Полунична сангрія з персиками і апельсином
Що може бути краще спекотного літнього дня, плавно переходить у вечірній час, ніж прохолодний, освіжаючий, ароматний фруктовий напій? Коли день позаду, а основна робота закінчена, можна побалувати себе приємним, злегка п'янким напоєм - полуничною сангрією.
Сама по собі сангрія - це традиційний іспанська напій. Її готують, розбавляючи вино водою, соком, додаючи туди різноманітні фрукти, після чого дають настоятися йому в холодильнику. Виходить слабоалкогольний напій, адже Іспанія - країна спекотна, і міцний алкоголь там п'ють рідко.
Найпоширеніший варіант сангрии готують з червоного сухого вина з додаванням яблук і апельсинів, а також персиків або нектаринів. Але існує тисячі варіантів напою. Так, неймовірно смачним він вийде, якщо приготувати його на основі ароматної і соковитої полуниці і доповнити запашними персиками, які відмінно підкреслять полуничний смак.
Принадність полуничною сангрии в тому, що полуницю заздалегідь засипають цукром і залишають, поки вона не пустить сік. Завдяки цьому секрету потрібно менше часу для настоювання напою. Крім того, приготувати полуничний сангрию можна також із замороженої ягоди або полуничного варення-п'ятихвилинки.
Інгредієнти для приготування двох порцій
- 350 мл червоного сухого вина
- 300 мл содової або тоніка
- 150 грамів полуниці
- 70 грамів цукру
- 1 великий або два невеликих персика або нектарина
- 0,5 апельсина
- лід та коктейльні соломинки для подачі напою
Рецепт полуничною сангрии з червоного вина
Полуницю ретельно вимийте, щоб позбутися від залишків землі і піску. Очистіть її від черешків, складіть в глибоку ємність або скляну банку і засипте цукром.
Час від часу трусить ємність, щоб полуниця активніше пускала сік. Можна засипати полуницю цукром і залишити її на ніч у холодильнику. Якщо ви готуєте напій із замороженої полуниці, то засипте цукром ягоди, не розморожуючи їх. В процесі танення сік виділиться і з'єднається з цукром.
Коли цукор розчиниться, а полуниця пустить сік, можна приступати до подальшого приготування.
Візьміть два великих келиха і розкладіть по ним полуницю разом з соком.
Видаліть кісточку у персика або нектарина і розріжте його на 8 часточок.
Половину апельсина наріжте скибочками.
Розкладіть шматочки персиків і апельсинів по келихах.
Залийте фрукти червоним вином і відправте в холодильник на 1-2 години. Якщо ви не хочете чекати, то можна відразу приступити до наступного етапу.
Покладіть в кожний келих по кілька шматочків льоду і розлийте содову (тонік).
Найзручніше пити сангрию через соломинку, а келих можна прикрасити часточкою апельсина.