» » Овочева піца з кабачками і баклажанами

Овочева піца з кабачками і баклажанами


Овочева піца з кабачками і баклажанами

«Овочева піца - це нудно», - можете подумати ви. Але це зовсім не так! Адже в цьому рецепті ви знайдете таку різноманітність літніх смаків свіжих овочів, що навіть не помітите, що в піці немає традиційних м'ясних інгредієнтів: ні ковбаси або сосисок, ні балику або бекону. Повірте, смак не тільки не страждає, а виходить дуже насиченим! До всього іншого, така піца з овочевою начинкою виходить дуже ситної - одного шматка цілком достатньо, щоб щільно перекусити.

Користь від великої кількості різноманітних овочів в начинці добре поєднується ще й з тим, що тісто для цієї піци готується з використанням цільнозерновий борошна. Це означає, що почуття насичення буде з вами ще довше. А традиційний сир моцарелла або звичний твердий сир, яким зазвичай посипають піцу, в даному рецепті замінений на адигейський сир. Після того, як приготовлена ​​піца охолоне, такий сир не схопиться твердої скоринкою на поверхні, і ви зможете з задоволенням перекусити навіть холодної овочевий піцою, що відмінно підійде для спекотного літнього дня, коли нічого гарячого тобто взагалі не хочеться.

складові

  • 1 стакан цільнозерновий пшеничного борошна
  • 0,5 склянки білої пшеничної муки
  • 0,5 склянки сироватки
  • по 0,5 ч. ложки солі і цукру
  • 0,5 ч. Ложки сухих дріжджів
  • 250 грамів адигейського сиру
  • 1 маленький кабачок
  • 1 невеликий баклажан
  • 1 болгарський перець
  • 1 щільний помідор і 3-4 середніх помідора помягче для соусу
  • 2 цибулини
  • 8-10 оливок
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ст. ложка рослинного масла
  • суміш «Італійські трави» (орегано, чебрець, базилік, майоран) - за смаком
  • сіль, перець - за смаком

Як приготувати овочеву піцу

Для того, щоб процес приготування був ще простіше, рекомендуємо замісити тісто за допомогою кухонного комбайна або хлібопічки. У цьому рецепті використовувалася хлібопіч Binatone BM-2068, режим роботи «Тісто для булочок» (режим замісу простого дріжджового тіста).

Загрузка...

В чашу хлібопічки вилийте сироватку, додайте до неї сухі дріжджі, сіль і цукор. Потім всипте в хлібопіч борошно.

Додаємо інгредієнти для тесту в хлібопіч

Виберіть режим роботи хлібопічки «Тісто для булочок» (або «Тісто для піци»).

Поки готується тісто, можна приготувати томатний соус для овочевої піци.

Очистіть і дрібно наріжте одну цибулину. Дрібно порубати часник. У невеликій каструльці нагрійте рослинну олію і відправте в нього обсмажувати цибулю з часником на невеликому вогні. Необхідно, щоб овочі стали м'якими і прозорими. Приправте невеликою кількістю сушених трав для аромату.

Обсмажуємо цибулю і часник

М'які помідори наріжте і складіть в чашу блендера. Подрібніть їх до однорідної маси.

Подрібнюємо помідори в блендері

Вилийте соус-пюре в каструлю з цибулею і часником.

Додаємо томатний соус

Перемішайте і тушкуйте соус на маленькому вогні, поки рідина гарненько не випарується і все не загусне. На це піде хвилин 15-20 в залежності від посуду і самих помідорів.

загуснув соус

До цього часу має підійти тісто. Колобок вийде м'який і ніжний.

Готове тісто для піци

Розкачайте його в коржик на присипаному борошном столі.

Розкачуємо тісто

Покладіть тісто на деко, застелене пергаментом для випічки.

Щедро змастіть тісто томатним соусом.

Змащуємо піцу томатним соусом

Підготуйте овочі для начинки піци: кабачок, баклажан, помідор наріжте тонкими кружечками, перець і цибулину - кільцями, оливки порубати довільно.

Нарізаємо овочі для начинки піци

Спочатку викладіть на соус кружечки баклажана і цибулі.

Викладаємо баклажани і цибулю

Потім йде шар кабачків і солодкого перцю.

Викладаємо кабачки і перець

Далі - черга томатів і оливок. Зверху овочі злегка посоліть і присипте травами.

Викладаємо помідори і оливки, посипаємо спеціями

Адигейський сир розімніть, щоб він став схожий на сир.

Розминаємо адигейський сир

Щедро посипте сиром піцу.

Посипаємо піцу сиром

Випікайте овочеву піцу в розігрітій духовці при температурі 210-220 градусів. Краї тесту і сир зверху повинні стати злегка рум'яними.

Готову піцу подавайте відразу ж або дайте їй охолонути, вона залишиться смачною і повністю остигнула.

Піца з кабачками, баклажанами і помідорами

Радимо прочитати

Слойки з куркою і баклажанами
Слойки - настільки універсальний і популярний вид випічки, що можна тисячу разів збитися в спробах порахувати всі їх різноманітність. Листкове тісто спокушає одним тільки своїм виглядом - рум'яною
Домашня піца
Напевно багато хто з вас пробували піцу в піцерії або ресторані, замовляли додому або на роботу. І завжди виникає думка, а чи можна повторити таку піцу у себе вдома. Щоб тісто було смачне і начинка.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки