Болгарський перець, фарширований овочами та рисом
Чи вважаєте, що без м'яса можна приготувати смачні фаршировані перці і обходьте стороною вегетаріанські рецепти приготування? Помиляєтеся, адже якщо болгарський перець нафарширувати рисом з овочами, то вийде чудовий основне блюдо, не менше ситне і красиве, ніж його «м'ясної» варіант - перець, фарширований м'ясом і рисом.
складові
- солодкий болгарський перець - 10 шт.
- рис - 200г
- морква - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- соняшникова олія - 15 мл
- сіль, перець - на свій смак
- томатна паста - 1 ст. ложка
Для начинки краще всього використовувати круглий рис, він більш «клейкий», відповідний для фарширування. Але якщо у вас тільки довгозерний рис, він теж цілком підійде, але начинка в готовій страві вийде більш розсипчастою.
Як готувати фарширований перець без м'яса
1. Промиваємо рис холодною водою 5-7 разів, поки вода не стане прозорою. Висипаємо рис в киплячу воду, не перемішуємо. Води повинно бути в 2 рази більше, ніж рису. Варимо на середньому вогні під кришкою 10 хвилин, потім без кришки ще 5 хвилин на повільному вогні. Потім треба дочекатися, щоб готовий рис охолов. Нічого страшного, якщо він буде трохи твердим, адже пізніше він ще раз пройде термічну обробку разом з перцем.
2. Перці моєму, капелюшки відрізаємо. Намагаємося зробити це акуратно, адже капелюшки ще нам знадобляться. Серединку вичищаємо ножем. Готуємо овочі для начинки - натираємо моркву на крупній тертці, а цибулю нарізаємо невеликими кубиками.
3. На соняшниковій олії пасеруємо цибулю і моркву.
4. Додаємо овочеву суміш в остиглий рис. Перемішуємо всі інгредієнти, а також солимо і перчимо вийшла начинку.
5. Тепер за допомогою ложки начиняє перці. Намагайтеся робити це акуратно, щоб перчики не лопаються від надлишку начинки.
6. Закриваємо фаршировані перці капелюшками і відправляємо їх в каструлю. Потім вливаємо в цю каструльку трохи підсоленої води (приблизно одну третину) і додаємо томатну пасту. Накриваємо каструлю кришкою, тушкуємо приблизно 30-40 хвилин на повільному вогні.
Фаршировані перці можна подавати як з капелюшками, так і без них.