Закуска в мексиканському стилі з лаваша
Чи знаєте ви, які відмінні риси мексиканської кухні? Вона дуже гостра, мегакалорійная і неймовірно смачна. А ще страви мексиканської кухні багато хто знає як дуже швидкі в приготуванні і нерідко в списку інгредієнтів можна зустріти тонкі коржі з кукурудзяного борошна - знамениті тортильи. На їх основі готують знамениті тако, начос, буріто і, звичайно ж, кесаділью.
Саме закуску в мексиканському стилі, дуже близьку до смаку до Кесаділья, пропонуємо приготувати за цим рецептом. Ця кесаділья буде відрізнятися лише тим, що тортильи, які не завжди можна купити в магазині, ми замінимо на звичний і улюблений лаваш. Будьте впевнені, вийде дуже смачно.
Крім прісної коржі, обов'язковим компонентом кесадільі є сир. Також в начинку додаються овочі. Як правило, це так звана сальса - суміш дрібно нарізаних овочів, основними з яких є свіжий помідор і перець. Мексиканці, звичайно, беззастережно віддадуть перевагу гострого перцю, але ми рекомендуємо спробувати розбавити пекучий перець чилі солодким болгарським перцем. А зелений горошок зробить цю закуску з лаваша ще більш поживні.
Інгредієнти на 4 невеликі (закусочні) порції
- 1 великий лаваш
- 150 грамів легкоплавкого сиру (Чеддер, Сулугуні, Моцарелла)
- половина свіжого помідора
- половина стручка гострого перцю чилі
- третину великого солодкого перцю
- 3 ст. ложки зеленого горошку (підійде як свіжий або заморожений, так і консервований)
- по парі гілочок петрушки і кропу
- сіль і перець за смаком
Рецепт закуски з лаваша з помідорами, перцем і сиром
Спочатку підготуйте начинку-сальсу. Для цього наріжте кубиками розміром близько 7-8 мм половинку помідора.
Потім очистіть від насіння гострий і солодкий перець. Якщо ви любите гострі страви, насіння з гострого перцю можна не виймати. Солодкий перець наріжте кубиками такого ж розміру, як і помідор. Гострий перець наріжте більш дрібно - форма не має значення.
Нарубаєте зелень і змішайте її з овочами.
Додайте в сальсу горошок.
Все перемішайте і приправте за смаком сіллю і перцем.
Потім натріть на крупній тертці сир і приступайте в збірці закуски. Лаваш розкладіть і покладіть рівним шаром натертий сир. Розподіліть сир так, щоб краю залишилися вільними, тому що кесаділью потрібно буде гарненько загорнути.
Поверх сиру розкладіть овочеву начинку.
Загорніть краї лаваша, щоб вийшов конверт.
Готуйте закуску на сухій сковороді. Лаваш повинен стати дуже рум'яним - в цьому випадку сир повністю розплавиться і начинка буде ніжною і практично плинної.
Готову кесаділью швидко розріжте ножем на 4 частини і відразу ж подавайте: вона повинна бути обпалює, як по температурі, так і за смаком. Вам обов'язково сподобається пекучий характер цієї гарячої закуски з лаваша!