Як приготувати глінтвейн з яблуками і апельсинами
Яскравий, зігріваючий, насичений, пряний, смачний і дуже ароматний - це все про глінтвейні з яблуками. Напій вважається зимовим, адже його подають гарячим, їм традиційно зігріваються після зимових прогулянок. Букет спецій насичує вино стійким пряним ароматом і дуже тонким смаком, в якому є і солодкість, і кислинка, і теплота. Якщо ви ще не пробували варити глінтвейн в домашніх умовах, саме час скористатися нашим рецептом і насолодитися чудовим результатом!
Інгредієнти (на 2 порції)
- апельсин - 0.5 шт.
- гвоздика - 5-6 шт.
- кориця - 1-2 палички
- яблука - 1 шт. (Бажано червоне)
- розмарин свіжий - 1 гілка
- цукор - 0.5 ст. ложки (можливо, знадобиться більше)
- червоне вино (на ваш смак сухе або солодке) - 400 мл
Набір спецій можна змінювати, враховуючи особисті смаки.
Рецепт глінтвейну з яблуками і апельсинами
У промитий апельсин вставляємо гвоздику.
У каструльку або велику турку складаємо корицю, розмарин, підготовлений апельсин.
Потім нарізаємо великими шматочками яблуко. Його не треба очищати від шкірки, щоб часточки в процесі приготування залишилися цілими. Відправляємо яблуко в каструльку.
Наливаємо червоне вино і ставимо напій на вогонь. Кип'ятити його не потрібно, тому слід лише довести вино до гарячого стану на повільному вогні. 70 ° С - оптимальна температура для глінтвейну, якщо розігріти його до температури вище 70 ° С, то спирт почне інтенсивно випаровуватися, утворюючи шкідливі речовини. Тому млоїте напій на мінімальному вогні і не кип'ятіть його.
У гарячий глінтвейн додаємо цукор (можна також мед) і залишаємо напій на 7-10 хвилин, щоб він настоявся і розкрив свій аромат. Поки глінтвейн знаходиться в каструльці, спробуйте трохи натиснути на апельсин, щоб він «віддав» свій сік напою.
Перед подачею напій можна процідити, але в стакан все ж бажано додати кілька інгредієнтів, складових ароматний букет (часточку апельсина, паличку кориці).
Не забувайте, що все добре в міру, особливо глінтвейн на вині, адже градуси ніхто ще не відміняв. Хоча, якщо ви не любите напої, до складу яких входить спиртне, ви можете приготувати безалкогольний глінтвейн на соку.