Фарширований перець: рецепт болгарського перцю з м'ясом і рисом
Блюдо національної важливості - фарширований перець Це один з тих випадків, коли чужоземне блюдо настільки асимілювалося на новій батьківщині, що щиро і безапеляційно стало вважатися ну зовсім «своїм». Ну да, за історичну справедливість цього твердження ніхто особливо і не бореться, а ми й не заперечуємо.
Нарівні з м'ясними котлетами, голубцями, млинцями, гречаною кашею і грибний засмажкою з картоплею цей «м'ясної перчик» став дуже популярний на нашому столі і я думаю, багатьом він дуже подобається.
Просто фаршируємо і просто їмо. Хоча «просто» - трохи скупа характеристика такого серйозного, многокомпонентного страви. Ні, можна, звичайно, і спростити процес.
Хто може заборонити вам купити готовий, заморожений, магазинний напівфабрикат і згасити з невеликою кількістю води, накривши кришкою, протягом приблизно півгодини. Це, звичайно, варіант цілком навіть їстівний, і, можливо, навіть смачний (в ніж сумніваюся ...). Але вийдуть ті самі пухкі, повні ніжного м'ясного фаршу з рисом, цибулею, спеціями і зеленню перчики, плаваючі в ароматному бульйоні з засмажкою з цибулі та моркви, та политі жирної густою сметаною з часником? Навряд чи.
Ми будемо готувати для себе і це буде дуже смачно.
Фарширований перець м'ясом і рисом - домашній рецепт
З підготовки інгредієнтів до нашого страви «фарширований болгарський перець» і починаються всі найсмачніші рецепти.
знадобиться:
- Болгарський перець - десять штук.
- Фарш - півкілограма.
- Рис - триста грамів.
- Морква - одна велика.
- Цибуля ріпчаста - три, чотири шт.
- Помідори - чотири, п'ять.
- Зелень - беріть все, що любите.
- Сіль, перець мелений, лавровий лист - за смаком.
- Оливкова або соняшникова олія для обсмажування овочів.
Потрібно взяти фарш з яловичини і свинини, трохи свинячого сала.
Порада: купуйте тільки якісний фарш, якщо в ігоге хочете отримати моральне і смакове задоволення від виконаної роботи. Пам'ятайте, не якісь овочі спеції не виправлять неякісний м'ясний фарш. Тут краще не економити.
1. Ріпчасту цибулю пропустити через м'ясорубку, змішати з нарубаного зеленню, свіжомеленою запашним перцем і сіллю, добре вимісити і охолодити.
2. Додати в фарш відварений до напівготовності охолоджений рис, ще раз гарненько змішати і знову охолодити.
3. Тим часом промити товстостінні солодкі перці, вичистити їх зсередини від насіння і перегородок, так щільно набити вийшов фаршем перцеві «стаканчики».
4. Нарізану цибулю і моркву пасеруємо на сковороді, з соняшниковою або оливковою олією.
5. Пропускаємо помідори через м'ясорубку, виходить жижа, нагадує аджику. Половину можна влити в пассировку, перемішати і трохи ще згасити. А в другу частину додамо дрібно нарізаний зубчик - два часнику і поки залишимо осторонь, стане в нагоді пізніше.
6. Перекладемо обсмажування в глибоку ємність де будемо гасити самі перці. Укласти їх на цю зажарку з цибулі, моркви, помідорів і «капелюшків» від перців, залити хорошим курячим бульйоном, і рідиною з помідор, довести до кипіння і варити на самому маленькому вогні під кришкою хвилин 30-40.
Соус до перцям
А поки перці нудяться в ароматному бульйоні, швидко зробити соус. Сметану перемішати з нарубленной дрібно улюбленої зеленню (петрушкою, кінзою, базиліком), часником, сіллю, свіжомеленим запашним перцем і ложечкою Ядрена гірчиці. Подавати фаршировані перці дуже гарячими, в глибоких тарілках, не забуваючи про бульйон і поливаючи сметанним соусом.
Це і правда дуже ароматне і смачне блюдо!
Фарширований перець в мультиварці
Хто вже звик до цього кухонного помічника, цей рецепт буде дуже цікавий.
Особливості та різноманітність рецептів фаршированого болгарського перцю
Якщо, хто то, з певних причин не може їсти свинину, хто заважає замість яловичини і свинини взяти баранину, змішавши її з курдючним салом, та присмачивши на додаток до всього, східній приправою - зирой і коріандром?
Перець фарширований курячим фаршем
Ви на дієті? Ось, вам курячий фарш. Його можна злегка «прикрасити» обсмаженою цибулею з часником, порошком каррі і куркумою. Як вам, такий індійський варіант?
Болгарський перець з рибним фаршем
Та візьміть хоч фарш рибний, тільки додайте туди побільше кропу і фенхелю, а від інших спеції зовсім відмовтеся. Це зовсім для гурманів.
Рис і не тільки для фарширування перцю
Або взяти ось рис. Звичайний пропарений білий можна замінити бурим, або зробити суміш з білого і дикого рису.
А замість рису цілком підійдуть новомодні булгур, кус-кус або, навпаки, брутальна, перевірена часом і десятками поколінь перловка. Немає ні того, ні іншого? А панірувальні сухарі? А манка? Сипте сміливо, чи не помилитеся! Уявіть, як ви здивуєте своїх друзів і близьких такими перчиками?
Як гасити і з чим подавати нафарширований перець
Фаршировані перці можна гасити в бульйоні, в сметані і навіть томатному соку. Можна запікати в духовці або варити в пароварці, і навіть смажити на грилі. Можна спорудити для них класичну «рум'яної скоринки» з майонезу, сметани і сиру.
Тут, головне, не перестаратися. Чи не переварити самі перці - нехай вже краще залишаться «аль денте», з приємною хрустінкой свіжості всередині. І не вбити смак прянощами, сметанно-майонезним соусами, корочками і іншими підсилювачами смаку.
Тут, все-таки головний герой історії - стиглий, соковитий і ароматний соковитий перець, нехай він відчувається, а не розчиняється в ваших кулінарних експериментах.
Все, як завжди не так вже й складно і є де розгулятися бурхливій, кулінарної фантазії. Пишіть в коментарях свої рецепти, як ви готуєте фарширований м'ясом і рисом болгарський перець?