» » Овочева галета в стилі рагу рататуй

Овочева галета в стилі рагу рататуй


Овочева галета з кабачками і помідорами

Галети - прекрасний спосіб спекти дуже смачний пиріг, не витративши при цьому багато сил, інгредієнтів і ні в якому разі не обмежуючи свою фантазію. Це в повній мірі доводить рецепт цієї незвичайної овочевий галети в стилі знаменитого французького рагу - рататуй.

Галета отримала таку назву непроста: тісто готується без здоби, а тому виходить дуже простим на смак, і дуже добре поєднується з великою кількістю всіляких начинок від овочевих, м'ясних і рибних до різноманітних солодких варіантів. Тісто в цьому рецепті ще і пісне. Ніжна текстура і навіть якась пісочне досягається додаванням розпушувача, а також завдяки спеціальній заварний техніці приготування. Саме це дає можливість отримати ніжне тісто, злегка розсипчасте і навіть шарувату.

Що ж робить овочеву галету галети в стилі рататуй? Відповідь дуже проста: поєднання овочів обрано саме таку, яка використовується в приготуванні цього рагу. У начинці будуть кабачки, помідори і солодкий перець, а для додання страві ще більшого французького шарму, в якості головної приправи використовуйте свіжий чебрець.

Приготувавши таку ось надзвичайно смачну галету, ви отримуєте і закуску, і повноцінний пиріг, і навіть рагу вже, скажімо так, з хлібом! Відріжте собі шматочок і сміливо беріть з собою на роботу!

складові

  • 75 грамів води
  • 75 грамів рослинної олії (краще оливкової)
  • 1,25 склянки цільнозерновий борошна
  • 0, 5 склянки білої пшеничної муки
  • 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
  • щіпка солі і цукру
  • 1 кабачок або цукіні
  • 1 помідор
  • 1 солодкий перець
  • 1 ст. ложка крохмалю
  • гілочка свіжого чебрецю
  • сіль, перець за смаком

Вихід готового продукту: 1 галета на 4-6 порцій

Загрузка...

Як приготувати овочеву галету

Тісто для цієї галети необхідно готувати в першу чергу, так як йому буде необхідно відпочити. Отже, змішайте обидва види борошна між собою. Додайте до борошна цукор, сіль, розпушувач.

Змішуємо борошно, сіль, цукор і розпушувач

Тепер змішайте в невеликому сотейнику або ковші воду і рослинне масло.

Змішуємо рослинне масло і воду

Поставте ківш на вогонь і доведіть до кипіння.

Доводимо до кипіння

Влийте киплячу рідину в суміш сухих інгредієнтів.

Виливаємо в борошняну суміш

Перемішайте масу спочатку ложкою, адже вона поки дуже гаряча.

Перемішуємо суміш ложкою

Потім швидко замісити тісто руками.

замішуємо тісто

Замішуйте, поки вся рідина не вбереться борошном. Довго замішувати тісто не варто - воно може стати гумовим.

Тісто для галети

Тісто перекладіть в пакет і залиште на 15 хвилин для відпочинку.

Цим часом займіться начинкою. Тонкими кружальцями наріжте цукіні, помідор і солодкий перець. Перець обов'язково очистіть від насіння.

Нарізаємо овочі кружальцями

Розкачайте тісто для галети в пласт товщиною в 4 мм.

Розкачуємо тісто для галети

Покладіть тісто на лист пергаменту і перенесіть на деко.

Центр пласта посипте крохмалем - він буде вбирати виділяється сік і перетворювати його в соус.

Посипаємо центр крохмалем

Покладіть поверх крохмалю кружечки овочів, посипте їх сіллю, перцем, а також листочками чебрецю.

Викладаємо в центр овочі

Загорніть краї тіста так, щоб центральна частина залишалася відкритою.

Загортаємо краї тіста

Випікайте овочеву галету при температурі 200 градусів протягом 25-30 хвилин до рум'яного кольору.

Подавати цю галету можна як в теплом, так і в охолодженому вигляді.

Овочева галета в стилі рагу рататуй

Радимо прочитати

Яблучна галета з горіхами
Яблучна випічка ніколи не виходить з кулінарної моди і ніколи не набридає. Та й як вона може набриднути? Адже існує стільки цікавих рецептів, що вистачить на весь сезон яблук. Наприклад, ви вже
Як приготувати рататуй в духовці
Знамените сільське блюдо рататуй - це своєрідне прованську рагу, наповнене соковитим смаком стиглих овочів і ароматом трав. Багато в наших краях дізналися про нього, коли на екрани вийшов популярний

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки