Запечена перець, фарширований помідорами, оливками і сиром
Як приготувати смачну закуску з солодкого болгарського перцю, здатну прикрасити святковий стіл? Все просто - запечіть фаршировані «човники» з перцю в духовці і ви отримаєте не тільки апетитне, але і дуже красиве блюдо. Потрібно тільки вибрати начинку за смаком: ситну м'ясну або легку овочеву - з помідорами, оливками і сиром, як в нашому рецепті.
складові
- 2 стручки солодкого болгарського перцю
- 50 г моцарели
- 7-8 оливок без кісточки
- 1 ст. ложка мигдальних горіхів
- 70 г твердого сиру
- 2-3 черрі або один великий помідор
- свіжа петрушка
- перець чорний мелений, сіль
Як приготувати перець, запечений в духовці
1. Перці вимийте, розріжте навпіл і обережно, щоб не пошкодити плодоніжку, видаліть насіння. Щоб надати «човник» стійкість, зріжте зовні гострим ножем смужку м'якоті.
2. Оливки і вимиту петрушку наріжте якомога дрібніше.
3. Мигдальні горіхи порубати, помідори порізати невеликими кубиками.
4. Для начинки з'єднайте в салатник терту моцарелу, петрушку, оливки, помідори і мигдаль. Перемішайте масу.
5. Викладіть половинки перців в вогнетривку форму, змащену олією, нафаршіруйте їх начинкою, посоліть і поперчіть.
6. Присипте зверху товстим шаром сиру, подрібненого за допомогою терки з середніми отворами.
7. Запікайте 20-25 хвилин в духовці, розігрітій до 190 градусів. Якщо можливості вашої плити дозволяють, за п'ять хвилин до кінця приготування включите конвекційний режим - завдяки цьому сир придбає красивий золотистий колір.
Болгарський перець, запечений з сиром, зеленню і овочами не тільки допоможе урізноманітнити ваше звичайне меню, але і додасть святкового обіду або романтичної вечері пікантну нотку.
Приємного вам апетиту!