» » Шоколадний Брауні на темному пиві

Шоколадний Брауні на темному пиві


На перший погляд такий інгредієнт, як пиво, не зовсім підійде для випічки одного з найсмачніших шоколадних пирогів - Браун. Все-таки пиво асоціюється з чимось несолодким, солоним. Так, в пиві нерідко гасять м'ясо, з ним печуть пивний хліб з дивним хмільним ароматом або готують домашні крекери. А ось додавати пиво в десерт - це щось не зовсім звичне, але повірте, отриманий ефект вас здивує: ви будете вражені тим, як по-новому може заграти цей древній напій!

Шоколадний Брауні на пиві

Саме темне пиво найкраще підійде для приготування популярного Брауні. Тут весь секрет полягає у смакової гармонії і цікавому послевкусии. Так, чорний шоколад, який і є основою всіх пирогів Брауні, має дуже сильний, приємний, злегка терпкий смак. Він оксамитовий і густий, а аромат шоколаду відчувається навіть після того, як закінчиться ваша порція десерту. Схожими словами можна описати і смак темного пива. Крім того, темне пиво додасть Брауні дуже незвичайну, але приємну, ледве відчутну гірчинку, а також легкий карамельний смак завдяки вмісту патоки - побічного продукту виробництва цукру.

У такому ось шоколадному брауни на пиві вам обов'язково сподобається і текстура готового пирога. Злегка в'язка, характерна для Брауні консистенція тесту завдяки пиву і невеликій кількості розпушувача стане більш повітряної, але в той же час збережеться приємна вологість в кожному шматочку.

складові

  • 125 мл темного пива
  • 100 грамів чорного гіркого шоколаду 72-74% какао
  • 100 грамів цукру
  • 90 грамів вершкового масла
  • 75 грамів борошна
  • 20 грамів какао-порошку
  • 2 невеликих яйця
  • 0,5 ч. Ложки розпушувача
  • дрібка солі

Вихід готового продукту: 9 порцій (квадратна форма 17х17 см)

Загрузка...

Як приготувати шоколадний Брауні на пиві

Шоколад поламайте на шматочки, з'єднайте з вершковим маслом і розтопіть на водяній бані або за допомогою мікрохвильової печі.

Розтоплюємо шоколад з вершковим маслом

Слідкуйте за тим, щоб шоколад не пригоріла. Маса повинна вийти гладенькою.

Маса виходить блискучою і гладкою

Тепер змішайте яйця з цукром і перемішайте віночком до однорідності.

Змішуємо яйця з цукром

Додайте яйця з цукром до шоколаду, а потім влийте темне пиво.

Додаємо до шоколаду пиво і цукрово-яєчну суміш

В самому кінці додайте борошно з какао, розпушувачем і сіллю.

Додаємо борошно, розпушувач, сіль і какао

Перемішайте тісто до гладкості, робіть це швидкими, впевненими рухами.

Перемішуємо тісто до гладкості

Вилийте тісто у форму розміром 17х17 см, застелену пергаментним папером.

Виливаємо тісто в форму

Випікайте Брауні при температурі 175 градусів протягом 20 хвилин. Дуже важливо не перетримати Брауні, адже цей пиріг повинен залишатися злегка вологим всередині.

Дайте готовому Брауні злегка охолонути перед тим, як його подавати, інакше нарізати десерт на порції буде складно.

Брауні на темному пиві

Остиглий шоколадний Брауні зберігайте в холодильнику, а перед подачею розігрійте в мікрохвильовій печі і подайте з контрастним по температурі морозивом або густою сметаною.

Радимо прочитати

Шоколадний соус для млинців
Шоколад ... хто ж не любить ці ласощі? Напевно, саме тому одним з найпопулярніших видів морозива є шоколадне, любителі пити каву з сиропами найчастіше вибирають шоколадний топінг, а шоколадний соус -
Какао з гарбузом
Какао і гарячий шоколад - це, мабуть, самі затишні і домашні напої з усіх. Налив собі велику чашку ароматного какао, так і хочеться закутатися в теплу ковдру, включити фільм і забути про всі справи,
Домашні крекери на пиві
Любіть перекусити якимось смачним і цікавим печивом? А може, ви шукаєте рецепт простий і швидкої закуски для вечірки? Тоді обов'язково приготуйте домашні крекери на пиві. Хоча ці крекери абсолютно не
Брауні з волоськими горіхами
Рецепт брауні я підглянув в одному з випусків журналу «Хліб•Сіль», але змінив його, використавши замість чорносливу з оригінального рецепту, волоські горіхи. Ця заміна виявилася дуже вдалою! Що
Листкове тісто для печива язички на пиві - простий і швидкий рецепт з покроковими фото
На це печиво я особливо не розраховувала, просто було цікаво спробувати таке тісто на пиві і що з нього вийде. Але результат мені настільки сподобався, що поспішаю поділитися з вами і цим рецептом

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки