» » Як приготувати глінтвейн з яблуками і апельсинами

Як приготувати глінтвейн з яблуками і апельсинами


Яскравий, зігріваючий, насичений, пряний, смачний і дуже ароматний - це все про глінтвейні з яблуками. Напій вважається зимовим, адже його подають гарячим, їм традиційно зігріваються після зимових прогулянок. Букет спецій насичує вино стійким пряним ароматом і дуже тонким смаком, в якому є і солодкість, і кислинка, і теплота. Якщо ви ще не пробували варити глінтвейн в домашніх умовах, саме час скористатися нашим рецептом і насолодитися чудовим результатом!

Глінтвейн з яблуками і апельсинами - рецепт з фото

Інгредієнти (на 2 порції)

  • апельсин - 0.5 шт.
  • гвоздика - 5-6 шт.
  • кориця - 1-2 палички
  • яблука - 1 шт. (Бажано червоне)
  • розмарин свіжий - 1 гілка
  • цукор - 0.5 ст. ложки (можливо, знадобиться більше)
  • червоне вино (на ваш смак сухе або солодке) - 400 мл

Набір спецій можна змінювати, враховуючи особисті смаки.

Рецепт глінтвейну з яблуками і апельсинами

У промитий апельсин вставляємо гвоздику.

Вставляємо гвоздику в апельсин

Загрузка...

У каструльку або велику турку складаємо корицю, розмарин, підготовлений апельсин.

Укладаємо корицю, апельсин і розмарин

Потім нарізаємо великими шматочками яблуко. Його не треба очищати від шкірки, щоб часточки в процесі приготування залишилися цілими. Відправляємо яблуко в каструльку.

нарізаємо яблуко

Наливаємо червоне вино і ставимо напій на вогонь. Кип'ятити його не потрібно, тому слід лише довести вино до гарячого стану на повільному вогні. 70 ° С - оптимальна температура для глінтвейну, якщо розігріти його до температури вище 70 ° С, то спирт почне інтенсивно випаровуватися, утворюючи шкідливі речовини. Тому млоїте напій на мінімальному вогні і не кип'ятіть його.

Наливаємо червоне вино

У гарячий глінтвейн додаємо цукор (можна також мед) і залишаємо напій на 7-10 хвилин, щоб він настоявся і розкрив свій аромат. Поки глінтвейн знаходиться в каструльці, спробуйте трохи натиснути на апельсин, щоб він «віддав» свій сік напою.

додаємо цукор

Перед подачею напій можна процідити, але в стакан все ж бажано додати кілька інгредієнтів, складових ароматний букет (часточку апельсина, паличку кориці).

Як приготувати глінтвейн з яблуками і апельсинами

Не забувайте, що все добре в міру, особливо глінтвейн на вині, адже градуси ніхто ще не відміняв. Хоча, якщо ви не любите напої, до складу яких входить спиртне, ви можете приготувати безалкогольний глінтвейн на соку.

Радимо прочитати

Як приготувати грог - 2 рецепта
Гарячий, пряний, ароматний і розбурхує - така ось проста формула ідеального зимового напою. Чашечка такого пиття після холодного робочого дня, прогулянки або катання на санках вбереже вас від
Глінтвейн з шоколадом (шоковейн)
Популярність глінтвейну не знає кордонів і меж - всі обожнюють цей напій! Він може бути приготований на основі червоного або білого вина, бути алкогольним або безалкогольним, містити фрукти

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки