Глінтвейн з шоколадом (шоковейн)
Популярність глінтвейну не знає кордонів і меж - всі обожнюють цей напій! Він може бути приготований на основі червоного або білого вина, бути алкогольним або безалкогольним, містити фрукти (наприклад, глінтвейн з апельсином і яблуками) або ж тільки спеції. І можна з упевненістю стверджувати, що свій рецепт глінтвейну є у кожного любителя цього зігріваючого напою.
Глінтвейн настільки любимо, що кулінарні умільці на його основі навчилися пекти пироги, робити креми, а також придумали безліч варіантів з використанням найрізноманітніших інгредієнтів. У їх числі - шоковейн, назва якого вже говорить про те, що в складі ви знайдете якийсь симбіоз глінтвейну і шоколаду!
Цей напій можна сміливо назвати гарячим шоколадом для дорослих. Він ароматний, оксамитовий, з приємною винною кислинкою, густий і запашний. Глінтвейн з шоколадом відмінно зігріє вас в холодну пору року і неодмінно підніме настрій. До того ж, приготувати такі ласощі для коханих та близьких простіше простого.
складові
- 300 грамів кріпленого або домашнього вина
- 100 мл молока
- 50 грамів чорного шоколаду
- 3 горошини запашного перцю
- 2 бутони гвоздики
- 0,5 ч. Ложки кориці або 1 паличка
Вихід готового продукту: 2 порції
рецепт шоковейна
Влийте в невеликий сотейник вино, додайте в нього корицю, гвоздику і запашний перець. Поставте вино на вогонь і доведіть до кипіння.
Коли вино закипить, зменшіть вогонь і проваріть його хвилин 5, щоб воно злегка випарити і наситилося ароматами спецій.
Цим часом поламайте на шматочки шоколад і з'єднайте його з молоком.
Помішуючи, на маленькому вогні розтопіть шоколад і доведіть масу майже до кипіння.
Влийте гарячу шоколадну суміш в ароматне вино і перемішайте до однорідності.
Розлийте зігріваючий напій по склянках або чашках і відразу ж подавайте.