Свинина, тушкована з овочами, печерицями та чорносливом
Різноманітність страв зі свинини настільки велике, що підібрати рецепт на свій смак не складе труднощів. Навіть тушковану свинину можна приготувати по-різному, якщо поекспериментувати з доповненнями і соусами. Так, дуже цікаве смакове поєднання буде у свинини, тушкованої з грибами, чорносливом, морквою, цибулею і солодким перцем. А якщо перед гасінням запанірувати шматочки м'яса в крохмалі і злегка обсмажити, то свинина вийде особливо соковитою і смачною!
складові
- 800 г свинини без кісток, краще лопаткової частини
- крохмаль для панірування
- рослинне масло для обсмажування
- 1 середня морква
- 2 середні цибулини
- 3-4 печериці
- 1 солодкий перець
- 2 кружечка лимона без шкірки
- 10 шт. чорносливу без кісточок
- 3-4 ст. ложки сметани
- 40 г моцарели
- 100 мл води
- сіль перець
Як згасити свинину з овочами
1. М'ясо промийте під холодною водою, обсушити і наріжте невеликими брусочками (приблизно 1,5х2 см).
2. Запаніруйте шматочки свинини в крохмалі і партіями (викладаючи на сковороду в один шар) обсмажте з усіх боків в розпеченому рослинному маслі.
3. Зніміть обсмажене м'ясо на тарілку.
4. Почистіть і вимийте овочі. Моркву натріть на великій тертці, солодкий перець і ріпчасту цибулю наріжте тонкими брусочками.
5. У жир, що залишився від смаження м'яса, влийте ще пару ложок рослинного масла і спассеруйте овочі до м'якості на середньому вогні.
6. Чорнослив замочити в окропі на 5 хвилин, поріжте скибочками. Вимиті і почищені печериці наріжте кубиками, лимон - невеликими квадратними шматочками.
7. Додайте гриби, лимон і чорнослив до овочів і продовжуйте обсмажувати, періодично помішуючи, протягом 8-10 хвилин.
8. Покладіть в сковороду м'ясо, влийте воду, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Гасіть близько півгодини під закритою кришкою.
9. Приготуйте соус: моцарелу натріть на крупній тертці і з'єднайте зі сметаною.
10. Залийте тушковане м'ясо соусом, акуратно перемішайте, і потім на мінімальному вогні ще хвилин 15.
Гарніруйте тушковану свинину свіжими або маринованими овочами, салатом або пастою. І якщо вам сподобається незвичайне поєднання м'яса з чорносливом, рекомендуємо звернути увагу на рецепт плову зі свинини з сухофруктами.