількістю продуктів. Ідеально він підійде до риби і морепродуктів, до смаженого м'яса і стейкам, до відварного або смаженої картоплі. І навіть багато пріснувато страви, приготовані на пару, Тартар здатний оживити і зробити смачніше.

Класичний соус Тартар

Напевно ви неодноразово бачили цей соус в магазинах і замислюєтеся над тим, чи варто робити його самостійно. Насправді приготувати соус Тартар в домашніх умовах зовсім не складно, а ось смак домашнього соусу буде набагато більш насиченим, ніж у покупного варіанти, як і у випадку з домашнім майонезом. До речі, Тартар має схожу з майонезом технологію приготування, але в його склад входить трохи більше інгредієнтів.

Отже, що ж ховається в цьому знаменитому соусі? По-перше, основа соусу - гарне оливкове масло, адже соус цей французький, де традиційно використовують саме це масло. На свій розсуд ви можете замінити його іншим рафінованим рослинним маслом. Також до складу соусу входить яйце і жовтки зварених круто яєць. Пікантності соусу надають оливки, каперси, мариновані корнішони і часник. Нерідко в Тартар додають свіжу зелень, так що за бажанням ви можете використовувати кріп, зелена цибуля, свіжу петрушку.

Загрузка...

складові

  • 120 мл рослинного масла
  • 1 яйце
  • 2 жовтки від зварених круто яєць
  • 5-6 оливок без кісточок
  • 5-6 каперсів
  • 2-3 маринованих корнішона
  • 1 зубчик часнику
  • 0,5 ч. Ложки гірчиці
  • сік половинки лимона
  • сіль, перець за смаком

Вихід готового продукту: трохи більше 300 грамів

Як приготувати соус Тартар в домашніх умовах

У зручний високий стакан або півлітрову банку відправте сире яйце, гірчицю. Туди ж розкришите відварені жовтки.

З'єднуємо гірчицю, жовтки і сире яйце

Влийте в цю суміш рослинне масло.

Додаємо рослинне масло

За допомогою погружного блендера пробийте масу, поки вона не перетвориться в емульсію і не загусне.

Пробиваємо соус блендером

Додайте в неї лимонний сік.

Тепер порубати каперси, оливки, корнішони і часник.

Подрібнюємо оливки, каперси, часник і корнішони

Додайте ці інгредієнти в емульсію.

Додаємо нарізку в соус

Ще раз ретельно пробийте соус блендером до однорідності, а потім приправити сіллю і перцем. Зберігайте соус Тартар в щільно закривається банку в холодильнику не більше тижня.

Домашній соус Тартар

Радимо прочитати

Домашній васабі-майонез
Популярність майонезу не знає кордонів, а його особливі шанувальники можуть насолоджуватися ним навіть просто намазав на хліб. Багато хто погодиться, що соус цей не найкорисніший. Це особливо
Грецький соус дзадзікі (Цацики)
Грецька кухня славиться своїми овочевими стравами, листковим пирогами і пиріжками, м'якими сирами, великою кількістю оливок і смачного оливкового масла, різноманітними салатами і рибними стравами.
Часниковий соус Айолі з гірчицею
Ви коли-небудь пробували знаменитий французький соус Айолі? Навіть якщо ви відповісте негативно, швидше за все, ви все ж його пробували, бо Айолі - це часниковий майонез. І якщо багато
Солодкий соус з вишні
Солодкий соус з вишні - це порятунок для всіх десертів, яким не вистачає родзинки. Та й просто освіжити і надати новизну будь-якого класичного десерту допоможе саме він. Ванільний або шоколадний
Як приготувати курячі нагетси
Курячі нагетси здобули популярність завдяки широкому розповсюдженню різноманітного фастфуду. Попри те, що така їжа вважається переважно шкідливою, можна іноді побалувати себе більш корисними, але не

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки