Печериці, фаршировані сиром і цибулею
Печериці можна додавати в салати, піцу і супи. Їх можна маринувати, смажити і навіть фарширувати різними начинками. Наш сьогоднішній рецепт - печериці, фаршировані цибулею і сиром і запечені в духовці.
складові
- 400 г печериць середнього розміру
- 1 велика цибулина
- 3 ст. ложки майонезу
- сіль, чорний мелений перець
- 80 г твердого або напівтвердого сиру
Як приготувати фаршировані печериці
Закип'ятіть воду в каструлі з широким дном. Печериці вимийте, видаліть «спідничку» і відокремте ніжки від капелюшків. Зніміть каструлю з вогню і опустіть капелюшки в окріп на 1 хвилину (завдяки цьому гриби не зморщаться при запіканні).
Наріжте грибні ніжки дрібними кубиками. Цибулину очистіть, промийте і наріжте маленькими брусочками.
Розігрійте в сковороді одну столову ложку рослинної олії і обсмажте печериці з цибулею до рум'яної скоринки.
Трохи остудіть начинку і з'єднайте з майонезом. Приправте сіллю і чорним перцем, ретельно перемішайте.
Змастіть вогнетривку форму з невеликими бортиками рослинним маслом, духовку розігрійте до 180 градусів. Покладіть в кожну грибну капелюшок по чайній ложці начинки і помістіть печериці в форму.
Акуратно прикрийте начинку товстим шаром тертого на дрібній тертці сиру.
Запікайте фаршировані капелюшки печериць 20-25 хвилин при включеному режимі нагріву «верх-низ». Щоб сирна «шапочка» зазолотиться швидше, за п'ять хвилин до готовності можете включити конвекцію.
Запечені фаршировані печериці, приготовані за цим рецептом, можна подавати на стіл відразу ж - у вигляді гарячої закуски, або охолодженими - одночасно з бутербродами, салатами і м'ясною нарізкою.