» » Як приготувати фарширований перець в духовці

Як приготувати фарширований перець в духовці


Фарширований перець - одне з найпопулярніших осінніх страв. Причому варіантів приготування існує безліч - на будь-який смак. Подобається твердий сир? Приготуйте перець, запечений в духовці у вигляді «човників» з начинкою з помідорів і оливок під сирною скоринкою. Чи не можете жити без м'яса? Ви неодмінно оціните фарширований перець з м'ясом і рисом - ситне і апетитне блюдо, доречне і на повсякденному, і на святковому столі. Віддаєте перевагу дієтичні страви? Тоді записуйте рецепт перцю з начинкою з рису і овочів, тушкованого в духовці під ароматним томатним соусом.

Як приготувати фарширований перець в духовці - рецепт з фото

складові

  • 8 шт. різнокольорових перців середнього розміру
  • 1 великий жовтий або червоний перець
  • 0,5 ст. пропареного рису
  • 1 велика морква
  • 1 велика ріпчаста цибулина
  • 1 середній помідор
  • 3 ст. ложки сметани жирністю 12-15%
  • зелень петрушки
  • сіль, перець, солодка паприка

приготування

1. Моркву і цибулю почистіть, у перців акуратно виріжте серцевину і плодоніжки, постаравшись не пошкодити стручки. Вимийте овочі та зелень.

Загрузка...

Крок 1 - Готуємо овочі

2. Лук і великий стручок перцю поріжте невеликими брусочками. Моркву натріть на великій тертці.

Крок 2 - Нарізаємо цибулю і перець, натираємо моркву

3. Розігрійте в сковороді оливкове масло і спассеруйте на ньому подрібнені овочі до м'якості.

Крок 3 - Пасеруємо овочі

4. Рис переберіть, промийте на ситі і відваріть до напівготовності в 1 склянці води (рідина повинна повністю википіти).

Крок 4 - Відварюємо рис до напівготовності

5. Приготуйте фарш для начинки. З'єднайте в мисці рис і обсмажені овочі, приправити сіллю, чорним меленим перцем і паприкою. Перемішайте до однорідної маси.

Крок 5 - Змішуємо рис з овочами

6. Приготуйте соус. Помідор натріть на терку, додайте сметану і подрібнену зелень петрушки. Добре перемішайте соус.

Крок 6 - Готуємо томатний соус

7. Начините перці фаршем і покладіть у змащену олією скляну або керамічну каструлю. Налийте води приблизно до половини каструлі, додайте сіль за смаком, зверху викладіть соус.

Крок 7 - Укладаємо перці в форму, заливаємо соусом

8. Накрийте кришкою і помістіть фаршировані перці в духовку, розігріту до 200 градусів. Гасіть близько години. За цей час 1-2 рази полийте перці соком, що виділився при гасінні.

Крок 8 - Готуємо фарширований рисом і овочами перець в духовці

Викладіть страву на тарілку і відразу ж подавайте на стіл.

Радимо прочитати

Як приготувати рататуй в духовці
Знамените сільське блюдо рататуй - це своєрідне прованську рагу, наповнене соковитим смаком стиглих овочів і ароматом трав. Багато в наших краях дізналися про нього, коли на екрани вийшов популярний

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки