Смачне печиво з курагою з сирного тіста - рецепт з покроковими фото
Потрапила мені у мами в руки стара брошура 2004 року під назвою Печиво і безе - дуже просто, перегорнула я її, зазначила, що сподобалися рецепти печива і буду періодично їх готувати і вам розповідати.
В першу чергу вирішила спекти ось таке печиво з курагою з сирного тесту, так як і сир лежав в холодильнику і курага малася в наявності.
Печиво вийшло смачне, м'яке і звичайно ж шматочки кураги в середині - це дуже несподіваний і смачний сюрприз, всім домашнім це печиво сподобалося!
Інгредієнти для сирного печива з курагою
Отже, щоб спекти таке печиво з курагою мені знадобилося: борошно - 200 грам (це приблизно повний гранований стакан, який на 250 мл з гіркою) вершкове масло - 200 грам сир - 200 грам цукор - 3 ст. л. сіль - 0.5 ч. л. курага - 350 грам моє доповнення: в рецепті не було розпушувача, я додала половину чайної ложки, так печиво буде більш повітряним.
Рецепт приготування печива з курагою - покрокові фото
В сир висипала борошно, розпушувач, сіль, цукор.
Масло порізала шматочками і поклала туди ж в тісто, причому якщо масло вже тепле, як у мене, то підуть і такі великі шматочки, а якщо холодне з холодильника, то краще натерти його на крупній тертці.
Замісила тісто, вимішувати його потрібно подовше, щоб цукор розчинився.
Далі, як радить книга тісто треба розкачати завтовшки приблизно 3-4 мм, чаркою вирізати кружечки. Я ж просто розкачувала джгутик, різала його на шматочки, руками приплюскивала, щоб виходив гурток.
Курагу я заздалегідь залила окропом, промила, порізала на шматочки. І тепер у центр кожного кружечка треба покласти трохи кураги.
Краї тіста защипнула зверху, виходить такий мішечок, а потім вже прим'яла його знову, щоб печиво прийняло круглу форму.
Виклала печиво на деко, можна змастити його олією, я зазвичай стелю фольгу, так його легше відмивати потім.
Випікала це печиво з курагою при температурі 200 градусів приблизно 20 хвилин. Треба дивитися по зарумяненности.