Овочева галета в стилі рагу рататуй
Галети - прекрасний спосіб спекти дуже смачний пиріг, не витративши при цьому багато сил, інгредієнтів і ні в якому разі не обмежуючи свою фантазію. Це в повній мірі доводить рецепт цієї незвичайної овочевий галети в стилі знаменитого французького рагу - рататуй.
Галета отримала таку назву непроста: тісто готується без здоби, а тому виходить дуже простим на смак, і дуже добре поєднується з великою кількістю всіляких начинок від овочевих, м'ясних і рибних до різноманітних солодких варіантів. Тісто в цьому рецепті ще і пісне. Ніжна текстура і навіть якась пісочне досягається додаванням розпушувача, а також завдяки спеціальній заварний техніці приготування. Саме це дає можливість отримати ніжне тісто, злегка розсипчасте і навіть шарувату.
Що ж робить овочеву галету галети в стилі рататуй? Відповідь дуже проста: поєднання овочів обрано саме таку, яка використовується в приготуванні цього рагу. У начинці будуть кабачки, помідори і солодкий перець, а для додання страві ще більшого французького шарму, в якості головної приправи використовуйте свіжий чебрець.
Приготувавши таку ось надзвичайно смачну галету, ви отримуєте і закуску, і повноцінний пиріг, і навіть рагу вже, скажімо так, з хлібом! Відріжте собі шматочок і сміливо беріть з собою на роботу!
складові
- 75 грамів води
- 75 грамів рослинної олії (краще оливкової)
- 1,25 склянки цільнозерновий борошна
- 0, 5 склянки білої пшеничної муки
- 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
- щіпка солі і цукру
- 1 кабачок або цукіні
- 1 помідор
- 1 солодкий перець
- 1 ст. ложка крохмалю
- гілочка свіжого чебрецю
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 1 галета на 4-6 порцій
Як приготувати овочеву галету
Тісто для цієї галети необхідно готувати в першу чергу, так як йому буде необхідно відпочити. Отже, змішайте обидва види борошна між собою. Додайте до борошна цукор, сіль, розпушувач.
Тепер змішайте в невеликому сотейнику або ковші воду і рослинне масло.
Поставте ківш на вогонь і доведіть до кипіння.
Влийте киплячу рідину в суміш сухих інгредієнтів.
Перемішайте масу спочатку ложкою, адже вона поки дуже гаряча.
Потім швидко замісити тісто руками.
Замішуйте, поки вся рідина не вбереться борошном. Довго замішувати тісто не варто - воно може стати гумовим.
Тісто перекладіть в пакет і залиште на 15 хвилин для відпочинку.
Цим часом займіться начинкою. Тонкими кружальцями наріжте цукіні, помідор і солодкий перець. Перець обов'язково очистіть від насіння.
Розкачайте тісто для галети в пласт товщиною в 4 мм.
Покладіть тісто на лист пергаменту і перенесіть на деко.
Центр пласта посипте крохмалем - він буде вбирати виділяється сік і перетворювати його в соус.
Покладіть поверх крохмалю кружечки овочів, посипте їх сіллю, перцем, а також листочками чебрецю.
Загорніть краї тіста так, щоб центральна частина залишалася відкритою.
Випікайте овочеву галету при температурі 200 градусів протягом 25-30 хвилин до рум'яного кольору.
Подавати цю галету можна як в теплом, так і в охолодженому вигляді.