» » Свинина, тушкована з овочами, печерицями та чорносливом

Свинина, тушкована з овочами, печерицями та чорносливом


Різноманітність страв зі свинини настільки велике, що підібрати рецепт на свій смак не складе труднощів. Навіть тушковану свинину можна приготувати по-різному, якщо поекспериментувати з доповненнями і соусами. Так, дуже цікаве смакове поєднання буде у свинини, тушкованої з грибами, чорносливом, морквою, цибулею і солодким перцем. А якщо перед гасінням запанірувати шматочки м'яса в крохмалі і злегка обсмажити, то свинина вийде особливо соковитою і смачною!

Як згасити свинину з овочами - рецепт з фото

складові

  • 800 г свинини без кісток, краще лопаткової частини
  • крохмаль для панірування
  • рослинне масло для обсмажування
  • 1 середня морква
  • 2 середні цибулини
  • 3-4 печериці
  • 1 солодкий перець
  • 2 кружечка лимона без шкірки
  • 10 шт. чорносливу без кісточок
  • 3-4 ст. ложки сметани
  • 40 г моцарели
  • 100 мл води
  • сіль перець

Як згасити свинину з овочами

1. М'ясо промийте під холодною водою, обсушити і наріжте невеликими брусочками (приблизно 1,5х2 см).

Крок 1 - Промиваємо і нарізаємо свинину

2. Запаніруйте шматочки свинини в крохмалі і партіями (викладаючи на сковороду в один шар) обсмажте з усіх боків в розпеченому рослинному маслі.

Крок 2 - Паніруємо свинину в крохмалі, обсмажуємо на сковороді

Загрузка...

3. Зніміть обсмажене м'ясо на тарілку.

Крок 3 - Обжаренное м'ясо

4. Почистіть і вимийте овочі. Моркву натріть на великій тертці, солодкий перець і ріпчасту цибулю наріжте тонкими брусочками.

Крок 4 - Натираємо моркву, нарізаємо перець і цибулю

5. У жир, що залишився від смаження м'яса, влийте ще пару ложок рослинного масла і спассеруйте овочі до м'якості на середньому вогні.

Крок 5 - Пасеруємо овочі

6. Чорнослив замочити в окропі на 5 хвилин, поріжте скибочками. Вимиті і почищені печериці наріжте кубиками, лимон - невеликими квадратними шматочками.

Крок 6 - Нарізаємо чорнослив, печериці та лимон

7. Додайте гриби, лимон і чорнослив до овочів і продовжуйте обсмажувати, періодично помішуючи, протягом 8-10 хвилин.

Крок 7 - Додаємо до овочів, тушкуємо

8. Покладіть в сковороду м'ясо, влийте воду, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Гасіть близько півгодини під закритою кришкою.

Крок 8 - Додаємо м'ясо, перемішуємо, тушкуємо

9. Приготуйте соус: моцарелу натріть на крупній тертці і з'єднайте зі сметаною.

Крок 9 - Готуємо сирний соус

10. Залийте тушковане м'ясо соусом, акуратно перемішайте, і потім на мінімальному вогні ще хвилин 15.

Крок 10 - Заливаємо м'ясо з овочами соусом, тушкуємо

Гарніруйте тушковану свинину свіжими або маринованими овочами, салатом або пастою. І якщо вам сподобається незвичайне поєднання м'яса з чорносливом, рекомендуємо звернути увагу на рецепт плову зі свинини з сухофруктами.

Свинина, тушкована з овочами, грибами і чорносливом - рецепт з фото

Радимо прочитати

Відбивні зі свинини в клярі
Якщо хочеться чогось ситного, смачного і трошки святкового, це зовсім не означає, що слід готувати омарів, діставати ікру білуги і сервірувати стіл фамільним сріблом. Часом дуже виручають прості і
Курячі котлети
Котлети бувають з яловичини, свинини, баранини, м'яса індички і так далі. Але сьогодні ми будемо готувати котлети з курки. Процес, звичайно, займе якийсь час, але і результат неодмінно здивує вас і
Суп зі свинини на кісточці з вермішеллю - рецепт з покроковими фото
Сьогодні дуже простий рецепт вермішельного супу на свинячий кісточці. Здавалося б, кому потрібний такий повсякденний рецепт, але так як мене читають і чоловіки і діти, може бути він комусь стане в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки