Листкове тісто для печива язички на пиві - простий і швидкий рецепт з покроковими фото
На це печиво я особливо не розраховувала, просто було цікаво спробувати таке тісто на пиві і що з нього вийде. Але результат мені настільки сподобався, що поспішаю поділитися з вами і цим рецептом листкового тіста на пиві.
Замішується дуже швидко, інгредієнтів багато не треба, печиво Язички на пиві дуже добре піднімається і коли ви кусаєте його прямо чітко видно багато шарів. М'яка, ніжна, в міру солодке!
З цього тіста можна спекти круглі коржі і приготувати торт зі сметанним кремом, наприклад, я в наступний раз хочу спробувати.
Інгредієнти для листкового тіста на пиві
Отже, щоб приготувати такі язички на пиві мені знадобилося:
пиво - 1 склянка вершкове масло (маргарин) - 200 грам борошно - 2.5 склянки цукор - пів склянки для посипання
Рецепт приготування язичків на пиві з листкового тіста - покрокові фото
Цукор в тісто не додається, в результаті печиво виходить не дуже солодким, мені цей момент дуже сподобався. Несолодке тісто і цукор тільки зверху посипана, цікаво вийшло.
Отже, висипала борошно в миску і натерла на дрібній тертці замерзле масло (на маргарині я не печу, лише на олії). Руками перетерла, щоб вийшла така борошняна крихта, щоб кожен шматочок масла обваляти в борошні.
Залишилося вилити пиво і тісто готове. Не поспішаєте виливати відразу все, щоб тісто не вийшло занадто рідким. Я брала гранований склянку і налила в нього пиво до межі, тобто це 200 мл
Ллю потроху пиво і другою рукою перемішує тісто. Спочатку вам може здатися, що нічого не вийде, борошна занадто багато, а рідини мало, але продовжуйте перемішувати і незабаром все тісто збереться в кулю.
Треба робити все дуже швидко, щоб масло не встиг розтанути. Я не стала класти тісто в холодильник і відразу ж пустила його в справу. Відрізала половинку, розкатала пласт товщиною приблизно 4-5 мм. Посипала погустіше цукром і качалкою вдавила цей цукор в тісто.
Мені здалося, що так буде швидше, ніж в оригінальному рецепті говорилося кожен шматочок порізаного тесту вмочати в цукор.
Потім порізала тісто на ромбики-язички і виклала їх на деко.
Випікала листкові язички на пиві в розігрітій духовці при температурі 180 градусів до легкого зарум'янювання приблизно 20-25 хвилин. Вони дуже добре піднімаються.