Як приготувати фарширований перець в духовці
Фарширований перець - одне з найпопулярніших осінніх страв. Причому варіантів приготування існує безліч - на будь-який смак. Подобається твердий сир? Приготуйте перець, запечений в духовці у вигляді «човників» з начинкою з помідорів і оливок під сирною скоринкою. Чи не можете жити без м'яса? Ви неодмінно оціните фарширований перець з м'ясом і рисом - ситне і апетитне блюдо, доречне і на повсякденному, і на святковому столі. Віддаєте перевагу дієтичні страви? Тоді записуйте рецепт перцю з начинкою з рису і овочів, тушкованого в духовці під ароматним томатним соусом.
складові
- 8 шт. різнокольорових перців середнього розміру
- 1 великий жовтий або червоний перець
- 0,5 ст. пропареного рису
- 1 велика морква
- 1 велика ріпчаста цибулина
- 1 середній помідор
- 3 ст. ложки сметани жирністю 12-15%
- зелень петрушки
- сіль, перець, солодка паприка
приготування
1. Моркву і цибулю почистіть, у перців акуратно виріжте серцевину і плодоніжки, постаравшись не пошкодити стручки. Вимийте овочі та зелень.
2. Лук і великий стручок перцю поріжте невеликими брусочками. Моркву натріть на великій тертці.
3. Розігрійте в сковороді оливкове масло і спассеруйте на ньому подрібнені овочі до м'якості.
4. Рис переберіть, промийте на ситі і відваріть до напівготовності в 1 склянці води (рідина повинна повністю википіти).
5. Приготуйте фарш для начинки. З'єднайте в мисці рис і обсмажені овочі, приправити сіллю, чорним меленим перцем і паприкою. Перемішайте до однорідної маси.
6. Приготуйте соус. Помідор натріть на терку, додайте сметану і подрібнену зелень петрушки. Добре перемішайте соус.
7. Начините перці фаршем і покладіть у змащену олією скляну або керамічну каструлю. Налийте води приблизно до половини каструлі, додайте сіль за смаком, зверху викладіть соус.
8. Накрийте кришкою і помістіть фаршировані перці в духовку, розігріту до 200 градусів. Гасіть близько години. За цей час 1-2 рази полийте перці соком, що виділився при гасінні.
Викладіть страву на тарілку і відразу ж подавайте на стіл.