Фарширований овочами картопля, запечена з сиром в духовці
Всім любителям страв з овочів рекомендується цей рецепт картоплі, запеченого з сиром! Це ситний гарнір до м'яса, поживна основне блюдо і просто смачна овочева закуска. Приготувати фарширований картопля в духовці не складе ніякої складності, а результат порадує вас смачним поєднанням ароматних овочів під рум'яної сирної скоринкою! За бажанням, ви можете вибрати і інші варіанти начинки - з грибами або м'ясом, а може бути з шинкою або яйцем. У будь-якому випадку, у вас вийде гарне і апетитне блюдо, гідне святкового столу.
Інгредієнти (на 2-3 порції)
- картопля жовтих сортів - 4-5 шт. (Вибирайте великий)
- перець болгарський - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- олія соняшникова - 15 мл
- твердий сир - 40г
- вершкове масло - 10-15г
Як приготувати фарширований картопля в духовці
1. У рецепті використовується відварну картоплю, але вариться він не до готовності, а тільки до напівготовності, а потім доводиться з овочами в духовці. Тому в злегка підсоленому окропі варимо чистий картопля з шкіркою.
2. Нарізаємо середніми шматочками цибулю і перець для начинки.
3. Обсмажуємо овочі в олії на помірному вогні, додаємо спеції і сіль. Смажимо їх до легкої золотинки лука.
4. Готовому картоплі даємо охолонути, але не повністю, тільки трохи. Розрізаємо його навпіл, частину серединки акуратно прибираємо ложкою.
5. В отриману улоговинку для начинки додаємо вершкове масло, яке тут же розтане, адже картопля ще гаряча. Улоговинку наповнюємо пасеровані овочі так, щоб вийшла невелика гірка.
6. Зверху посипаємо гірку натертим на крупній тертці сиром. Запікаємо фарширований картопля в духовці приблизно 15 хвилин. Бажана температура - не більше 200 ° С.
Сервірувати блюдо ви можете як порційно, так і на великій спільній тарілці.
Для яскравості прикрашаємо запечена картопля зеленню і зернами граната.