» » Глінтвейн з шоколадом (шоковейн)

Глінтвейн з шоколадом (шоковейн)


Популярність глінтвейну не знає кордонів і меж - всі обожнюють цей напій! Він може бути приготований на основі червоного або білого вина, бути алкогольним або безалкогольним, містити фрукти (наприклад, глінтвейн з апельсином і яблуками) або ж тільки спеції. І можна з упевненістю стверджувати, що свій рецепт глінтвейну є у кожного любителя цього зігріваючого напою.

Глінтвейн настільки любимо, що кулінарні умільці на його основі навчилися пекти пироги, робити креми, а також придумали безліч варіантів з використанням найрізноманітніших інгредієнтів. У їх числі - шоковейн, назва якого вже говорить про те, що в складі ви знайдете якийсь симбіоз глінтвейну і шоколаду!

Шоковейн

Цей напій можна сміливо назвати гарячим шоколадом для дорослих. Він ароматний, оксамитовий, з приємною винною кислинкою, густий і запашний. Глінтвейн з шоколадом відмінно зігріє вас в холодну пору року і неодмінно підніме настрій. До того ж, приготувати такі ласощі для коханих та близьких простіше простого.

Загрузка...

складові

  • 300 грамів кріпленого або домашнього вина
  • 100 мл молока
  • 50 грамів чорного шоколаду
  • 3 горошини запашного перцю
  • 2 бутони гвоздики
  • 0,5 ч. Ложки кориці або 1 паличка

Вихід готового продукту: 2 порції

рецепт шоковейна

Влийте в невеликий сотейник вино, додайте в нього корицю, гвоздику і запашний перець. Поставте вино на вогонь і доведіть до кипіння.

Доводимо до кипіння вино зі спеціями

Коли вино закипить, зменшіть вогонь і проваріть його хвилин 5, щоб воно злегка випарити і наситилося ароматами спецій.

Проварюємо вино після кипіння 5 хвилин

Цим часом поламайте на шматочки шоколад і з'єднайте його з молоком.

Додаємо шматочки шоколаду в молоко

Помішуючи, на маленькому вогні розтопіть шоколад і доведіть масу майже до кипіння.

розтоплюємо шоколад

Влийте гарячу шоколадну суміш в ароматне вино і перемішайте до однорідності.

Додаємо шоколадну суміш в гаряче вино

Розлийте зігріваючий напій по склянках або чашках і відразу ж подавайте.

Глінтвейн з шоколадом

Радимо прочитати

Імбирний чай на молоці
Мабуть, пара імбирних корінців взимку лежить в холодильнику практично у кожного. Багато заготовляють імбир для холодної пори року, подрібнивши його разом з лимоном і медом. Чай з лимоном і імбиром,
Як приготувати грог - 2 рецепта
Гарячий, пряний, ароматний і розбурхує - така ось проста формула ідеального зимового напою. Чашечка такого пиття після холодного робочого дня, прогулянки або катання на санках вбереже вас від
Гарячий шоколад з перцем чилі
Хто не любить гарячий шоколад? Мабуть, це найкращий супутник для перегляду романтичних фільмів в холодні осінні або зимові вечори. До того ж, мало який гарячий напій може конкурувати з гарячим
Апельсинові маффіни з шоколадом
Поєднання апельсинів з шоколадом - благородна, вишукане, багате. Оцінити його можна або відразу з першої спроби, назавжди полюбив цю зухвалу гармонію, або пробуючи неодноразово в найрізноманітніших

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки