» » Фарширований овочами картопля, запечена з сиром в духовці

Фарширований овочами картопля, запечена з сиром в духовці


Всім любителям страв з овочів рекомендується цей рецепт картоплі, запеченого з сиром! Це ситний гарнір до м'яса, поживна основне блюдо і просто смачна овочева закуска. Приготувати фарширований картопля в духовці не складе ніякої складності, а результат порадує вас смачним поєднанням ароматних овочів під рум'яної сирної скоринкою! За бажанням, ви можете вибрати і інші варіанти начинки - з грибами або м'ясом, а може бути з шинкою або яйцем. У будь-якому випадку, у вас вийде гарне і апетитне блюдо, гідне святкового столу.

Фарширований картопля з сиром - рецепт з фото

Інгредієнти (на 2-3 порції)

  • картопля жовтих сортів - 4-5 шт. (Вибирайте великий)
  • перець болгарський - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • олія соняшникова - 15 мл
  • твердий сир - 40г
  • вершкове масло - 10-15г

Як приготувати фарширований картопля

Як приготувати фарширований картопля в духовці

1. У рецепті використовується відварну картоплю, але вариться він не до готовності, а тільки до напівготовності, а потім доводиться з овочами в духовці. Тому в злегка підсоленому окропі варимо чистий картопля з шкіркою.Крок 1 - Отвариваем картопля до напівготовності

Загрузка...

2. Нарізаємо середніми шматочками цибулю і перець для начинки.

Крок 2 - Нарізаємо цибулю і перець, натираємо сир

3. Обсмажуємо овочі в олії на помірному вогні, додаємо спеції і сіль. Смажимо їх до легкої золотинки лука.

Крок 3 - Пасеруємо овочі

4. Готовому картоплі даємо охолонути, але не повністю, тільки трохи. Розрізаємо його навпіл, частину серединки акуратно прибираємо ложкою.

Крок 4 - Розрізаємо картопля, виймаємо серцевину

5. В отриману улоговинку для начинки додаємо вершкове масло, яке тут же розтане, адже картопля ще гаряча. Улоговинку наповнюємо пасеровані овочі так, щоб вийшла невелика гірка.

Крок 5 - Додаємо вершкове масло, укладаємо начинку

6. Зверху посипаємо гірку натертим на крупній тертці сиром. Запікаємо фарширований картопля в духовці приблизно 15 хвилин. Бажана температура - не більше 200 ° С.

Крок 6 - Посипаємо начинку сиром

Сервірувати блюдо ви можете як порційно, так і на великій спільній тарілці.

Фарширований картопля в духовці - рецепт з фото

Для яскравості прикрашаємо запечена картопля зеленню і зернами граната.

Радимо прочитати

Картопляний гратен з беконом
Гратен - неймовірно смачна страва з вишуканим назвою. Воно дуже інтригує, чи не так? Таке блюдо можна і до святкового столу подати, а ось по простоті приготування воно цілком підійде і для буднів.
Картопля, запечена з розмарином
Картоплю можна приготувати по-різному: посмажити, відварити, зробити пюре, картопля фрі і так далі. Але картопля, запечена з розмарином мені подобається найбільше, тому що він незмінно виходить

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки