Овочева піца з кабачками і баклажанами
«Овочева піца - це нудно», - можете подумати ви. Але це зовсім не так! Адже в цьому рецепті ви знайдете таку різноманітність літніх смаків свіжих овочів, що навіть не помітите, що в піці немає традиційних м'ясних інгредієнтів: ні ковбаси або сосисок, ні балику або бекону. Повірте, смак не тільки не страждає, а виходить дуже насиченим! До всього іншого, така піца з овочевою начинкою виходить дуже ситної - одного шматка цілком достатньо, щоб щільно перекусити.
Користь від великої кількості різноманітних овочів в начинці добре поєднується ще й з тим, що тісто для цієї піци готується з використанням цільнозерновий борошна. Це означає, що почуття насичення буде з вами ще довше. А традиційний сир моцарелла або звичний твердий сир, яким зазвичай посипають піцу, в даному рецепті замінений на адигейський сир. Після того, як приготовлена піца охолоне, такий сир не схопиться твердої скоринкою на поверхні, і ви зможете з задоволенням перекусити навіть холодної овочевий піцою, що відмінно підійде для спекотного літнього дня, коли нічого гарячого тобто взагалі не хочеться.
складові
- 1 стакан цільнозерновий пшеничного борошна
- 0,5 склянки білої пшеничної муки
- 0,5 склянки сироватки
- по 0,5 ч. ложки солі і цукру
- 0,5 ч. Ложки сухих дріжджів
- 250 грамів адигейського сиру
- 1 маленький кабачок
- 1 невеликий баклажан
- 1 болгарський перець
- 1 щільний помідор і 3-4 середніх помідора помягче для соусу
- 2 цибулини
- 8-10 оливок
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ст. ложка рослинного масла
- суміш «Італійські трави» (орегано, чебрець, базилік, майоран) - за смаком
- сіль, перець - за смаком
Як приготувати овочеву піцу
Для того, щоб процес приготування був ще простіше, рекомендуємо замісити тісто за допомогою кухонного комбайна або хлібопічки. У цьому рецепті використовувалася хлібопіч Binatone BM-2068, режим роботи «Тісто для булочок» (режим замісу простого дріжджового тіста).
В чашу хлібопічки вилийте сироватку, додайте до неї сухі дріжджі, сіль і цукор. Потім всипте в хлібопіч борошно.
Виберіть режим роботи хлібопічки «Тісто для булочок» (або «Тісто для піци»).
Поки готується тісто, можна приготувати томатний соус для овочевої піци.
Очистіть і дрібно наріжте одну цибулину. Дрібно порубати часник. У невеликій каструльці нагрійте рослинну олію і відправте в нього обсмажувати цибулю з часником на невеликому вогні. Необхідно, щоб овочі стали м'якими і прозорими. Приправте невеликою кількістю сушених трав для аромату.
М'які помідори наріжте і складіть в чашу блендера. Подрібніть їх до однорідної маси.
Вилийте соус-пюре в каструлю з цибулею і часником.
Перемішайте і тушкуйте соус на маленькому вогні, поки рідина гарненько не випарується і все не загусне. На це піде хвилин 15-20 в залежності від посуду і самих помідорів.
До цього часу має підійти тісто. Колобок вийде м'який і ніжний.
Розкачайте його в коржик на присипаному борошном столі.
Покладіть тісто на деко, застелене пергаментом для випічки.
Щедро змастіть тісто томатним соусом.
Підготуйте овочі для начинки піци: кабачок, баклажан, помідор наріжте тонкими кружечками, перець і цибулину - кільцями, оливки порубати довільно.
Спочатку викладіть на соус кружечки баклажана і цибулі.
Потім йде шар кабачків і солодкого перцю.
Далі - черга томатів і оливок. Зверху овочі злегка посоліть і присипте травами.
Адигейський сир розімніть, щоб він став схожий на сир.
Щедро посипте сиром піцу.
Випікайте овочеву піцу в розігрітій духовці при температурі 210-220 градусів. Краї тесту і сир зверху повинні стати злегка рум'яними.
Готову піцу подавайте відразу ж або дайте їй охолонути, вона залишиться смачною і повністю остигнула.