» » Полунична сангрія з персиками і апельсином

Полунична сангрія з персиками і апельсином


Що може бути краще спекотного літнього дня, плавно переходить у вечірній час, ніж прохолодний, освіжаючий, ароматний фруктовий напій? Коли день позаду, а основна робота закінчена, можна побалувати себе приємним, злегка п'янким напоєм - полуничною сангрією.

Сама по собі сангрія - це традиційний іспанська напій. Її готують, розбавляючи вино водою, соком, додаючи туди різноманітні фрукти, після чого дають настоятися йому в холодильнику. Виходить слабоалкогольний напій, адже Іспанія - країна спекотна, і міцний алкоголь там п'ють рідко.

Найпоширеніший варіант сангрии готують з червоного сухого вина з додаванням яблук і апельсинів, а також персиків або нектаринів. Але існує тисячі варіантів напою. Так, неймовірно смачним він вийде, якщо приготувати його на основі ароматної і соковитої полуниці і доповнити запашними персиками, які відмінно підкреслять полуничний смак.

Полунична сангрія з червоного вина - рецепт з фото

Принадність полуничною сангрии в тому, що полуницю заздалегідь засипають цукром і залишають, поки вона не пустить сік. Завдяки цьому секрету потрібно менше часу для настоювання напою. Крім того, приготувати полуничний сангрию можна також із замороженої ягоди або полуничного варення-п'ятихвилинки.

Інгредієнти для приготування двох порцій

  • 350 мл червоного сухого вина
  • 300 мл содової або тоніка
  • 150 грамів полуниці
  • 70 грамів цукру
  • 1 великий або два невеликих персика або нектарина
  • 0,5 апельсина
  • лід та коктейльні соломинки для подачі напою

Рецепт полуничною сангрии з червоного вина

Полуницю ретельно вимийте, щоб позбутися від залишків землі і піску. Очистіть її від черешків, складіть в глибоку ємність або скляну банку і засипте цукром.

Загрузка...

Час від часу трусить ємність, щоб полуниця активніше пускала сік. Можна засипати полуницю цукром і залишити її на ніч у холодильнику. Якщо ви готуєте напій із замороженої полуниці, то засипте цукром ягоди, не розморожуючи їх. В процесі танення сік виділиться і з'єднається з цукром.

Коли цукор розчиниться, а полуниця пустить сік, можна приступати до подальшого приготування.

Візьміть два великих келиха і розкладіть по ним полуницю разом з соком.

Розкладаємо полуницю по келихах

Видаліть кісточку у персика або нектарина і розріжте його на 8 часточок.

Половину апельсина наріжте скибочками.

Нарізаємо персик і апельсин

Розкладіть шматочки персиків і апельсинів по келихах.

Розкладаємо шматочки фруктів по келихах

Залийте фрукти червоним вином і відправте в холодильник на 1-2 години. Якщо ви не хочете чекати, то можна відразу приступити до наступного етапу.

Наливаємо червоне вино

Покладіть в кожний келих по кілька шматочків льоду і розлийте содову (тонік).

Додаємо содову і лід

Найзручніше пити сангрию через соломинку, а келих можна прикрасити часточкою апельсина.

Полунична сангрія з персиками - рецепт з фото

Радимо прочитати

Цибулеве варення
Чи пробували ви коли-небудь варення з лука? Якщо немає, то сама ідея такого блюда може здатися досить дивною, адже варення звичніше варити з ягід, фруктів - зазвичай це солодкий десерт. Цибулеве
Банановий смузі з йогуртом і печивом
Немає нічого кращого, ніж почати або завершити свій день прекрасним, легким, але поживним смузі або молочним коктейлем. Смузі - напій універсальний і кожному припаде до душі, якщо підібрати поєднання
Гарячий шоколад з перцем чилі
Хто не любить гарячий шоколад? Мабуть, це найкращий супутник для перегляду романтичних фільмів в холодні осінні або зимові вечори. До того ж, мало який гарячий напій може конкурувати з гарячим
Кава з імбиром і ромом
Кава традиційно вважається напоєм ранковим: такий міцний, що бадьорить, що пробуджує. Але ближче до вихідних, коли накопичується втома за кілька пережитих робочих днів, кава чудесним чином

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки