» » Болгарський перець, фарширований овочами та рисом

Болгарський перець, фарширований овочами та рисом


Чи вважаєте, що без м'яса можна приготувати смачні фаршировані перці і обходьте стороною вегетаріанські рецепти приготування? Помиляєтеся, адже якщо болгарський перець нафарширувати рисом з овочами, то вийде чудовий основне блюдо, не менше ситне і красиве, ніж його «м'ясної» варіант - перець, фарширований м'ясом і рисом.

Як приготувати фарширований перець - рецепт з фото

складові

  • солодкий болгарський перець - 10 шт.
  • рис - 200г
  • морква - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • соняшникова олія - ​​15 мл
  • сіль, перець - на свій смак
  • томатна паста - 1 ст. ложка

Для начинки краще всього використовувати круглий рис, він більш «клейкий», відповідний для фарширування. Але якщо у вас тільки довгозерний рис, він теж цілком підійде, але начинка в готовій страві вийде більш розсипчастою.

Як готувати фарширований перець без м'яса

1. Промиваємо рис холодною водою 5-7 разів, поки вода не стане прозорою. Висипаємо рис в киплячу воду, не перемішуємо. Води повинно бути в 2 рази більше, ніж рису. Варимо на середньому вогні під кришкою 10 хвилин, потім без кришки ще 5 хвилин на повільному вогні. Потім треба дочекатися, щоб готовий рис охолов. Нічого страшного, якщо він буде трохи твердим, адже пізніше він ще раз пройде термічну обробку разом з перцем.

Загрузка...

Крок 1 - Відварюємо рис

2. Перці моєму, капелюшки відрізаємо. Намагаємося зробити це акуратно, адже капелюшки ще нам знадобляться. Серединку вичищаємо ножем. Готуємо овочі для начинки - натираємо моркву на крупній тертці, а цибулю нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 2 - Готуємо перці і овочі для начинки

3. На соняшниковій олії пасеруємо цибулю і моркву.

Крок 3 - Пасеруємо овочі

4. Додаємо овочеву суміш в остиглий рис. Перемішуємо всі інгредієнти, а також солимо і перчимо вийшла начинку.

Крок 4 - Змішуємо рис з овочами

5. Тепер за допомогою ложки начиняє перці. Намагайтеся робити це акуратно, щоб перчики не лопаються від надлишку начинки.

Крок 5 - Акуратно фаршируємо перці начинкою

6. Закриваємо фаршировані перці капелюшками і відправляємо їх в каструлю. Потім вливаємо в цю каструльку трохи підсоленої води (приблизно одну третину) і додаємо томатну пасту. Накриваємо каструлю кришкою, тушкуємо приблизно 30-40 хвилин на повільному вогні.

Крок 6 - Тушкуємо фаршировані перці в каструлі

Фаршировані перці можна подавати як з капелюшками, так і без них.

Перець, фарширований овочами та рисом - рецепт з фото

Радимо прочитати

Як приготувати нут з помідорами
Якщо ви ще не знайомі з таким продуктом, як нут (або баранячий горох), поспішіть з ним познайомитися! Адже з нього виходять дуже смачні другі страви, салати і закуски. Крім того, нут славиться
Грецький салат
Сподіваюся, багато пробували грецький салат хоча б раз у житті. Існує безліч його варіантів — з маслинами і без, з соком лимона, соєвим соусом і т. д. Я був у Греції і їв справжній грецький салат,
Яєчня з овочами
Рецепт цієї яєчні з овочами мої батьки привезли з відпочинку у Архипо-Осиповке Краснодарського краю. Мені тоді було зовсім небагато — років 5, напевно. Рецепт прийшовся до смаку усій родині. Адже
Гречка по-купецькому
Гречана крупа — одна з моїх улюблених. З самого дитинства. Приготувати гречку можна по-різному: в якості гарніру з підливою, з молоком, запекти з м'ясом, нафарширувати млинці і так далі. Крім того,
Куряче філе в мультиварці з рисом
Цей рецепт приготування курячого філе в мультиварці не претендує на якусь незвичність і оригінальність, як наприклад ось цей рецепт, коли я варила макарони і курку в молоці.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки