» » Печериці, фаршировані сиром і цибулею

Печериці, фаршировані сиром і цибулею


Печериці можна додавати в салати, піцу і супи. Їх можна маринувати, смажити і навіть фарширувати різними начинками. Наш сьогоднішній рецепт - печериці, фаршировані цибулею і сиром і запечені в духовці.

Печериці, фаршировані сиром і цибулею - рецепт з фото

складові

  • 400 г печериць середнього розміру
  • 1 велика цибулина
  • 3 ст. ложки майонезу
  • сіль, чорний мелений перець
  • 80 г твердого або напівтвердого сиру

Як приготувати фаршировані печериці

Закип'ятіть воду в каструлі з широким дном. Печериці вимийте, видаліть «спідничку» і відокремте ніжки від капелюшків. Зніміть каструлю з вогню і опустіть капелюшки в окріп на 1 хвилину (завдяки цьому гриби не зморщаться при запіканні).

Відокремлюємо ніжки від капелюшків

Наріжте грибні ніжки дрібними кубиками. Цибулину очистіть, промийте і наріжте маленькими брусочками.

Загрузка...

Нарізаємо цибулю і ніжки ша

Розігрійте в сковороді одну столову ложку рослинної олії і обсмажте печериці з цибулею до рум'яної скоринки.

Нарізаємо цибулю і ніжки ша

Трохи остудіть начинку і з'єднайте з майонезом. Приправте сіллю і чорним перцем, ретельно перемішайте.

Готуємо начинку для печериць

Змастіть вогнетривку форму з невеликими бортиками рослинним маслом, духовку розігрійте до 180 градусів. Покладіть в кожну грибну капелюшок по чайній ложці начинки і помістіть печериці в форму.

Викладаємо начинку в капелюшки печериць

Акуратно прикрийте начинку товстим шаром тертого на дрібній тертці сиру.

Посипаємо тертим сиром

Запікайте фаршировані капелюшки печериць 20-25 хвилин при включеному режимі нагріву «верх-низ». Щоб сирна «шапочка» зазолотиться швидше, за п'ять хвилин до готовності можете включити конвекцію.

Запікаємо капелюшки печериць в духовці

Запечені фаршировані печериці, приготовані за цим рецептом, можна подавати на стіл відразу ж - у вигляді гарячої закуски, або охолодженими - одночасно з бутербродами, салатами і м'ясною нарізкою.

Радимо прочитати

Свинина, тушкована з овочами, печерицями та чорносливом
Різноманітність страв зі свинини настільки велике, що підібрати рецепт на свій смак не складе труднощів. Навіть тушковану свинину можна приготувати по-різному, якщо поекспериментувати з доповненнями

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки