Шоколадний Брауні на темному пиві
На перший погляд такий інгредієнт, як пиво, не зовсім підійде для випічки одного з найсмачніших шоколадних пирогів - Браун. Все-таки пиво асоціюється з чимось несолодким, солоним. Так, в пиві нерідко гасять м'ясо, з ним печуть пивний хліб з дивним хмільним ароматом або готують домашні крекери. А ось додавати пиво в десерт - це щось не зовсім звичне, але повірте, отриманий ефект вас здивує: ви будете вражені тим, як по-новому може заграти цей древній напій!
Саме темне пиво найкраще підійде для приготування популярного Брауні. Тут весь секрет полягає у смакової гармонії і цікавому послевкусии. Так, чорний шоколад, який і є основою всіх пирогів Брауні, має дуже сильний, приємний, злегка терпкий смак. Він оксамитовий і густий, а аромат шоколаду відчувається навіть після того, як закінчиться ваша порція десерту. Схожими словами можна описати і смак темного пива. Крім того, темне пиво додасть Брауні дуже незвичайну, але приємну, ледве відчутну гірчинку, а також легкий карамельний смак завдяки вмісту патоки - побічного продукту виробництва цукру.
У такому ось шоколадному брауни на пиві вам обов'язково сподобається і текстура готового пирога. Злегка в'язка, характерна для Брауні консистенція тесту завдяки пиву і невеликій кількості розпушувача стане більш повітряної, але в той же час збережеться приємна вологість в кожному шматочку.
складові
- 125 мл темного пива
- 100 грамів чорного гіркого шоколаду 72-74% какао
- 100 грамів цукру
- 90 грамів вершкового масла
- 75 грамів борошна
- 20 грамів какао-порошку
- 2 невеликих яйця
- 0,5 ч. Ложки розпушувача
- дрібка солі
Вихід готового продукту: 9 порцій (квадратна форма 17х17 см)
Як приготувати шоколадний Брауні на пиві
Шоколад поламайте на шматочки, з'єднайте з вершковим маслом і розтопіть на водяній бані або за допомогою мікрохвильової печі.
Слідкуйте за тим, щоб шоколад не пригоріла. Маса повинна вийти гладенькою.
Тепер змішайте яйця з цукром і перемішайте віночком до однорідності.
Додайте яйця з цукром до шоколаду, а потім влийте темне пиво.
В самому кінці додайте борошно з какао, розпушувачем і сіллю.
Перемішайте тісто до гладкості, робіть це швидкими, впевненими рухами.
Вилийте тісто у форму розміром 17х17 см, застелену пергаментним папером.
Випікайте Брауні при температурі 175 градусів протягом 20 хвилин. Дуже важливо не перетримати Брауні, адже цей пиріг повинен залишатися злегка вологим всередині.
Дайте готовому Брауні злегка охолонути перед тим, як його подавати, інакше нарізати десерт на порції буде складно.
Остиглий шоколадний Брауні зберігайте в холодильнику, а перед подачею розігрійте в мікрохвильовій печі і подайте з контрастним по температурі морозивом або густою сметаною.